Πώς έγινε η αρχή του κακού...

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2023 12:40

«Αν γυρίσουμε έναν γύρο πίσω, στο ματς με τον Ηρακλή, είχα πει πως γλιτώσαμε τη συντριβή και ρωτήθηκα αν ήξερα τον λόγο. Τότε είπα όχι, αν και γνωρίζατε ότι τον ήξερα, αλλά δεν μίλησα. Κανείς δεν μπορεί να βάζει το συμφέρον του πάνω από την ομάδα. Ήταν ένα χρονικό σημείο που έγιναν πολλά και ήταν η αρχή του κακού». Αυτό τόνισε ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΛ-Πανσερραϊκού 0-0 όταν ρωτήθηκε πού χάθηκε η άνοδος για τη λαρισινή ομάδα. Το παιχνίδι ΑΕΛ-ΠΟΤ Ηρακλής 0-2 ήταν καθοριστικό, αλλά κυρίως όσα συνέβησαν πριν την αναμέτρηση.


Αρχικά για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό είπε: «Δώσαμε σήμερα ακόμα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ήταν ένα ματς και με βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και κόντρα στον πρωτοπόρο που αν κάνουμε ένα flashback θα θυμηθούμε πολλά. Όπως στο παιχνίδι μέσα στις Σέρρες, έτσι και σήμερα θεωρώ πως κάναμε τα καλύτερά μας παιχνίδια σαν ΑΕΛ. Ειδικά σήμερα, σε όλο το ενενηντάλεπτο ήμασταν ανώτεροι.
Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως όχι μόνο ήμασταν κυρίαρχοι του αγώνα, κάναμε και ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Αυτό μας έλειψε σήμερα και μας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζει ένα μπράβο, γιατί έδειξαν ότι άξιζαν κάτι περισσότερο σ’ αυτό το πρωτάθλημα.
Εμείς έχουμε την υποχρέωση μέχρι το τέλος να κάνουμε την ΑΕΛ ακόμα καλύτερη και να κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια και να τελειώσουμε τη χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα».
Για τον απολογισμό: «Όλοι όσοι είμαστε στον σύλλογο έχουμε υποχρέωση να τον στηρίζουμε για το καλύτερο και να μην κοιτάμε τον εαυτό μας. Αυτό είναι το κλειδί.
Αν γυρίσουμε έναν γύρο πίσω, στο ματς με τον Ηρακλή, είχα πει πως γλιτώσαμε τη συντριβή και ρωτήθηκα αν ήξερα τον λόγο. Τότε είπα όχι, αν και γνωρίζατε ότι τον ήξερα, αλλά δεν μίλησα. Κανείς δεν μπορεί να βάζει το συμφέρον του πάνω από την ομάδα. Ήταν ένα χρονικό σημείο που έγιναν πολλά και ήταν η αρχή του κακού.
Φανταστείτε να μην χάναμε τα παιχνίδια τότε, θα είχαμε περισσότερες ελπίδες σήμερα. Κανείς λοιπόν δεν έχει δικαίωμα να κοιτάει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την ΑΕΛ. Όλοι που είμαστε εδώ πέρα, έχουμε συμφέρον να νικά η ομάδα και να πηγαίνει μπροστά. Τότε ανεβαίνει και το «κασέ» τους. Οι προπονητές έρχονται και φεύγουν και λύνεται η συνεργασία αν δεν πάει κάτι καλά.
Το να δημιουργείται όμως ένα κακό κλίμα για να διώξεις τον προπονητή, χάνοντας πόντους είναι ό,τι χειρότερο. Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σ’ αυτό το κομμάτι, αλλά κάτι με έτρωγε. Ποτέ δεν είπαμε πως είμαστε οι μεγάλοι προπονητές, ούτε έχουμε το μυαλό μας πάνω από το κεφάλι, αλλά προσπαθούμε να δουλέψουμε. Έχουμε όμως σοβαρότητα και ευθύνη σ’ αυτή τη μεγάλη ομάδα κι έτσι πρέπει να κάνουμε έως το τέλος».
***
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Παύλος Δερμιτζάκης που είπε τα εξής: «Ήταν ένα ντέρμπι, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και για τις δύο ομάδες. Πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, ήταν και ένα ματς αποδείξεων. Περισσότερο όμως είχαν να κάνουν με την ΑΕΛ κι όχι με εμάς. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κοιτάμε τους εαυτούς μας για να πετύχουμε στο τέλος τον στόχο μας.
Ξέραμε ότι για την ΑΕΛ η νίκη ήταν μονόδρομος και το είδαμε με την επιλογή προσώπων, αλλά και σχηματισμού, αλλά ήμασταν έτοιμοι. Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, που έπαιξε ρόλο ο καιρός, κυρίως ο αέρας και όχι τόσο η βροχή.
Υπήρξε νευρικότητα, πίεση και άγχος, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο καλύτερα, αλλά δεν το καταφέραμε. Περιοριστήκαμε περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι που είναι δυνατό του Πανσερραϊκού. Δεν είμαι λάτρης, αλλά δυστυχώς πρωταθλήματα δίνουν οι άμυνες.
Το παιχνίδι δεν μας βγήκε επιθετικά, καθώς χάναμε μονομαχίες ενώ κλέβαμε μπάλες στο επιθετικό τρίτο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Η ΑΕΛ έπαιξε ρόλο σ’ αυτό γιατί ήταν καλή σ’ αυτό το κομμάτι και μας πίεσε όσο μπορούσε. Πήραμε όμως σχετικά εύκολα τον βαθμό για ένα ντέρμπι, που μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ακόμα πιο κοντά στον στόχο που έχουμε βάλει.
Έχω παίξει παιχνίδια που ήμουν καλύτερος από τον αντίπαλο, αλλά δεν πήρα τίποτα. Και πιο σημαντικά από το σημερινό. Καλό είναι να προσπαθούμε και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά κάποιες φορές προσπαθείς για το αποτέλεσμα που είναι αυτό που σε πάει πιο κοντά στον στόχο.
Είμαστε μία ομάδα που έκανε 13 συνεχόμενες νίκες. Στα 13 κρατήσαμε το μηδέν. Όλα αυτά τα λέω για να δείτε τη μεγάλη προσπάθεια και δουλειά που έχει γίνει από όλους στον σύλλογο. Είναι κάτι που εύχομαι να το πετύχει και η ΑΕΛ γιατί τότε θα καταλάβει τι έχουμε δημιουργήσει.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ήρθαμε για δύο αποτελέσματα και κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου στην έδρα μας. Να ευχαριστήσουμε την ΠΑΕ ΑΕΛ για την άψογη φιλοξενία που έδωσε στον Πανσερραϊκό».
Για τη διαιτησία στον αγώνα του πρώτου γύρου: «Θεωρώ πως ήταν μία δύσκολη φάση αυτή του πέναλτι. Αν ήμουν προπονητής της ΑΕΛ θα διαμαρτυρόμουν. Αλλά πιστεύω πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι με μία πάρα πολύ καλή ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, θεωρώ πως στο δεύτερο η απόδοση της ομάδας μας ήταν τέτοια που δεν της επιτρέψαμε να περάσει ούτε το κέντρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass