Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2022 8:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Οκτ 2022 10:33

Τα σωματεία ψήφισαν μητρώο

ΤΟ 92,5% ΕΧΟΥN ΕΓΓΡΑΦΕΙ, ΕΚΠΝΕΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Σε 92,5% ανέρχεται, πλέον, το ποσοστό των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες εγγραφής τους, κι ενώ απομένουν λιγότερο από δύο ημέρες (ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 23/10) για τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, μετά την τελευταία παράταση που έδωσε με τροπολογία ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υφυπουργείο, συνολικά στο Ηλεκτρονικό Μητρώο έχουν προσέλθει μέχρι το πρωί της Παρασκευής (21/10) 6.718 ερασιτεχνικά σωματεία. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 2.396, σε σύνολο 2.590 ενεργών σωματείων, με βάση τα επίσημα στοιχεία των 54 ΕΠΣ της χώρας. Από τα 2.396 ποδοσφαιρικά σωματεία, πλήρως εγγεγραμμένα έως σήμερα είναι τα 1.987. Σε άλλες 222 περιπτώσεις οι αιτήσεις εγγραφής χρήζουν «θεραπείας» έως τις 30 Νοεμβρίου, όμως, επειδή τα σωματεία αυτά διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση θα αγωνιστούν κανονικά στα πρωταθλήματα της περιόδου 2022-23. Από κει και πέρα, 115 σωματεία έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο Μητρώο, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (έχουν περιθώριο έως και τις 30 Νοεμβρίου), ενώ 72 σωματεία επεξεργάζονται ακόμη την οριστική κατάθεση της αίτησης εγγραφής τους. Για τα τελευταία, ισχύει η προθεσμία υποβολής της 23ης Οκτωβρίου.

 

Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών στην Α1 μπάσκετ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΣΑΚΕ

Για πρώτη φορά από εποχής προεδρίας του Θεόδωρου Καρατζά στον ΕΣΑΚΕ, η Λίγκα έχει συμφωνία για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, παρουσία του Ολυμπιακού. Η πρόταση της ΕΡΤ προς τη Λίγκα ήταν γνωστή εδώ και έναν μήνα και χθες έγινε αποδεκτή με ομόφωνη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Πλέον, το μόνο που απομένει για να βρεθούν κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη οι δώδεκα ομάδες της Basket League είναι η επικύρωση της σχετικής πρότασής της από την ίδια την ΕΡΤ.
Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρονται τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε με ομόφωνη απόφασή του την πρόταση της ΕΡΤ Α.Ε. για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League της σεζόν 2022-23.
Η κεντρική διαχείριση παγιώνεται ως μέθοδος διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από δύο δεκαετίες, ενώ οι ΚΑΕ συμφώνησαν στην κατανομή των εσόδων αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένες προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
Σε αυτήν την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή της ΕΡΤ, από την οποία αναμένουμε να επικυρώσει την σχετική πρόταση της».
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Basket League έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
16:00, Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας, Π. Παπαπέτρου-Κατραχούρας-Τηγάνης Ιωάνν. (Ξάνθος)
16:00, Απόλλων Π.-Καρδίτσα, Πουρσανίδης Γ.-Τζιοπάνος Ν.-Αγραφιώτης Ιωάν. (Πίγκας)
19:15, Λαύριο-ΠΑΟΚ, Πιτσίλκας-Τσολάκος-Μαλαμάς (Τηγάνης Γιώργ.)
ΑΥΡΙΟ
15:45, Περιστέρι-ΑΕΚ, Κορομηλάς-Μάνος-Ζαχαρής (Ντάβαρης)
19:15, Ιωνικός Ν.-Παναθηναϊκός, Κάρδαρης-Πουρσανίδης Κ.-Ζιώγας (Παυλόπουλος)
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:15, Άρης-Ολυμπιακός, Τσαρούχα-Θεονάς-Χριστινάκης (Παραλυκίδης)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός    4
Προμηθέας    4
ΑΕΚ    4
Καρδίτσα    3
ΠΑΟΚ    3
Άρης    3
Παναθηναϊκός    3
Περιστέρι    3
Ιωνικός    3
Απόλλων Π.    2
Κολοσσός    2
Λαύριο    2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass