Λαρισαίος ο φετινός Ironman

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΛΤΣΗΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2022 15:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2022 15:07

Λαρισαίος είναι ο φετινός Ironman… Την περασμένη Κυριακή στην ιταλική πόλη Cervia διεξήχθη ο μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας τριάθλου στον κόσμο. Αθλητές από όλο τον κόσμο κάλυψαν δεκάδες χιλιόμετρα με κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο, στέλνοντας το μήνυμα πως «τα πάντα είναι δυνατά»...


Πέντε χρόνια μετά τον Στέλιο Ψαθά, τον κολυμβητή του ΝΟΛ, ένας ακόμα Λαρισαίος, ο μαραθωνοδρόμος Βασίλης Φαλτσής, κατάφερε να κόψει το νήμα του τερματισμού μιας διοργάνωσης-θρύλου που αποθεώνει πέρα από τη σωματική και την ψυχική δύναμη και το κουράγιο όσων συμμετέχουν. Πέρα από τον επίζηλο τίτλο του Ironman, ο οποίος δικαιωματικά του απενεμήθη ως συμμετέχοντα που ολοκλήρωσε τον «τριπλό άθλο», ο Βασίλης Φαλτσής ανεβάζει ψηλότερα τον πήχη, ανυπομονώντας να δούμε τι θα πετύχει στη συνέχεια…
«Μέσα στην πολύ δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα που ζούμε», όπως τονίζει ο ίδιος στην «Ε» για το σπουδαίο αυτό επίτευγμά του, «με πάρα πολλές προσωπικές, επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεις κάθε μέρα μετά τη δουλειά χρόνο για προπόνηση, πολλές φορές μάλιστα και διπλές (σ.σ. ο Φαλτσής είναι και ιδιοκτήτης της γνωστής επιχείρησης εστίασης). Πρέπει να είναι κάποιος αποφασισμένος, απόλυτα εστιασμένος στον στόχο του. Χρειάζεται αυτοπειθαρχία και προετοιμασία μηνών. Η επίτευξη του στόχου, όμως, είναι μια αξιομνημόνευτη εμπειρία ζωής, γεμάτη συγκινήσεις».
Για την ιστορία, το Ironman ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 42 χρόνια και είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα ιδιωτικά αθλητικά brands στον κόσμο έχοντας καθιερωθεί ως η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως. Είναι ο πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας, καθώς οι αθλητές καλύπτουν περίπου 4 χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδήλατο και έναν μαραθώνιο 42.2 χλμ.!
Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου, έχει παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και πιστό κοινό που ξεπερνά το 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 φανατικούς θεατές που το ακολουθούν στις χώρες που διοργανώνεται. Άλλωστε η δημοτικότητα του Ironman είναι αυτή που οδήγησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να συμπεριλάβει από το 2000 το τρίαθλο ως επίσημο Ολυμπιακό άθλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass