ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Αρχίζουν αύριο τα πλέι οφ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2015 0:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:01

 

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται αύριο (14/4, 20:00) στη «μάχη» των πλέι οφ της Ευρωλίγκας στη Μόσχα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ, ενώ μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη (14/4, 20:00), δίνει τον πρώτο αγώνα του ο Ολυμπιακός στη Βαρκελόνη, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Με μειονέκτημα έδρας, οι δύο ελληνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το "break" για να φτάσουν πρώτες στις 3 νίκες (best of 5) και την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης (15-17 Μαΐου). Ο Ολυμπιακός δίνει το «παρών» για 10η διαδοχική φορά σε πλέι οφ, όπως και η Μπαρτσελόνα, ενώ ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στην προημιτελική φάση για 5η διαδοχική χρονιά, αφού τη σεζόν 2009-2010 ολοκλήρωσε την παρουσία του στη φάση των «16».

Ο 4ος του 5ου ομίλου, Παναθηναϊκός, αναχώρησε σήμερα για τη ρωσική πρωτεύουσα, όπου αύριο θα βρει στο δρόμο του την ομάδα του επί σειρά ετών βοηθού προπονητή των «πρασίνων», Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και την ομάδα των Αντρέι Κιριλένκο, Μίλος Τεόντοσιτς και Κάιλ Χάινς. Η πρώτη του 6ου ομίλου, ρωσική ομάδα, ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ από την αρχή της σεζόν και υπέπεσε στην πρώτη ήττα της στη διοργάνωση φέτος, στο ΣΕΦ, στις 5 Φεβρουαρίου, από τον Ολυμπιακό (84-76) για την 6η αγωνιστική της φάσης των «16». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γκάνι Λαουάλ και Λευτέρη Μποχωρίδη (θλάση στο γαστροκνήμιο), ενώ στην Αθήνα εμειναν και οι Γιώργος Διαμαντάκος (ενοχλήσεις στο γόνατο), Αντώνης Κόνιαρης (πρόβλημα στη μέση). Ο δεύτερος αγώνας στη Ρωσία είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (16/4).

Αύριο στις 16:00 αναχωρεί για τη Βαρκελόνη η αποστολή του Ολυμπιακού, ενώ στις 11:00 το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση στο ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, Βασίλης Σπανούλης, θα είναι στη δωδεκάδα μεθαύριο στον πρώτο αγώνα με τους «μπλαουγκράνα» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, μετά από διάστημα ενός μήνα. Δύσκολα φαίνεται πως θα είναι έτοιμος ο Οθέλο Χάντερ (κάκωση στο ισχίο του δεξιού ποδιού) και, όπως όλα δείχνουν, θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον δεύτερο αγώνα, στο Παλάου Μπλαουγκράνα, την Παρασκευή (17/4).

Αύριο (14/4, 21:00) αρχίζει και η σειρά ανάμεσα στη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Νίκου Ζήση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την τουρκική ομάδα να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Την Τετάρτη (15/4, 22:00), η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την τουρκική Αναντολού Εφές με τεχνικό τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και τον Ελληνα διεθνή σμολ φόργουορντ, Στράτο Περπέρογλου.

Το πρόγραμμα των πρώτων δύο αγώνων στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, στα οποία μετέχουν με μειονέκτημα έδρας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και κρίνονται στις 3 νίκες (best of 5), έχει ως εξής:

 

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ 2014-2015

 

1οι Αγώνες

==========

Τρίτη, 14/4

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 20:00

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 21:00

 

Τετάρτη, 15/4

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός 20:00

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 22:00

 

2οι Αγώνες

==========

Πέμπτη, 16/4

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 20:00

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 21:00

 

Παρασκευή, 17/4

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφες (Τουρκία) 20:00

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός 22:00

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass