Οι Λαρισαίοι κυρίαρχοι στο αλπικό σκι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2022 20:00

Το 2021-2022 υπήρξε μία ακόμα χρονιά επιτυχιών και πλούσιας συγκομιδής μεταλλίων για τα λαρισινά αδέρφια Βασίλη και Ραφαηλία Παλάντζα.


Ο Βασίλης Παλάντζας ανακηρύχθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά κυπελλούχος Ελλάδας στο αλπικό σκι. Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε από την ΕΟΧΑ στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Αγγελούδη, καθώς για μία ακόμα χρονιά εδραίωσε την κυριαρχία του στο αλπικό σκι στην Ελλάδα, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια στο σλάλομ και δύο ασημένια στο GS, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας αντίστοιχα.
Η Ραφαηλία Παλάντζα (μέλος της Εθνικής Ομάδας) στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία των ΑΓΕΝ κατέκτησε την 3η Πανελλήνια θέση στο overall γυναικών (Slalom και GS), την 1η Πανελλήνια Θέση στο Slalom στην κατηγορία U18, την 3η πανελλήνια νίκη στο GS και δύο τρίτες θέσεις στο Κύπελλο Ελλάδας (Slalom και GS).
Οι διακρίσεις των δύο αθλητών, όμως, δεν ήταν μόνο σε εγχώριο επίπεδο, αλλά και σε διεθνές.
Η Ραφαηλία στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία των ΑΓΕΝ και μετά από μία προετοιμασία τριών μηνών στη Σουηδία και αρκετών αγώνων στην Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Βοσνία και Μαυροβούνιο (ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια) αποκόμισε μία μεγάλη βαθμολογία στους διεθνείς βαθμούς (FIS), πρωτόγνωρη για την ηλικία της και τα δεδομένα της ελληνικής χιονοδρομίας, καθώς μόλις για έναν βαθμό δεν κατάφερε να κερδίσει την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων στον Καναδά.
Ο Βασίλης με τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα κατέλαβε την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Έλληνας αθλητής στο αλπικό σκι στην ηλικία του (11ος στους U16 και 4ος στην ηλικία του στο slalom) στην Ιταλία, στον παγκοσμίου επιπέδου ιστορικό αγώνα ABETONE ITALY, έχοντας να ανταγωνιστεί αθλητές από τις κατεξοχήν αλπικές χώρες τιμώντας την Ελληνική Χιονοδρομία. Ανάλογη ήταν και η πορεία του στο Bansko της Βουλγαρίας (ασημένιο μετάλλιο στους U16 στο slalom) και στο Zagreb της Κροατίας. Την περίοδο αυτή ο Λαρισαίος αθλητής προπονείται στο hintertux της Αυστρίας και το επόμενο διάστημα θα μεταβεί για 20 μέρες στο Kabdalis της Σουηδίας, όπου θα ολοκληρώσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας του. Οι διακρίσεις των δύο Λαρισαίων αθλητών δημιουργούν προσδοκίες για τους στόχους της επόμενης χρονιάς (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, EYOF Ολυμπιακές μέρες), καθώς έχουν βάλει τις βάσεις ώστε το μέλλον στο αλπικό σκι να τους ανήκει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass