Ερωτευμένος με την εντούρο

*Ο ΣΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΕ ΠΟΥΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ *ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ (ΜΟ.ΛΕ.Κ.)

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2022 21:18

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Ένας Συκουριώτης, ο Δημήτρης Βαρσάμης, έζησε μοναδικές στιγμές με την ομάδα της Εθνικής Ελλάδος, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εντούρο, που διεξήχθη στην πόλη Λε Πουί της Γαλλίας.


Αγωνίσθηκε στο six days, όπου η ελληνική αποστολή είχε μια αξιόλογη παρουσία και θα μπορούσε ίσως να έχει μια υψηλότερη θέση στην τελική κατάταξη.
Μια θέση, η 13η ανάμεσα σε 28 με 30 χώρες από όλο τον κόσμο και με συμμετοχή 750 περίπου μοτοσικλετιστών, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα τιμητική για τη χώρα μας.
Ο αθλητής Δημήτρης Βαρσάμης της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Καλαμπάκας ΜΟ.ΛΕ.Κ., αγωνίστηκε στην κατηγορία Ε1, έχοντας την ευκαιρία να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Εντούρο στο Isde France 2022.
Ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από το 2009 και για την επιτυχία του αυτή, σε δηλώσεις που έκανε στην «Ε», τόνισε τα εξής: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα, που ήμουν ένας από τους αθλητές που θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας, σε έναν παγκόσμιο αγώνα έξι ημερών. Είχα όμως και το άγχος της διοργάνωσης διότι είναι η πρώτη φορά που θα συμμετείχα σε ένα τόσο μεγάλο αγώνα και λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός και περιορισμένος. Όλα αυτά τα πράγματα και τα συναισθήματα πρέπει να διαχειριστεί σωστά ένας αθλητής, όταν θα εγκαταλείψει την πόλη του για 15 ημέρες, από όλες αυτές τις υποχρεώσεις του. Έτσι λοιπόν δήλωσα συμμετοχή και μετά κάθισα να σκεφτώ τι έκανα. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για κάποιον αθλητή να συμμετάσχει σε έναν τέτοιον αγώνα όπου παίρνουν μέρος από τόσες άλλες χώρες, θρύλοι του παγκόσμιου εντούρο».
-Πόσο χρόνο προετοιμασίας χρειάστηκες, για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της διοργάνωσης;
«Ένα μεγάλο κομμάτι για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις όλες αυτές τις μέρες, είναι η προετοιμασία που θα κάνεις έτσι ώστε να είσαι έτοιμος, για τις έξι μέρες του αγώνα.
Είναι ένα λεπτό ζήτημα, που έχει να κάνει με τη σωματική σου ακεραιότητα, ξεκινάμε από το ότι θα πρέπει να είσαι ξεκούραστος όταν θα αρχίσει ο αγώνας, να έχεις πολύ καλή διαύγεια. Το μυικό σύστημα θα πρέπει να είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα έτσι ώστε να μην επέλθουν τραυματισμοί. Κάθε πτώση μπορεί να σου κοστίσει πολύ περισσότερο, από το οτιδήποτε έχεις φανταστεί.
Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μου, παράλληλα και το ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα και η πίεση χρόνου δεν μου επέτρεψε να κάνω προετοιμασία πάνω από 17 με 20 μέρες, με συνεχόμενες προπονήσεις».
-Έμεινες ευχαριστημένος από τη 13η θέση που κατέλαβε η Εθνική Ελλάδος;
«Σίγουρα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, γιατί όλοι μας προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας όσο πιο ψηλά γίνεται και πιστεύω πως τα καταφέραμε.
Φυσικά είχα τη μεγάλη βοήθεια όλων αυτών που βρίσκονται δίπλα μου και των χορηγών, που είναι αρωγοί σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχω.
Θα ξεκουραστώ για ένα χρονικό διάστημα, αλλά όταν είσαι… ερωτευμένος με τις μηχανές, δεν υπάρχει μεγάλο διάστημα που θα τις αποχωριστείς και ξεκινάω σύντομα προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass