ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΠΑΕ ΑΕΛ

Παράθυρο συμφωνίας για το Ael FC Arena

Δημοσίευση: 10 Απρ 2015 13:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Του Σωτ. Κέλλα

Παράθυρο συμφωνίας με τη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» για τη χρήση του Ael Fc Arena από την ΠΑΕ ΑΕΛ για να παίξει η λαρισινή ομάδα τα εντός έδρας παιχνίδια των πλέι-οφ στο Ael Fc Arena, άνοιξε με χθεσινοβραδινή της επιστολή η ΠΑΕ ΑΕΛ που συμφωνεί με την πρόταση Ντελόπουλου για την κάλυψη οποιασδήποτε οικονομικής διαφοράς των 50.000 ευρώ που θέλει η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» ως μίνιμουμ για τα πέντε παιχνίδια. Παράλληλα δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση Ντελόπουλου που η χθεσινή δήλωση του στην «Ε» σήμαινε κατά τον ίδιο και υπέρβαση ιεραρχίας, για τον λόγο αυτό είχε θέσει και την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ εμμένει στην προσφορά για το 20% επί της εκκαθάρισης κάθε αγώνα για την παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου AEL FC ARENA και κάνει δεκτή την προσφορά του Β' αντιπροέδρου Ζήση Ντελόπουλου για την κάλυψη του υπολοίπου ποσού (εάν υπάρξει).

Παράλληλα δεν κάνει δεκτή την παραίτησή του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΠΑΕ ΑΕΛ καλεί τη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» και τον κ. Ζήση Ντελοπουλο και με την παρουσία και λοιπών εκπροσώπων της ΠΑΕ σε άμεση συνάντηση με σκοπό την οριστικοποίηση της συμφωνίας».

 Υπενθυμίζουμε ότι στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος είπε ότι εγγυάται τα 50.000 ευρώ που θέλει η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» δηλαδή αν οι εισπράξεις που θα πάρει η εταιρία που παραχωρεί το γήπεδο είναι λιγότερο από 10.000 ευρώ τότε θα καταβάλει αυτός το τίμημα. Σε περίπτωση που είναι παραπάνω τότε δεν θα βάλει καμία διαφορά. Πιστεύει όμως ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί ειδικά αν τα πρώτα παιχνίδια είναι νικηφόρα για την ομάδα. Στη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» εκτιμούν την κίνηση Ντελόπουλου, αλλά από την άλλη δεν έχει τον θεσμικό ρόλο να υπογράψει τη συμφωνία αφού πρέπει να υπογραφεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Σωτήρη Πλεξίδα.

Η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» είχε εκδόσει χθες το απόγευμα την παρακάτω ανακοίνωση δίνοντας συνέχεια στον προχθεσινό «χαρτοπόλεμο» των δύο πλευρών:

«Κύριοι της Διοικήσεως

Η αιτιολογία ΜΗ υλοποίησης της συμφωνίας είναι αχαρακτήριστη διότι τα εν λόγω φιλικά παιχνίδια διεξαχθήκαν 1 μήνα περίπου ΠΡΙΝ τη συμφωνία και συγκεκριμένα στις 17 και 18/9/14 ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα. Η συμφωνία που έγινε στις 10/10/14 ημέρα Παρασκευή καταδεικνύει ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ την πίστη μας στη δυναμική του κόσμου αναλαμβάνοντας το ρίσκο που μας ζητήθηκε.

Κανένα οικονομικό ρίσκο δεν υπάρχει ουσιαστικά από μέρους σας εάν πιστεύετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στον κόσμο της ομάδας όπως αναφέρεστε. Η παρουσία της ομάδας στο AEL FC ARENA με την υλοποίηση της συμφωνίας θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη σε αυτήν γιατί n συσπείρωση του κόσμου ήταν και θα είναι πάντα το μεγαλύτερο όπλο της.

Το Καυταντζόγλειο και το Πανθεσσαλικό είναι στάδια που συντηρούνται έμμεσα η άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι άτοπη η σύγκριση με το AEL FC ARENA.

Υ.Γ. Έως σήμερα δεν έχουμε αντιληφθεί τον αληθινό λόγο της αρνητικής διάθεσης συνεργασίας από πλευρά σας με τη Γήπεδο ΑΕ».

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Η εμπλοκή οφείλεται καθαρά στα νούμερα. Η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» ζητάει 4 ευρώ ανά εισιτήριο με εγγυημένα έσοδα ανά αγώνα 10.000 ευρώ. Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΛ να αναλάβει την αστική ευθύνη (δηλαδή το κόστος των ζημιών που τυχόν προκύψουν σε αγώνες της ΑΕΛ), τη φύλαξη του γηπέδου και την καθαριότητα.

Από την άλλη η ΠΑΕ ΑΕΛ δίνει το 20% της εκκαθάρισης του αγώνα και αναλαμβάνει μόνο τη φύλαξή του.

Μάλιστα χθες ο εκπρόσωπος της μεγαλομετόχου εταιρίας Βαγγέλης Πλεξίδας μας έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνει 4 ευρώ ανά παιχνίδι και αιτιολογούσε προσθέτοντας ότι από ένα εισιτήριο 10 ευρώ αν τα 4 ευρώ πάνε στη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε», τα δύο στον ΦΠΑ και τα τρία ευρώ σε άλλους φορείς που έχουν δικαιώματα επί των εισιτηρίων τότε στην ΠΑΕ ΑΕΛ απομένει μισό ευρώ. Αν υπάρξει ένα πρόστιμο τότε ουσιαστικά η ομάδα θα μπαίνει μέσα από τις εισπράξεις των αγώνων. Για να δεχτεί ένα τέτοιο ποσό θα έπρεπε να έχει διπλάσια τιμή το εισιτήριο και δεν θέλει να μετακυλήσει το κόστος στους φιλάθλους.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες δυσαρέσκεια έχει εκφράσει προς ορισμένους συνεργάτες του ο Βαγγέλης Πλεξίδας και ο λόγος είναι τα υψηλά πρόστιμα της ομάδας. Μάλιστα μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή μόνο από κάρτες το πρόστιμο έφθασε τα 3.500 ευρώ και το σύνολο μέχρι τώρα για όλη τη χρονιά φθάνει πάνω από 20.000 ευρώ. Δηλαδή όσο οι εισπράξεις από δυο τηλεοπτικά παιχνίδια.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ…

 Η κλήση σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β' Εθνικής κατηγορίας για τα συμβάντα του αγώνα Ηρακλή-ΑΕΛ  για την προσωρινή διακοπή του ματς πριν από την εκτέλεση του περίφημου πέναλτι από τον Περόνε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να ξεκινήσουν τα πλέι οφ ανόδου, αλλά μοιραία και τα πλέι άουτ παραμονής.

Αυτή η εξέλιξη ακυρώνει, λοιπόν, τον αρχικό σχεδιασμό για κλήρωση την Τρίτη (14/4) του Πάσχα και αγωνιστική δραστηριότητα την Κυριακή του Θωμά (19/4), όπως είχε ειπωθεί στο τελευταίο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής.

Με δεδομένη την καθυστέρηση που προκύπτει, γίνεται αντιληπτό ότι όλα πάνε πίσω και στην καλύτερη περίπτωση παιχνίδια θα μπορέσουν να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου.

Μάλιστα για τον αγώνα Ηρακλή-ΑΕΛ προβλέπονται ποινές…

ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Τελευταία προπόνηση χθες για τους παίκτες της ΠΑΕ ΑΕΛ αφού από σήμερα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα ξεκουραστούν. Πριν την προπόνηση υπήρχε μια σύσκεψη των αρχηγών με τον τεχνικό Σούλη Παπαδόπουλο, ενώ μετά την προπόνηση υπήρξαν ευχές του αντιπροέδρου Ζήση Ντελόπουλου για Καλό Πάσχα(και ανάσταση της ομάδας)  στην τεχνική ηγεσία και τους παίκτες μοιράζοντας τσουρέκια, σοκαλατένια αυγά και κρασιά.

 

 

ΠΑΕ ΑΕΛ: Ντροπή

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η ΠΑΕ ΑΕΛ για όσα υποστηρίζουν παράγοντες του ποδοσφαίρου σε δημόσιες τοποθετήσεις τους σχετικά με τον αγώνα Ηρακλή-ΑΕΛ 0-1 και τα  όσα διαδραματίστηκαν. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Ντροπή για παράγοντες ποδοσφαίρου.

Προσπαθείτε πανελλαδικά να ρίξετε μομφή στην ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ, τη μόνη καθαρή και αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος της Football League OΠΑΠ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν η ομάδα που ζήτησε το πρωί της Κυριακής από τη διοργανώτρια αρχή μετά το δήθεν επεισόδιο με το βαν και το προσωπικό του ΟΤΕ ΤV να μη γίνει το παιχνίδι χωρίς τηλεοπτική κάλυψη αλλά το αίτημά μας έπεσε στο κενό με την αιτιολογία ότι είναι αδύνατο να μην πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Για το αν η ομάδα μας είναι καλή ή κακή, αφήστε να το κρίνουμε στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Όσο για τη διαιτησία, ας μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΛ ήταν η μόνη ομάδα που ζήτησε διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της διαιτησίας σε συμβούλιο της ΕΠΑΕ και όλοι εσείς το αρνηθήκατε. Όσο για τα εγκλήματα που έγιναν στο μεταξύ μας παιχνίδι με τον Ηρακλή, θα είμαστε εμείς αυτοί που πρώτοι θα πάμε σε αθλητικό εισαγγελέα γιατί ο συγκεκριμένος διαιτητής μετα το 83ο λεπτό (γκολ της ΑΕΛ) ειναι ο πρωταγωνιστής-εγκληματίας του γηπέδου και μας θυμίζει εποχές του 1980. Το πρόβλημα της ΑΕΛ δεν είναι το πέναλτι που όλη η Ελλάδα το βλέπει και γελάει, είναι οι δέκα κάρτες που δέχθηκε η ομάδα μας από το 83ο λεπτό ως το 98ο, χωρίς καμία απολύτως λογική.

Πρέπει η ΠΑΕ Ηρακλής να πάρει θέση. Μικραίνει ο σύλλογός τους με αυτά που λέγονται πανελλαδικά και αφήνονται να υπονοούνται πράγματα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για ακόμα μια φορά η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να δώσει συγχαρητήρια στην ομάδα, διότι κέρδισαν μια καλή ομάδα αλλά και τους τέσσερις διαιτητές.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για όλους αυτούς που κατάστρωσαν το απερίγραπτο αυτό έγκλημα και περαστικά τους. Η δικαιοσύνη καταλλήλως θα απαντήσει σε όλους».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass