Μέρες 1995 στο τουρνουά «Κουκουλίτσιος - Μουσιάρης»

*Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟ ΜΕ 1-0 ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ 29 ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 12:20

Ρεπορτάζ; Σωτ. Κέλλας

Μετά από έντεκα χρόνια το τουρνουά ποδοσφαίρου «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρη» επανήλθε για τις ομάδες του Δήμου Λαρισαίων και του Δαμασιακού και γίνεται σε μνήμη των άτυχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ Δημήτρη Κουκουλίτσιου και Δημήτρη Μουσιάρη (είχε καταγωγή από το σεισμόπληκτο Δαμάσι) που έχασαν τη ζωή τους σε νεαρή ηλικία σε τροχαίο στη Θήβα στις 6 Σεπτεμβρίου 1979.


Και θύμισε αγωνιστικά μέρες των πρώτων τουρνουά το 1994 και 1995 όπου κέρδισε ο Ηρακλής Λάρισας (έπαιζε στη Δ’ εθνική κατηγορία) και είναι χαρακτηριστικό ότι το 1995 νίκησε τον Δαμασιακό.
Χθες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης κέρδισε τον Δαμασιακο με 1-0 παίρνοντας για μια ακόμα φορά το τρόπαιο χάρη σε ένα τέρμα που πέτυχε στο 20’ ο Ράμα μετά από ενέργεια του Φούσα.
Το παιχνίδι ποιοτικά δεν ήταν καλό και αν κάτι θα θυμόμαστε είναι τα σκληρά μαρκαρίσματα που ανησύχησαν τους προπονητές των δυο ομάδων Θάνο Τριανταφυλλόπουλο (Ηρακλή Λάρισας) και Νίκο Φακίτσα (Δαμασιακού).
Η κυπελλούχος ομάδα στάθηκε τυχερή όταν στο 30’ κέρδισε πέναλτι ο Δαμασιακός που δεν αξιοποίησε ο Τσατσελάρι όταν η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Τσάτσος την έστειλε άουτ. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Θ. Τσάλτας σε ανατροπή μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Ζαχαρούλη.
Ο Ηρακλής Λάρισας έπαιξε με πολλούς νέους παίκτες, ενώ ο Δαμασιακός με …λίγους (μόλις 12 παίκτες είχε ουσιαστικά στη διάθεσή του ο Φακίτσας).
Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής Λάρισας έχασε ευκαιρίες να διευρύνει τη νίκη με τους Φουρίκη (70’), Αθανασόπουλο (82’) που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γεωργούλας.
Μια ακόμα ευκαιρία είχε ο Ισπανός Ματέο (υπάρχουν και κοινοτικοί στα τοπικά πρωταθλήματα) στο 88’ όταν το σουτ που έκανε από καλή θέση κατέληξε μόλις άουτ.
Ο διαιτητής Σκριάπας προβληματίστηκε από το σκληρό παιχνίδι (έδειξε τρεις κίτρινες κάρτες), ενώ σωστοί οι βοηθοί Σούλης, Γκόγκος (ο τελευταίος είχε στα τελευταία λεπτά μια μικρή διαφωνία με τον Φακίτσα).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Ράπτης, Ζαχαρούλης, Δραγατσίκης, Αναγνώστου, Γκαλαφάγκας, Μπάμης, Καμέας, Ράμα, Παρασκευούδης, Φούσα (Ζτούπης, Φουρίκης, Ματέο, Παπαγεωργίου, Αθανασόπουλος, Παπαδήμας)
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Γεωργούλας, Βίδρας, Θ. Μουσιάρης, Φουρτούνας, Τέγος, Ανδρέου, Θ. Τσιάλτας, Τσατσελάρι, Τσάτσος, Λέτσιος, Λούτσος (Δεληχάς, Κανής, Γκούλιος, Στ. Τσιάλτας)
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος μετά το τέλος του αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στις ομάδες, ενώ τίμησε τη μνήμη των Δημήτρη Κουκουλίτσιου - Δημήτρη Μουσιάρη στα πρόσωπα του Βαγγέλη Μουσιάρη (αδελφός του Δημήτρη) και Ιωάννη Σακελλαρίδη (γαμπρός του Κουκουλίτσιου στην αδελφή του εκλιπόντος Ελένη).
Στη συνέχεια έγινε η απονομή του κυπέλλου στην πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισας Μαρία Κοτούλα και στην ομάδα του Δαμασιακού, το οποίο παρέλαβε ο Θόδωρος Τσιάλτας έχοντας δίπλα του τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ηρακλή Γερογιώκα.
Ακολούθησαν απονομές μεταλλίων σε διαιτητές και παίκτες από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Τερζούδη και τον δημοτικό σύμβουλο Τάσο Κουρδή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass