94% των πολιτών θέλουν να δούνε τον επόμενο ποδηλατικό γύρο!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2022 9:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Νοε 2022 9:55

Τον θετικό αντίκτυπο που είχε η αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας καταγράφει η έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία παρουσιάστηκε χθες (3/11) στο ΟΑΚΑ, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τους διοργανωτές του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Cycling Greece και εκπροσώπους του Πανεπιστημίου, δικαιώνοντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων που ήταν πρωταγωνιστές στη διοργάνωση του 3ου, 4ου και 5ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου 2022.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περίπου το 85% του κοινού δήλωσε (18,26% «απόλυτα», 66,96% «πολύ») ότι o αγώνας αποτέλεσε ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός με σημαντικές προεκτάσεις για την καθημερινότητά τους. Το 95% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας στάθηκε αφορμή να γνωρίσουν καλύτερα το ποδήλατο και να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό (το 83,26% απάντησε «απόλυτα») και το 94% δήλωσε ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει ενεργά τον επόμενο αγώνα, το 2023. Σχεδόν το σύνολο των ερωτηθέντων (98%) εκτιμά ότι o αγώνας βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και αναβάθμισε την Ελλάδα στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη και ένα ποσοστό της τάξης του 93,7% ότι ο αγώνας ενίσχυσε σημαντικά την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών («απόλυτα» απάντησε το 80,65%).
Παράλληλα, το κοινό στη συντριπτική πλειονότητά του (95%) δήλωσε ότι ο αγώνας έστειλε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία και ότι βοήθησε να αναδειχθούν θετικά πρότυπα, αρχές και αξίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τέλος, σχεδόν 3 στους 4 ερωτηθέντες (ποσοστό 72,4%) εκτιμούν ότι o αγώνας τόνωσε οικονομικά τις περιοχές από τις οποίες πέρασε και βοήθησε τις τοπικές οικονομίες.
«Αποτελεί κοινή πρακτική σε παγκόσμιο επίπεδο πως μεγάλα αθλητικά event, με τα οποία επιτυγχάνονται οι υψηλοί στόχοι προβολής της χώρας στο εξωτερικό και ανάπτυξης των οικονομιών, μπορούν να γίνουν μονό με τη στήριξη του Κράτους. Και το λέω αυτό, διότι η συμμετοχή φορέων της Πολιτείας δεν αποτελεί επιχορήγηση, αλλά, αντιθέτως, επένδυση.
Με το βλέμμα στο επόμενο ...πετάλι μας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι σε κάθε εγχείρημά μας, όσο παράτολμο κι αν φαίνεται, στόχος μας είναι να διεκδικούμε το παραπάνω, το περισσότερο, ώσπου να φτάσουμε στο τέλειο, που είναι ο σκοπός μας. Ο Ποδηλατικός Γύρος συνεχίζει να αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Στόχος να φτάσει να συναγωνίζεται τους μεγαλύτερους Γύρους του κόσμου.
Για εμάς οι διοργανώσεις αυτές είναι ευκαιρία να αναδείξουμε αξίες όπως ο εθελοντισμός, ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, η συμπερίληψη. Ο αθλητισμός γίνεται όχημα προαγωγής της κοινωνίας, μέσο συνοχής της και αέναης βελτίωσής της. Ο αθλητισμός γίνεται πολιτισμός» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, εμπνευστής και βασικός συντελεστής της αναβίωσης του Γύρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass