F1 GP Ιαπωνίας: Η ώρα του Verstappen;

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2022 7:20

Η επιστροφή της Formula 1 στην Ασία ολοκληρώνεται με το GP της Ιαπωνίας. Η εντυπωσιακή Suzuka ενδέχεται έπειτα από αρκετά χρόνια να αναδείξει παγκόσμιο πρωταθλητή.


Ήταν πριν από 11 χρόνια όταν ο Sebastian Vettel κατακτούσε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Suzuka με μία τρίτη θέση στον αγώνα. Η 11η φορά που το συγκεκριμένο σιρκουί έβγαζε πρωταθλητή. Έπειτα από πολύ καιρό, λοιπόν, είναι εξαιρετικά πιθανό να ζήσουμε κάτι παρόμοιο και πάλι στην πίστα της Honda. Ο Max Verstappen -παρά την κακή εμφάνιση στη Σιγκαπούρη- μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής εάν κερδίσει και σημειώσει τον ταχύτερο γύρο. Χωρίς να τον ενδιαφέρει που θα τερματίσουν οι Leclerc και Perez. Οι δύο οδηγοί, δηλαδή, που έχουν ακόμη μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο.
Έπειτα υπάρχουν αρκετά ακόμα σενάρια, στα οποία ο Max κερδίζει και πάλι το πρωτάθλημα. Ο Ολλανδός πρέπει απλώς να πάρει 8 βαθμούς περισσότερους από τον Leclerc και 6 από τον Perez για να «τελειώσει τη δουλειά». Θα ήταν ένα ονειρεμένο φινάλε και για τη Honda, της οποίας τα λογότυπα θα επιστρέψουν στις Red Bull και AlphaTauri από τη Suzuka και έπειτα. Το άλλο θέμα που σίγουρα αναμένεται να απασχολήσει την επικαιρότητα είναι εκείνο της -φημολογούμενης- υπέρβασης του cost cap από τη Red Bull πέρυσι. Η ανακοίνωση της FIA αναμενόταν προχθές. Όμως, η Ομοσπονδία αποφάσισε να μας κρατήσει σε …αγωνία για λίγες ημέρες ακόμα.
Τα πλευρικά φορτία που αναπτύσσονται κατά τις «κολασμένες» αλλαγές διεύθυνσης στη διάρκεια του γύρου καταπονούν τα μηχανικά μέρη, αλλά και τα ελαστικά. Η τραχιά άσφαλτος συμβάλλει και εκείνη στην αυξημένη φθορά των ελαστικών. Έτσι, ως πιο πιθανή στρατηγική προβάλλει εκείνη των δύο στάσεων. Φυσικά, σε περίπτωση που ο αγώνας διεξαχθεί στο στεγνό.
Οι μέχρι τώρα προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή σήμερα. Εφόσον επιβεβαιωθούν, δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιον απρόσμενο νικητή στην Ιαπωνία. Ας ξυπνήσουμε, λοιπόν, πρωί και ίσως δούμε τη στέψη του παγκόσμιου πρωταθλητή (08:00, Αγώνας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass