Η Λάρισα δεν ξεχνά τον Γιώργο Τσιμπίνη

*ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2022 21:05

«Ο Γιώργος εκεί ψηλά που βρίσκεται, θα αισθάνεται σήμερα ευτυχισμένος. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ευχαριστώ από καρδιάς, όπως και τα παιδιά μας, την τιμή που μας κάνατε. Η Λάρισα μετά τα Γιαννιτσά, είναι η πόλη που αγαπάμε…».


Τα λόγια της Δώρας Συλλέκτη, γυναίκας του αείμνηστου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Γιώργου Τσιμπίνη, ο οποίος έφυγε πολύ νέος από κοντά μας σε ηλικία 47 χρονών, συγκίνησαν ιδιαίτερα όλους όσοι παρευρέθηκαν προχθές στα ηλιόλουστα Γιαννιτσά, που φιλοξένησαν τους παλαιμάχους της ΑΕΛ σε φιλική αναμέτρηση, η οποία έγινε με την αντίστοιχη ομάδα της τοπικής Αναγέννησης, στο Δημοτικό Στάδιο της μακεδονικής πόλης. Στο γήπεδο ήταν και τα παιδιά της οικογένειας, ο Πέτρος και η Αννέτα, όπως επίσης τα αδέλφια του Τσιμπίνη, ο Δημήτρης, ο Θανάσης και ο Παύλος.
Ο Γιώργος με την ομάδα των Γιαννιτσών ως αρχηγός της σήκωσε το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος, ενώ με την ΑΕΛ αγωνίστηκε για επτά χρόνια περίπου (1989 ως το 1996).
Πριν τον αγώνα δόθηκαν τιμητικές πλακέτες, από την ΑΕΛ και τον Τάκη Παραφέστα στη σύζυγό του Δώρα Συλλέκτη, από την Αναγέννηση μέσω του Νίκου Παπουρτζή δόθηκε η φανέλα με το αγαπημένο του νούμερο «7» και πλακέτα, με τους Παλαίμαχους της ομάδας με τον Γιάννη Γυριχίδη (σ.σ. πρώην συμπαίκτης του Γιώργου Νταρακλίτσα στον Ιωνικό) και τον Ευριπίδη Καραμίγκο, να απονέμουν πλακέτα προς τιμή του.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΓΚΟΛ
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως στο φιλικό παιχνίδι, οι «βυσσινί» επικράτησαν με ανατροπή 2-1, της Αναγέννησης, σε αγώνα που είχε διάρκεια συνολικά 60’.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, που ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν στο 25’ με θαυμάσιο πλασέ του Σαββουλίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση στην άμυνα.
Στην επανάληψη, ο Βλαχούλης με τον Κολομητρούση έκαναν αλλαγές και η έξυπνη επινόηση να περάσουν ως σέντερ φορ τον γκολκίπερ Χρήστο Μιχαήλ, έφερε τα πάνω κάτω.
Ο Σερραίος πορτιέρο των παλαιμάχων της ΑΕΛ, στο 42’ έβγαλε από τα δεξιά σέντρα ακριβείας και ο Χρήστος Καρατζιόλης, με όμορφο πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1. Δέκα λεπτά αργότερα, αντιστράφηκαν οι ρόλοι και ο MVP της αναμέτρησης, Χρήστος Μιχαήλ, δέχτηκε την πάσα από τον Χρήστο Καρατζιόλη και πάνω στην κίνηση έπιασε ένα φοβερό σουτ, θυμίζοντας… Λεβαντόφσκι, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του γκολκίπερ των Γιαννιτσών, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Μέχρι να λήξει το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Θοδωρής Κυριακούλης ήταν πραγματικός… κέρβερος κάτω από τα δοκάρια και δεν επέτρεψε να γίνει η ισοφάριση.
Διαιτητής ήταν ο κ. Λιάβας και επόπτης ο κ. Περικλής Βασιλειάδης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Λιάβας, Δήμογλου, Μαβίδης, Μαυροβουνιώτης, Δουλιάκας, Χατζηδάκης, Κούζας, Τούσιας, Σαββουλίδης, Δουλκερίδης, Τομπάζης, Τερζόγλου, Γυριχίδης, Βέργος, Μουρατίδης, Καραμίγκος, Παπουρτζής, Τσολάκης, Ρώνης, Πασαλής, Τσαλκιτζής, Ασλανίδης, Πέλκας, Σαβόγλου.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ (Νίκος Βλαχούλης, Κώστας Κολομητρούσης): Χρήστος Μιχαήλ, Τάκης Παραφέστας, Γιώργος Παπαντωνίου, Χρήστος Καρατζιόλης, Δημήτρης Τζιότζιος, Κώστας Μαλουμίδης, Δημήτρης Αβραμούλης, Λευτέρης Τιούτιος, Γιώργος Πλίτσης, Γιάννης Βασιλείου, (Θοδωρής Κυριακούλης, Πόλυ Πολυζόπουλος, Βασίλης Ράμμος, Θανάσης Τσιτσιλής, Κώστας Σταματίου, Θανάσης Ντελόπουλος).
*Τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό (γεύμα αγάπης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών), ενώ το «παρών» έδωσαν και οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ με την καθηγήτρια τους Παγώνα Ντιούδη, του τομέα «Διασώστες πλήρωμα ασθενοφόρου».
** Στην Αλεξάνδρεια, πρόσφερε καφέ στο «Quattro», ο Κρανιώτης Κώστας Μαστοροδήμος, ο οποίος αγωνίστηκε στον Π.Ο.Ε., ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Γκαλίτσιου και του Χρήστου Γκάτα που έπαιξαν μαζί και στην Κοζάνη. Είναι δε τώρα πρόεδρος των παλαιμάχων της Αλεξάνδρειας.
Επίσης, τη λαρισινή αποστολή καλωσόρισε και ο Τάκης Παπατζίκος, πρόεδρος των βετεράνων της Βέροιας.
***Πρώην βολεϊμπολίστρια της ΕΑΛ η Συλλέκτη, μας θύμισε την τότε ομάδα με προπονητή τον Αντώνη Τσιόντζελη και συμπαίκτριες που είχε μεταξύ άλλων, τις αδελφές Γκαραγκούνη, Νίκη και Μαρία, την Ελευθερία Χατζηνίκου, την Ιωάννα Τρικάλη, τη Γιούλα Δίρβα.
Παράλληλα ήταν και προπονήτρια των τμημάτων υποδομής του Λαρισινού Συλλόγου έως και το 1996.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΙΜΠΙΝΗΣ
Ο Γιώργος Τσιμπίνης γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1967 και αγωνίστηκε στην ΑΕΛ, μετά την Αναγέννηση Γιαννιτσών, από το 1989 ως το 1996, επί προεδρίας Σίμου Παλαιοχωρλίδη. Τότε πήρε μεταγραφή στον ΑΟ Πάτρας και στα μέσα της χρονιάς εκείνης μεταπήδησε στην Αναγέννηση Καρδίτσας όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του την επόμενη σεζόν. Αργότερα ασχολήθηκε και με την προπονητική.
«Έφυγε» στις 14-12-2014 από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 47 ετών.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

DSCN1263.jpg

DSCN1268.jpg

*Πολυζόπουλος, Παραφέστας, Σταματίου, με τους Παπατζίκο, Μαστοροδήμο, στην Αλεξάνδρεια και η αποστολή των παλαιμάχων της ΑΕΛ.

DSCN1336.jpg

*Η οικογένεια Τσιμπίνη, με τα παιδιά του Αννέτα, Πέτρο και τη μητέρα τους.

DSCN1372.jpg
*Τα αδέλφια του Τσιμπίνη, Δημήτρης, Παύλος και Θανάσης.

DSCN1369.jpg

*Λευτέρης Τιούτιος, Κώστας Μαλουμίδης και Θανάσης Τσιτσιλής έδειξαν πως δεν ξεχνούν όσα χρόνια και αν περάσουν τα μυστικά της μπάλας.

DSCN1282.jpg
*Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Τσαλκιτζής, με τους Παραφέστα, Πλίτση και Παπατζίκο.

DSCN1275.jpg

*42 περίπου χρόνια είχαν να συναντηθούν ο Ηλίας Μπίνας με τον Χρήστο Γρηγοριάδη από τα Γιαννιτσά, που υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία, στο στρατόπεδο «Καρατάσιου», στη Θεσσαλονίκη. Ο δεύτερος μας αποκάλυψε πως το παρατσούκλι του Λαρισαίου, ήταν «Πονηρή Αλεπού». Επίσης και ο συνταξιούχος Δημήτρης Φώλιας από τη Φαλάνη που ήταν προσκεκλημένος από τον Τάκη Παραφέστα, βρέθηκε με κάτοικο των Γιαννιτσών που είχαν υπηρετήσει μαζί πριν από πολλά χρόνια.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass