Λαρισινό ντέρμπι με φαβορί...

*Η ΑΕΛ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2022 14:01

Του Σωτ. Κέλλα

Στις 6 Νοεμβρίου είναι αδύνατον να γίνεται πρωταπριλιάτικο αστείο… Το Πρωτάθλημα της Super League 2 ξεκινάει για τις τρεις λαρισινές ομάδες και αφού δύο ομάδες έκαναν προετοιμασία πάνω από τρεις μήνες (ΑΕΛ και Απόλλων Λάρισας), ενώ η άλλη (Ηρακλής Λάρισας) πληροφορήθηκε την οριστική συμμετοχή της τέσσερις μέρες νωρίτερα, όταν απορρίφθηκε και η ένσταση του Πανδραμαϊκού εναντίον της!
Στην κατηγορία θα υπάρχουν έξι λαρισινά ντέρμπι και το πρώτο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15.00 στο στάδιο Αλκαζάρ μεταξύ της ΑΕΛ, που έχει στόχο την άνοδο, και του Ηρακλή Λάρισας, που θα παλέψει για την παραμονή.
Αν υπάρχει κάποιο φαβορί, αυτό είναι η ΑΕΛ, αλλά σε ένα ντέρμπι πολλά μπορούν να συμβούν και ειδικά στην πρώτη αγωνιστική ενός Πρωταθλήματος.
Οι «βυσσινί», βέβαια, έχουν δύο επίσημα παιχνίδια στα «πόδια τους» για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ναυπακτιακό Αστέρα και τον Λεβαδειακό, σε αντίθεση με τον Ηρακλή Λάρισας που έπαιζε μόνο φιλικά παιχνίδια.
Οι δύο ομάδες έχουν κάποια προβλήματα, αλλά είναι, μάλλον, συνηθισμένα για τους δύο τεχνικούς, τον Παναγιώτη Γκουτσίδη της ΑΕΛ και τον Παναγιώτη Διλμπέρη του Ηρακλή.
Ο πρώτος θα στερηθεί των υπηρεσιών από τους τραυματίες Ραμίρες, Κούστα και ο δεύτερος από τον τραυματία Ζαφειρίου.
Οι δύο ομάδες, με αφορμή τον αναβληθέντα αγώνα της Κ-19 μεταξύ των δύο ομάδων (ήταν προγραμματισμένος για χθες και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο γήπεδο Καλοχωρίου), έδειξαν φιλικά αισθήματα.
Το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα είναι ίσως η… «Eva», η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την πόλη της Λάρισας, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία (ελπίζουμε στη διάψευση των προβλέψεων...).
Χθες η αποστολή της ΑΕΛ γευμάτισε μαζί με τους διοικητικούς, ενώ σήμερα το ίδιο θα κάνει και η αποστολή του Ηρακλή Λάρισας.
Ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος της ΑΕΛ για τη σημερινή αναμέτρηση και αμέσως μετά ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Γκουτσίδης, ανακοίνωσε 20μελή αποστολή ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα διανυκτερεύσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας και είναι οι εξής: Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Παπαγεωργίου Αθ., Καλουτσικίδης, Κοσονού, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδης, Θωμαΐδης, Γαρουφαλιάς, Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου, Μιλτιάδης, Αντράντα, Νικολιάς, Πεντρόσο, Μαυριάς, Γλυνός και Όγκμποε.
Στον Ηρακλή Λάρισας ο προπονητής Παναγιώτης Διλμπέρης σε συνεργασία με τη διοίκηση αποφάσισαν όλοι ποδοσφαιριστές να είναι στην αποστολή, με την τελική απόφαση για τον καταρτισμό των παικτών που θα δηλωθούν στο φύλλο αγώνα να παίρνεται λίγο πριν το παιχνίδι.
Ο προπονητής της ομάδας δήλωσε: «Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική στιγμή για τον Ηρακλή Λάρισας, που είναι η συμμετοχή του στη δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία, είναι από μόνο του ένα ιστορικό γεγονός. Όταν αυτό συνδυάζεται με την πρεμιέρα απέναντι στη βασίλισσα ΑΕΛ και στο ιστορικό Αλκαζάρ δίνει από μόνο του ένα διαφορετικό χρώμα και μία μεγαλύτερη σημαντικότητα. Αυτό που οραματίστηκε ο πρόεδρος και αγωνίστηκε χρόνια να το πετύχει θα λάβει σήμερα σάρκα και οστά».
Η ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας ανακοίνωσε και τους αρχηγούς ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς 2022-2023 που είναι οι: Σπύρος Ζαφειρίου, Αλέξανδρος Γκαλίτσιος, Φώτης Κουτζαβασίλης, Στέλιος Καψάλης.
Ο ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ
Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ Στάθης Ταυλαρίδης είναι ανάμεσα στους 26 πρώην επαγγελματίες που ολοκλήρωσαν το Executive Master της UEFA για πρώην διεθνείς παίκτες, το οποίο τους βοηθά να προετοιμαστούν για μια δεύτερη καριέρα εκτός γηπέδου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο Δημήτρης Θεοχάρης, από τον Σύνδεσμο Θεσσαλίας, θα διαιτητεύσει τη σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ηρακλή Λάρισας. Βοηθοί του ορίστηκαν ο Χρήστος Μπάλας (Τρικάλων) και ο Σεραφείμ Γάκος (Φθιώτιδας). Τέταρτος θα είναι ο Στέφανος-Βάιος Καλατζής (Θεσσαλίας) και, τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Γιώργος Λιόλιος από την Ε.Π.Σ. Λάρισας.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2:
Βέροια-ΠΑΟΚ Β’    1-1
Πανσερραϊκός-Θεσπρωτός    1-1
ΣΗΜΕΡΑ (15.00)
Απόλλων Πόντου-Διαγόρας
ΑΕΛ-Ηρακλής Λάρισας
Μακεδονικός-Νίκη Βόλου
ΠΟΤ Ηρακλής-Αλμωπός Αριδαίας
ΑΥΡΙΟ (15.15)
Παναθηναϊκός Β’-Απόλλων Λάρισας
Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας
*Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2:
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ Β’    1-0
Α.Ο. Επισκοπή-Ολυμπιακός ΣΦΠ Β’    1-1
ΣΗΜΕΡΑ (15.00)
Αιγάλεω Α.Ο.-Ο.Φ. Ιεράπετρας
Ηλιούπολη-Κηφισιά ΑΕ
Π.Σ. Καλαμάτα-ΠΑΣΑ Ηρόδοτος
Χανιά-Παναχαϊκή
Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 (15.00)
ΠΑΟ Ρουφ-Προοδευτική
Ρεπό: Καλλιθέα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass