Αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΘΕΣ Η ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2022 20:00

Την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, πανελληνίων και τοπικών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα, που δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο της ΓΓΑ. 

Η απόφαση για «λουκέτο» πάρθηκε λοιπόν με συντριπτική ψηφοφορία (57 ναι, 4 λευκά, 4 όχι) και λόγω του νόμου Αυγενάκη για το Μητρώο.
Κατά ψήφισαν Ολυμπιακός, ΕΠΣ Ηλείας, ΕΠΣ Λακωνίας, ΕΠΣ Πειραιά, ενώ λευκό οι Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία.
Μάλιστα, η Γ.Σ. υπερψήφισε πρόταση, βάσει της οποίας, αν κάποια Ένωση δεν εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση (δηλαδή συνεχίσει κανονικά τα πρωταθλήματά της), θα ανασταλεί αυτόματα η ιδιότητά της ως μέλος της ομοσπονδίας.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να καταθέσει η ΕΠΟ πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό, για τη συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Τέλος, η Γενική Συνέλευση παρείχε εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή να λάβει απόφαση επανέναρξης των πρωταθλημάτων, εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα αναφορικά με το Μητρώο.
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΠΟ: «ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...».
Την αταλάντευτη απόφαση της Πολιτείας, να συνεχίσει το νοικοκύρεμα στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας, διατράνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την απόφαση περί αναστολής των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, που έλαβε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.
«Αποφάσισαν αναστολή πρωταθλημάτων στην ΕΠΟ. Γονείς, αθλητές, «υγιείς» παράγοντες σωματείων, κατάλαβαν ποιοι βάζουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εμείς συνεχίζουμε, με σεβασμό στα 6.300 νόμιμα σωματεία, που στηρίζουν το νοικοκύρεμα και την τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος και δικαιωμένος, από το γεγονός ότι η εκπρόσωπος της FIFA, Χάιντι Μπέχα, δεν έκανε καμία αναφορά στο ζήτημα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, κατά τον χαιρετισμό της στη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

SUPER LEAGUE 2: ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ
Μεθαύριο Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, θα προκύψουν εξελίξεις για τα κενά που πρέπει να καλυφθούν στην Super League 2.
Στη χθεσινή Γ.Σ. δεν πάρθηκε καμία απόφαση αναφορικά με τις ομάδες που θα αντικαταστήσουν όσες αποχώρησαν.
Αυτό θα συμβεί στη σύσκεψη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην αρχή της εβδομάδας. Παράλληλα, δεν υπήρξε απόφαση για το θέμα του Αγροτικού Αστέρα και του Πανδραμαϊκού, αν και το ζήτημα συζητήθηκε λόγω Μητρώου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass