ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ" ΛΕΝΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

Β. Οικονόμου: Δεν μεταναστεύω για λίγους τραμπούκους

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2015 2:01 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Δεκ 2015 2:06

ΑΘΗΝΑ

Για "ομάδα κομάντος", που έδρασε βάσει σχεδίου, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στο Real FM αναφορικά με την άνανδρη επίθεση τραμπούκων εις βάρος του, το βράδυ της Τρίτης, στα Εξάρχεια.

Εξέφρασε την απορία του για το γεγονός, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια κυκλοφορεί στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το γραφείο του, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα.

"Τι έγινε ξαφνικά χθες; Μου κάνει εντύπωση. Οι δέκα καταδρομείς κουκουλοφόροι που μου επιτέθηκαν, δεν ήταν ο κόσμος, δεν ήταν πολίτες που έχουν αντιρρήσεις με εμένα. Ήταν καταδρομική ομάδα, έδρασε βάσει σχεδίου. Φώναξαν μπροστά σε όλους ότι αν ξαπατήσω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν".

Ερωτηθείς για τα κίνητρα των δραστών, είπε: "Ήθελαν να κατοχυρωθεί στη λαϊκή συνείδηση ότι στα Εξάρχεια δεν θα μπαίνουν άνθρωποι που δεν θα παίρνουν διαβατήριο από αυτούς τους τραμπούκους".

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τα Εξάρχεια.

"Εκεί είναι το γραφείο μου, δεν πρόκειται να μεταναστεύσω. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι τόσο ατρόμητος και δεν θα υπολογίσω όλες τις παραμέτρους. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε μία διαδικασία στην οποία ο καθένας με έναν αυταρχικό και γκανγκστερικό τρόπο βγάζει διαταγές απαγόρευσης διέλευσης σε μία περιοχή. Δεν πρέπει να το δεχθεί η ίδια η κυβέρνηση αυτό".

Ο ίδιος άσκησε σφοδρή κριτική στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, σχολιάζοντας τη δήλωση του ότι "η βία φέρνει βία".

"Δεν έγινε επεισόδιο με πολίτες με καθαρό το πρόσωπο, με ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί μου μιλάμε για κουκούλες και κράνη. Αν θεωρεί ότι αυτοί εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα και αυτοί είναι οι πεινασμένοι που πήραν κουκούλες και κράνη, να πάει να τους εκπροσωπήσει", είπε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: "Αν ο Παπαχριστόπουλος και οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν μεν την επίθεση, αλλά λένε ότι είναι ο λαός της κουκούλας και του κράνους, που χτυπούν ανελέητα, τότε να τους χαίρονται".

Το περιστατικό καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης. Επίσης ο πρόεδρος της Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ

Για επιστροφή στο κράτος του «Εξαρχιστάν» αναφέρονται οι ειδικοί φρουροί με ανακοίνωσή τους, στην οποία τονίζουν ότι η αστυνομική απουσία έχει οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε μία σειρά γεγονότων.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή:

«Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή στα σύνορα του «κράτους» των Εξαρχείων»

«Με αφορμή σειρά γεγονότων στο τελευταίο διάστημα, κυρίως "καταδρομικών" επιθέσεων, εμπρησμών, προπηλακισμών, τραυματισμών, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις και τραυματισμούς σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στο Βουλευτή της Ν.Δ κ. Βασίλη Οικονόμου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ Αττικής εκτός από την καταδίκη για τις άνανδρες επιθέσεις σε Έλληνες πολίτες και αστυνομικούς που τόλμησαν να "αναπνεύσουν" σε περιοχή άβατο, σημειώνουμε και τα εξής:

Η περιοχή των Εξαρχείων τείνει με γοργούς ρυθμούς να επιστρέψει στο καθεστώς "άβατου" για αστυνομικούς και πολίτες που δεν κατέχουν ιδεολογικό διαβατήριο ταυτόσημο με εκείνους που θέλουν την περιοχή των Εξαρχείων "κράτος εν κράτη".

Η αστυνομική απουσία στην περιοχή αποθρασύνει καθημερινά το "παρακράτος" των Εξαρχείων με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν σημειωθεί γεγονότα μερικά από τα οποία ενδεικτικά αναφέρουμε:

1)18/11/2015 Επίθεση στον κ. Σκουρλέτη (Καλλιδρομίου, Εξάρχεια)

2)12/11/2015 Τραυματισμός Αξιωματικού ΕΛ.ΑΣ, πλησίον του Ε.Μ.Π. (διακομίστηκε στο 401)

3)21/11/2015 Εμπρηστικός μηχανισμός στην οικία Φλαμπουράρη (Εξάρχεια)

4) 30/11/2015 Κατάληψη του Ιταλικού Προξενείου στο Κολωνάκι.

5)14/12/2015 Επίθεση σε αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ξυλοδαρμός ελεγκτών μετρό.

Η επιστροφή στο κράτος του "ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ" δυστυχώς, εκτός από καταστροφές και λεηλασίες, συνοδεύεται με τραυματισμούς και κινδύνους για ανθρώπινες ζωές, γεγονότα για τα όποια το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που αποφάσισαν σε μια νύχτα να διαλύσουν υπηρεσία που ακύρωνε κάθε έκνομη δράση στην περιοχή, θέτοντας τους για αυτό, προ των ευθυνών τους.

Εν τέλει εκεί που οδηγούμαστε, ίσως χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο υπό ίδρυση Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, εγκαινιάζοντας τη δράση του με τη φρούρηση των συνόρων των Εξαρχείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass