Αρχίζουν τα τοπικά πρωταθλήματα

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΒΑΖΕΙ Η ΕΠΟ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ Α’ ΚΑΙ Β’ ΤΟΠΙΚΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ Γ’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2022 21:11

Επιτέλους αγωνιστική δράση. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα επανέρχονται στην κανονικότητα, καθώς η ΕΠΟ φαίνεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στην παρατεταμένη διακοπή και να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη των επίσημων αγώνων.

Αύριο Δευτέρα η Ε.Ε. της ΕΠΟ θα συνεδριάσει το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης και όλα δείχνουν ότι θα αποφασιστεί η λήξη της διακοπής, καθώς η άποψη που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας είναι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλο τέτοιες καταστάσεις. Τα σωματεία πρέπει να δραστηριοποιούνται και οι όποιες κυρώσεις να μην είναι αγωνιστικές, αλλά οικονομικές.
Αυτό σημαίνει ότι στον Νομό Λάρισας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22-23 του μηνός θα διεξαχθούν κανονικά παιχνίδια, αλλά με τη διευκρίνιση ότι θα αγωνιστούν μόνο οι ομάδες που έχουν δικαίωμα, δηλαδή όσες είναι εγγεγραμμένες ή υπό ένταξη στο Μητρώο της ΓΓΑ.
Το σίγουρο είναι ότι θα διεξαχθεί η πρεμιέρα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, ενώ το επικρατέστερο είναι μαζί να οριστούν και τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣΛ αντί του Κυπέλλου.
Η ΕΠΣΛ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με καμία ομάδα ως προς τη συμμετοχή της στα δύο πρώτα πρωταθλήματα. Δηλαδή όλες οι ομάδες της «DE-TOX»-Α’ και της Β’ ΕΠΣΛ μπορούν να αγωνιστούν κανονικά.
Το πρόβλημα εστιάζεται στη Γ’ κατηγορία, στην οποία -με τα σημερινά δεδομένα- δεν μπορούν να αγωνιστούν πέντε ομάδες. Έτσι, το προσεχές Σαββατοκύριακο το πιθανότερο είναι να μη διεξαχθούν αγώνες της Γ’ τοπικής, για να δοθεί χρόνος προκειμένου κάποιες από αυτές τις πέντε ομάδες ή όλες να καταφέρουν να εγγραφούν στον Μητρώο. Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο και επειδή και οι πέντε ομάδες ανήκουν στον 2ο Όμιλο (Αγιάς-Φαρσάλων) τότε θα γίνει ανακατάταξη των ομάδων στη Γ’ ΕΠΣΛ και νέα κλήρωση. Δηλαδή κάποιες ομάδες της Λάρισας που τοποθετήθηκαν στον 1ο Όμιλο ίσως χρειαστεί να μεταφερθούν στον 2ο Όμιλο προκειμένου να ισορροπηθεί η κατάσταση.
Αυτά όλα θα απασχολήσουν την Ε.Ε. της ΕΠΣΛ στις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εμβόλιμες αγωνιστικές ο ορισμός τους θα εξαρτηθεί από τα χρονικά περιθώρια που θα δοθούν από την ΕΠΟ (τουλάχιστον για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ), αλλά και από τις αναβολές που ενδεχομένως προκύψουν λόγω κακοκαιρίας.            

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass