Του χρόνου ψηλότερα…

Η ΑΕΛ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ (0-0) ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΠΤΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΕΞΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ) ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ - Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΕΡΜΑ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ!

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2023 11:05

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

«Η άμυνα φέρνει την άνοδο». Αυτό δήλωσε ο τεχνικός του Πανσερραϊκού μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στο Αλκαζάρ ΑΕΛ-Πανσερραϊκού 0-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, και δεν είχε άδικο…

Η λαρισινή ομάδα, αν και καλύτερη, δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα κόντρα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται επτά βαθμούς σε έξι παιχνίδια (έναν αγώνα τον έχουν ήδη κερδίσει στα ...χαρτιά με τον Απόλλωνα Λάρισας) για να ανέβουν και τυπικά στη μεγάλη κατηγορία. Μετά το τέλος του αγώνα (!) ανακοινώθηκε και η πρωτόδικη ετυμηγορία για τον αγώνα που διακόπηκε μεταξύ Νίκης Βόλου- ΑΕΛ, που κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ της λαρισινής ομάδας. Έτσι, οι «βυσσινί» πήραν τους τρεις βαθμούς, ενώ αφαιρέθηκε ένας βαθμός από τη Νίκη Βόλου.
Πάντως, ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης ανέφερε ότι η άνοδος χάθηκε με αυτά που συνέβησαν πριν τον αγώνα ΑΕΛ-ΠΟΤ Ηρακλής 0-2… Και ο νοών νοείτο..
Μετά το τέλος του αγώνα, οι φίλαθλοι της ΑΕΛ χειροκρότησαν τους παίκτες αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους και ευχήθηκαν του χρόνου ψηλότερα που σημαίνει άνοδο στη Super League 1. Πολλά για τον στόχο θα εξαρτηθούν από την αδειοδότηση ή μη της ομάδας…
Πάντως υπάρχει αγωνιστικό περιθώριο έξι αγώνων για δοκιμές και αξιολόγηση παικτών.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε με την τακτική που τελείωσε το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΟΤ Ηρακλή το 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα: Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή: Θωμαΐδη, Πλέγα ως αμυντικά χαφ, και στα πλάγια: Πεντρόσο (αριστερά) και Νικολιά (δεξιά), ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι: Τσιριγώτης, Όγκμποε.
Ίδια τακτική ακολούθησε και ο τεχνικός του Πανσερραϊκού Παύλος Δερμιτζάκης έχοντας τον Κατσικά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα: Ζέρη (δεξιά), Καρασαλίδη, Αυλωνίτη, Πεταυράκη (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Θυμιάνης, Κολομπίνο, στο δεξί άκρο ο Μούργος και στο αριστερό ο Στίνα, ενώ δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Κατσαντώνης και Μπαΐροβιτς.
Οδηγός του αγώνα ήταν ο …αέρας που φυσούσε και ήταν υπέρ της ΑΕΛ. Στο 3’ οι «βυσσινί» έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν από σέντρα του Νικολιά ο Όγκμποε μέσα από τη μικρή περιοχή πήγε να σκοράρει, αλλά απέκρουσε ο Ζέρης την τελευταία στιγμή.
Η ΑΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας και επιχειρούσε να μπει στην περιοχή του Κατσίκα και στο 28’ δημιούργησε την πιο μεγάλη της ευκαιρία, όταν ο Όγκμποε έβγαλε τετ-α-τετ τον Τσιριγώτη με τον Κατσίκα, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
Στο επόμενο λεπτό, ο Πεντρόσο από αριστερά έκανε σέντρα, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Όγκμποε σουτάρει αδύναμα, αλλά μπλοκάρει ο Κατσίκας.
Από κει και πέρα, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ο τραυματισμός του Αυλωνίτη στο 41’ μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσιριγώτη (υπήρξε σύγκρουση στον αέρα).
Στο δεύτερο μέρος, παρά τον αντίθετο άνεμο, η ΑΕΛ κυριάρχησε και στο 47’ ο Ηλιάδης από το σημείο του πέναλτι έπιασε κεφαλιά άουτ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πλέγα.
Η ομάδα των Σερρών απειλεί για πρώτη φορά στο 53’ όταν ο Κατσαντώνης τροφοδοτεί τον Μπαΐροβιτς, αλλά προλαβαίνει ο Σουλούκος και μπλοκάρει την μπάλα.
Από κει και πέρα, γίνεται φανερό ότι ο Πανσερραϊκός έχει στόχο την ισοπαλία. Οι παίκτες του έχουν γίνει ένα με το… έδαφος, διαρκώς πέφτουν κάτω, ενώ ο διαιτητής δείχνει πολύ σχολαστικός με την ακρίβεια της εκτέλεσης των φάουλ και των πλαγίων άουτ.
Ο Γκουτσίδης βάζει Κ. Παπαγεωργίου, Νίνο και οι δύο παίκτες κάνουν τα επόμενα σουτ στο 69’ και στο 74’ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνουν την μπάλα άουτ.
Λίγο έλειψε ο Μαυριάς να βάλει τη «σφραγίδα» του με την είσοδο στο παιχνίδι όταν στο 79’ δίνει πάσα στον Πεντρόσο, αλλά το σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή υπό πίεση καταλήγει άουτ.
Ο Πανσερραϊκός πλησίασε κοντά στο γκολ όταν στο 86’ ο Κατσαντώνης εκτέλεσε φάουλ και απέκρουσε ο Σουλούκος σε κόρνερ.
Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο διαιτητής μπορούσε να αποβάλει τον Νίνο όταν αγανακτισμένος έσπρωξε τον Πεταυράκη, αλλά με τις καθυστερήσεις που ανέχτηκε από τους παίκτες του Πανσερραϊκού θα ήταν πρόκληση να κάνει κάτι τέτοιο. Σε συνδυασμό και με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στις Σέρρες όπου η ΑΕΛ αδικήθηκε κατάφωρα.
Τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο 90’+4’ όταν ένα σουτ του Μαϊδανού από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού.
Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ οι παίκτες της γηπεδούχου αποθεώθηκαν από τον κόσμο για την προσπάθειά τους, έστω και αν βρίσκονται οκτώ βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο (μετά την απόφαση για το παιχνίδι Νίκη Βόλου-ΑΕΛ) Πανσερραϊκό.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Τσιριγώτης και ακολούθησε το δίδυμο των σέντερ μπακ Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη που μόνο μια φορά εκτέθηκε από τον Μπαΐροβιτς. Ο Μαϊδανός ήταν σε πολύ καλή μέρα, ενώ ο Καλουτσικίδης μπορούσε καλύτερα. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Πλέγα, ενώ ο Θωμαΐδης με τον Νικολιά σωστά αντικαταστάθηκαν στο δεύτερο μέρος (στο πρώτο πήγαν καλά) από τους Κ. Παπαγεωργίου και Νίνο που έδειξαν διάθεση και είχαν από μια καλή προσπάθεια. Ο Όγκμποε εγκλωβίστηκε, ενώ Πεντρόσο και Μαυριάς προσπάθησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
Από τον Πανσερραϊκό κορυφαίος ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Αντριάν Κολομπίνο. Πολύ μεγάλο παιχνίδι... Ακολούθησε ο Παπάζογλου που αντικατέστησε τον πολύ καλό επίσης Αυλωνίτη. Καλή εμφάνιση και από τον Πεταυράκη.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Βεργέτης (Αρκαδίας) κράτησε μόνο έξι λεπτά καθυστερήσεων (δύο στο πρώτο και τέσσερα στο δεύτερο) με υπόδειξη του τέταρτου, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν πάνω από δέκα λεπτά. Διαρκώς οι παίκτες του Πανσερραϊκού ήταν στο χορτάρι. Επίσης πολύ σχολαστικός σε κάθε στημένη φάση. Άδικα έδειξε κίτρινη κάρτα στον Τσιριγώτη (16’) για «θέατρο», ενώ του έγινε κανονικό φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Νομίζουμε δεν πήγε καλά. Μάλλον από ...τύψεις δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Νίνο στο 90’ όταν έσπρωξε αγανακτισμένος τον Πεταυράκη.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Τσιριγώτης, Πεντρόσο, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Νίνο, Όγκμποε, Θυμιάνης, Ζέρης, Μπαΐροβιτς, Στάικος, Κατσίκας. Πολλές κίτρινες κάρτες υπήρχαν στους πάγκους των δύο ομάδων.
Για τον πρώτο βοηθό Φωτόπουλο (Αθηνών) υπάρχει μια αμφισβητούμενη φάση σε ένα οφσάιντ που υπέδειξε στον Όγκμποε, αλλά χωρίς VAR δεν υπάρχει σιγουριά, ενώ σωστός ήταν ο δεύτερος βοηθός Σινιοράκης (Χανίων).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Θωμαΐδης (57’ Κ. Παπαγεωργίου), Τσιριγώτης (77’ Μαυριάς), Όγκμποε, Πεντρόσο, Νικολιάς (57’ Νίνο).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Καρασαλίδης, Αυλωνίτης (41’ λ.τ. Παπάζογλου), Ζέρης (46’ Δεληγιαννίδης), Πεταυράκης, Θυμιάνης (71’ Στάικος), Κολομπίνο, Στίνα, Μούργος (71’ Κανίς), Μπαΐροβιτς (87 Λυμπεράκης), Κατσαντώνης.

 

Χάνουν ένα παιχνίδι τρεις «βυσσινί» παίκτες

Έξι παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Θοδωρής Τσιριγώτης, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο, Γιώργος Μαϊδανός, Νίκος Γκοτζαμανίδης, Μάρκος Νίνο, Μάριος Όγκμποε. Έτσι, ο Μάρκος Νίνο, ο Φαμπρίτσιο Πεντρόσο, ο Νίκος Γκοτζαμανίδης έφτασαν τις τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 2. Τέλος, στο όριο με έξι κίτρινες κάρτες είναι οι Χάρης Ηλιάδης, Κώστας Πλέγας και την επόμενη φορά που θα δεχτούν κίτρινη κάρτα θα χάσουν δύο αγώνες, ενώ τρεις έχουν ο Δημήτρης Θωμαΐδης, ο Κώστας Παπαγεωργίου και αν δεχτούν ακόμα μία, θα απουσιάσουν σ’ έναν αγώνα.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Χάρης Ηλιάδης, Κώστας Πλέγας 6, Αμέτ Κοσονού, Μάρκος Νίνο, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο, Νίκος Γκοτζαμανίδης 4, Δημήτρης Θωμαΐδης, Κώστας Παπαγεωργίου 3, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Πέτρος Καλουτσικίδης, Μάριος Ογκμπόε, Γιώργος Μαϊδανός 2, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Σπύρος Γλυνός, Δημήτρης Μαυριάς, Μαξίμ Μαξιμένκο, Στέφανος Σουλούκος, Θοδωρής Τσιριγώτης 1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass