Εισαγγελική έρευνα για τα «κίτρινα γήπεδα»

*TΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 12:10

Τη διερεύνηση των καταγγελλομένων για την κατάσταση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και δη στα γήπεδα του Δήμου Λαρισαίων, ζήτησε η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, έπειτα από δημοσίευμα της «Ε».


Στο πλαίσιο αυτό από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας για να διευκρινιστούν οι επικίνδυνες εστίες όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα.
Αναλυτικότερα στο δημοσίευμα («Κίτρινα γήπεδα», «Ε» 17/09/2024) σημειωνόταν η κακή κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου Λαρισαίων ενόψει και των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.
Όπως στο Αθλητικό Κέντρο της Νεάπολης, «όπου το γήπεδο ποδοσφαίρου β’ βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, με περισσότερο χώμα παρά χόρτο». «Τα ανοιχτά γήπεδα του μπάσκετ απεριποίητα, χωρίς καμία βελτίωση, με δάπεδο που εγκυμονεί κινδύνους και χωρίς στεφάνι οι μπασκέτες».
Στα γήπεδα του Αβέρωφ «πίσω από το κανονικό στο οποίο διεξάγονται αγώνες υπάρχουν δύο γήπεδα με χόρτα ύψους δύο μέτρων και τα οποία δε χρησιμοποιούνται». «Στο γήπεδο που γίνονται οι αγώνες για κερκίδες χρησιμοποιούνται παγκάκια (μέχρι και παλιά θρανία...), ενώ ο εξωτερικός χώρος των αποδυτηρίων κρύβει κινδύνους για την υγιεινή».
Στο Αθλητικό Κέντρο «Κουκουλίτσιου - Μουσιάρη», «το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι σε χείριστη κατάσταση, αφού το χόρτο είναι σε... έλλειψη και με τους ποδοσφαιριστές που μιλήσαμε μας είπαν ότι εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για τραυματισμούς. Το ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ έχει να συντηρηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να φυτρώνουν παντού χόρτα και να έχει γεμίσει χαλίκια. Ακόμη και η παιδική χαρά που υπάρχει μέσα σ’ αυτό».
Στο Αθλητικό Κέντρο «Γιώργος Μητσιμπόνας», «τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις προπονητών και αθλητών, παρότι χρησιμοποιούνται από αρκετές ομάδες, αλλά ο εξωτερικός χώρος έχει σοβαρά ερωτηματικά όσον αφορά την υγιεινή, αφού έχει να συντηρηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σκουριές παντού, ενώ τα παλιά σίδερα βρίσκονται σε εμφανή σημεία και εγκυμονούν κινδύνους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass