ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Θέλει να βαδίσει μέχρι το Παρίσι…

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΒΑΔΙΣΤΗΣ, 11ος ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ *ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ Α. ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2022 19:10
Ο συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας ενώ συνομιλεί  με τον Λαρισαίο βαδιστή, Ανδρέα Παπαστεργίου Ο συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας ενώ συνομιλεί με τον Λαρισαίο βαδιστή, Ανδρέα Παπαστεργίου

Του Σωτ. Κέλλα

Ανδρέας Παπαστεργίου… Ο 19χρονος (γεννημένος στις 29 Ιουνίου 2003) Λαρισαίος πρωταθλητής του βάδην, αθλητής του Φωκίωνα Καρδίτσας, θέλει να βαδίσει μέχρι το Παρίσι για την Ολυμπιάδα του 2024 και για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Ο μοναδικός Λαρισαίος βαδιστής που αποτελεί διάδοχο του μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας στο άθλημα (20 και 50 χιλιόμετρα) μέχρι πριν είκοσι χρόνια Λαρισαίου Ανδρέα Πασπαλιάρη, που έφθασε το 1989 στο παγκόσμιο κύπελλο βάδην στη Βαρκελώνη να είναι 6ος στον κόσμο… Πώς και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα; Μας λέει πως: «Πήγα και έκανα προπόνηση με τον Βασίλη Μπακάλη και τότε δοκίμασα πολλά αγωνίσματα στον στίβο, όπως και το βάδην… Αυτό ήταν, κόλλησα με το άθλημα και αποφάσισα να ασχοληθώ τόσο με τα 10 χιλιόμετρα όσο και στα 20…».
*Και έφθασες 11ος στον κόσμο…
«Ναι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-20 στο Κάλι της Κολομβίας στα 10.000 μ. βάδην με επίδοση 44.11.41, κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (43.37.16). Και τώρα ετοιμάζεται για πιο ψηλά… Αρχικά το 2023 για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών-γυναικών, το παγκόσμιο κύπελλο βάδην και το 2024 για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού… Άλλωστε, ακολουθεί τα χνάρια της Ευρωπαίας πρωταθλήτριας Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, αφού έχει τον ίδιο προπονητή, τον Θανάση Δεληγιάννη…».
*Μοναχικό άθλημα διάλεξες…
«Πρώτα μου αρέσει το άθλημα και κυρίως μου αρέσει η νοοτροπία της αυτοβελτίωσης. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά από το τρέξιμο σε αποστάσεις 10 και 5 χιλιομέτρων πήγα στο άθλημα του βάδην. Η ομάδα παίζει ρόλο και αυτός είναι ο λόγος που πήγα στην Καρδίτσα για να βρω συναθλητές για κάποια χιλιόμετρα, αν και μερικά τα κάνεις μόνος σου. Βρήκα την Όλγα Φιάσκα και τον Αριστοτέλη Κούσδα. Το βάδην για να το κάνεις πρέπει να το έχεις μέσα στην καρδιά σου. Η αλήθεια είναι ότι όταν βρίσκεις συναθλητές, κάνεις πιο ευχάριστη την προπόνηση». Ο Ανδρέας Παπαστεργίου, γιος εκπαιδευτικών (Κατερίνα και Στέργιος τα ονόματα των γονιών του), δείχνει να έχει πλήρη γνώση της Θεσσαλίας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, κατάγεται από την Καλομοίρα Τρικάλων, σπουδάζει Γεωπονία στον Βόλο και ανήκει στον Φωκίωνα Καρδίτσας. Πραγματικά ένας Θεσσαλός αθλητής.
*Οι επιτυχίες στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη έδωσαν ώθηση στο αγώνισμα;
«Η Αντιγόνη αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του βάδην στη χώρα μας. Η επιτυχία της δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε όλοι την προσπάθειά μας με μεγαλύτερη στήριξη από την Ομοσπονδία και την Πολιτεία».
*Όμως, υπήρξε και Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα η Τσουμελέκα, αλλά δεν κεφαλοποιήθηκε η επιτυχία της από τους ανθρώπους του αθλήματος…
«Νομίζω ότι δεν υπήρχε σωστή διαχείριση τώρα, αλλά με τα social media νομίζω μια επιτυχία έχει μεγαλύτερη διαδραστικότητα και μπορούμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο αγώνισμα και να ενδιαφερθεί για την πρόοδο η Πολιτεία. Αυτό αρχίζει και φαίνεται…».
Το βάδην, το οποίο στη Λάρισα είχε πανελλήνιο πρωταθλητή στο παρελθόν τον Ανδρέα Πασπαλιάρη με τα χρώματα του ΓΣΛ, του Πανιώνιου, του Πανελληνίου και του Παναθηναϊκού, δείχνει ότι μετά από είκοσι χρόνια ξαναβγαίνει κάποιος Λαρισαίος αθλητής έτοιμος για διάκριση… Με έμπνευση από την Καρδιτσιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη… (Πασπαλιάρης και Ντρισμπιώτη είχαν συμμετάσχει μαζί σε πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass