Με το μυαλό στο Πρωτάθλημα…

Η ΑΕΛ κέρδισε στο τελευταίο (;) φιλικό τη Βέροια με 1-0

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2022 10:04 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Οκτ 2022 20:02

Τελευταίο (;) φιλικό χθες για την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League 2, όπου κέρδισε τη Βέροια με 1-0 χάρη σε ένα τέρμα που πέτυχε ο Πλέγας στο 45’, ενώ είχε και ένα δοκάρι με τον Γαρουφαλιά στο 75’.

Όσον αφορά την ετοιμότητα ενόψει του Πρωταθλήματος, δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα ακόμη, αφού οι ποδοσφαιριστές είναι κουρασμένοι από την τρίμηνη προετοιμασία και υπάρχει μια ψυχολογική κόπωση.
Ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ, Παναγιώτης Γκουτσίδης, για μία ακόμα φορά παρέταξε την ομάδα με 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Θανάση Παπαγεωργίου (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη (σέντερ μπακ), Κοσονού (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Θωμαΐδης και πιο μπροστά Πλέγας και Κ. Παπαγεωργίου. Στην επίθεση οι: Νικολιάς (δεξιά), Πεντρόσο (αριστερά) και στην κορυφή ο Τσουμάνης, λόγω τραυματισμού του Όγκμποε που προορίζονταν για βασικός.
Η ομάδα της Βέροιας με τεχνικό τον Κώστα Ανυφαντάκη έπαιξε με 4-2-3-1, έχοντας τον Βενετικίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Ντουμάνη (δεξιά), Στίκα, Μαραγκό (σέντερ μπακ), Παπαχρήστο (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή Μπλέτσας και Μπούζας, πιο μπροστά οι: Φασίδης, Ορφανίδης, Μπουκουβάλας και στην κορυφή ο Μπουόλι.
Η ΑΕΛ μόλις στο 2’ ανοίγει τον κύκλο των ευκαιριών, όταν ο Τσουμάνης με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Κοσονού έστειλε την μπάλα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Φασίδης στο 4’ σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος, όπως το ίδιο έκανε και στο σουτ του Ορφανίδη στο 17’.
Στο 18’ ο Πεντρόσο δεν μπορεί να νικήσει τον Βενετεκίδη, ενώ στο 26’ ο τερματοφύλακας της Βέροιας αποκρούει σε κόρνερ εντυπωσιακά και το φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου. Το κόρνερ εκτελεί πάλι ο Κώστας Παπαγεωργίου από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη καταλήγει άουτ.
Στο 39’ ένα μακρινό σουτ του Ηλιάδη στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 42’ πάλι δεν μπορεί να νικήσει τον Βενετεκίδη.
Ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι, το πέτυχε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κώστας Πλέγας. Και έκανε το 1-0 στο 45’.
Στο δεύτερο μέρος ο Γκουτσίδης άρχισε το παιχνίδι των αλλαγών βάζοντας τον Σουλούκο και τον Γλυνό. Ο δεύτερος πήρε τη θέση του Τσουμάνη και σέντερ φορ έπαιξε ο Πεντρόσο.
Στο 56’ ο πρώην «βυσσινί», Μιχάλης Μπουκουβάλας, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με ισοφάριση όταν το σουτ που έκανε κατέληξε μόλις άουτ.
Στο 49’ είχαμε τη σωτήρια παρέμβαση του Γκοτζαμανίδη προ του Μπουόλι, σε μια φάση που τραυματίστηκε ο παίκτης της ΑΕΛ. Κάπου εκεί μπήκαν στον αγώνα οι: Καλουτσικίδης, Γαρουφαλιάς, Μιλτιάδης, Γλυνός, με τον Θανάση Παπαγεωργίου να παίζει σέντερ μπακ στη θέση του Γκοτζαμανίδη, αφού μετά τον τραυματισμό του Μαξιμένκο υπάρχει πρόβλημα. Ο Γωγουβίτης ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γκουτσίδη, δείγμα ότι η ομάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς σέντερ μπακ.
Στο 75’ από σέντρα του Καλουτσικίδη, ο Γαρουφαλιάς με κεφαλιά σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωαννίδη.
Στο 79’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Στίκα μέσα από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ, για να τελειώσει το παιχνίδι με δύο σουτ του Μιλτιάδη στο 83’ και στο 90’+3’, όποτε το πρώτο κατέληξε άουτ και το δεύτερο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
Γενικά αν κάτι άρεσε από την ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ότι η μεσαία γραμμή είναι αρκετά καλή με τους Κώστα Παπαγεωργίου, Πλέγα, Θωμαΐδη που δείχνει ότι θα είναι η δύναμη του πυρός. Χρειάζεται στην επίθεση πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση, η έλλειψη του Όγκμποε ήταν φανερή, ενώ οι λύσεις στα σέντερ μπακ είναι περιορισμένες αν υπάρξει απώλεια ενός εκ των Ηλιάδη και Γκοτζαμανίδη. Έκπληξη ήταν η απόδοση του Ηρακλή Γαρουφαλιά που το καλοκαίρι ήταν από τους παίκτες με το ένα ...πόδι εκτός ΑΕΛ.
Από τη Βέροια άρεσαν οι: Βενετεκίδης, Μπουκουβάλας, Ορφανίδης, Μπουόλι.
Καλή η διαιτησία των Αντωνίου, Στάικου, Μάνου.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Παπαγεωργίου Α., Κοσονού, Γκοτζαμανίδης (59’ Μαυρίας), Ηλιάδης, Πλέγας (68’ Αντράντα), Παπαγεωργίου Κ. (59’ Καλουτσικίδης), Θωμαΐδης (59’ Μιλτιάδης), Τσουμάνης (46’ Γλυνός) Νικολιάς (59’ Γαρουφαλιάς), Πεντρόσο (71’ Νίνο).
ΒΕΡΟΙΑ: Βενετικίδης (59’ Ιωαννίδης), Ντουμάνης (34’ Μουχάλης), Παπαχρήστος, Μαραγκός (75’ Περδίκης), Στίκας, Μπλέτσας (80’ Ισαακίδης), Μπούζας (68’ Κατσούκης), Ορφανίδης (80’ Γιαχτσίδης), Μπουόλι (59’ Μπελεβώνης), Φασίδης (80’ Ιωάννου), Μπουκουβάλας.

 

Ο τραυματίας Ραμίρες παρακολούθησε τον αγώνα παρέα με τον γιο του Πεντρόσο και τις συζύγους τους…

Στον αγώνα ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας Παναγιώτης Διλμπέρης με τον γυμναστή Βασίλη Παναγούλη. Ως γνωστόν την ερχόμενη Κυριακή θα αγωνισθούν ΑΕΛ-Ηρακλής Λάρισας στο Αλκαζάρ.

Θερμή υποδοχή για τον προπονητή της Νίκης Βόλου και πρώην της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέκο Βοσνιάδη, από τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΛ Τάσο Βενέτη, τον πρώην αντιπρόεδρο Ζήση Ντελόπουλο και τον μάνατζερ Βασίλη Ρόβα. Ο τελευταίος ήταν και προχθές στο Πανθεσσαλικό στάδιο μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Στάθη Ταυλαρίδη στον αγώνα ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός.

Ο Κούστα δεν αποχωρίζεται τον κουρέα του…

 

Τιμήθηκε η μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα

Πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τη Βέροια, διοικητικοί, παίκτες των δύο ομάδων, παλαίμαχοι της ΠΑΕ ΑΕΛ (εκπροσωπήθηκαν από τους Παραφέστα, Σελιώνη) και φίλαθλοι τίμησαν τη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα, καταθέτοντας λουλούδια, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 26 Οκτωβρίου 2022, 36 χρόνων από τη δολοφονία του, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

 

Παν. Γκουτσίδης: Δεν είμαι ευχαριστημένος…

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα φιλικό όπου δεν μπορέσαμε να βάλουμε την ομάδα έτσι όπως θέλαμε σε κάποιες θέσεις, όταν υπάρχουν κάποια προβλήματα καλύτερα να τα προστατεύεις, έτσι ώστε στο επίσημο παιχνίδι που έρχεται άμεσα να είμαστε όλοι καλά. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε ένα πλάνο, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος από τη σημερινή εικόνα, δεν υπήρχε κέφι, ζωντάνια, ενδιαφέρον για τον στόχο, φαινόταν αυτό στα παιδιά, έχει έρθει μεγάλη πνευματική κούραση όσον αφορά την αναμονή έναρξης του Πρωταθλήματος. Στον επίσημο αγώνα με τον Λεβαδειακό υπήρχε τέμπο, πάθος από τους παίχτες, και ξαφνικά βρίσκονται να παίζουν ξανά φιλικό, όλοι θέλουν δεν θέλουν “κατεβάζουν ταχύτητα” και νομίζω ότι αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι. Εύχομαι να ήταν το τελευταίο φιλικό που παίξαμε έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα επίσημα και να δούμε όλοι την ομάδα όπως την ονειρευόμαστε».

 

Στο Αλκαζάρ και ο Ηρακλής Λάρισας;

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τη διοίκηση του Ηρακλή Λάρισας να παίξει η ομάδα στο Αλκαζάρ, αφού δεν έχει επέλθει συμφωνία με τη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» για τη χρήση του Ael Fc Arena. Αν τελικά χρησιμοποιήσουν το Αλκαζάρ ΑΕΛ και Ηρακλής Λάρισας, και είναι ταυτόχρονα γηπεδούχοι, θα παίζουν τα παιχνίδια τους σε διαφορετική μέρα. Από τη διοίκηση του Ηρακλή Λάρισας κατατέθηκε στην Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass