Τιμή σε όσους υπηρέτησαν την ιδέα της ΑΕΛ

*ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2022 21:10

Οι ομάδες μπορεί να έχουν εξελιχθεί σε Ανώνυμες Εταιρείες, αλλά υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι που πιστεύουν σε ιδέες, γιατί άλλωστε σαν ιδέες ξεκίνησαν οι περισσότερες ομάδες με στόχο την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους το οποίο υπηρέτησαν διοικήσεις, τεχνική ηγεσία, παίκτες, φίλαθλοι, αλλά ακόμη και εκπρόσωποι του Τύπου που ταυτίστηκαν με ομάδες. Άλλωστε οι περισσότερες ομάδες ήταν ζημιογόνες και κάποιοι παράγοντες έφτασαν να βάζουν εκατομμύρια, είτε δραχμές είτε ευρώ, για να τις διατηρήσουν μέχρι την επιχειρηματική τους καταστροφή.


Ένα τουρνουά λοιπόν ξεχωριστό από τα άλλα διοργάνωσαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ και ήταν το 1ο Τουρνουά Μνήμης σε όσους υπηρέτησαν την ομάδα της ΑΕΛ και δεν βρίσκονται στη ζωή, στο οποίο κλήθηκαν να συμμετέχουν οι παλαίμαχοι Άρη, ΠΑΟΚ και Ευαγόρα Ρόδου (έχει πρόεδρο τον Λαρισαίο Νίκο Φιλίππου που ζει στη Ρόδο, γιο Λαρισαίου τραγουδιστή που είχε διαπρέψει στο κοσμικό κέντρο «Φάληρο»).
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το τελετουργικό ξεκίνησε με ομιλία του Μητροπολίτη Ιερώνυμου που μίλησε για τη συμμετοχή του στα αθλητικά δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε έναν προκάτοχό του, τον μακαριστό Σεραφείμ Ορφανό (αναπαύεται στο Παλαιό Κοιμητήριο), που πήγαινε τακτικά στο Αλκαζάρ, ιδιαίτερα τη χρονιά που η λαρισινή ομάδα πήρε πρωτάθλημα.
Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη, τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιάννη Νταβέλη, τον πρόεδρο των παλαιμάχων της ΑΕΛ Τάκη Παραφέστα, τον κοινό χορηγό των ομάδων, γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων των παλαιμάχων της ΑΕΛ Ηλία Σελιώνη.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Κέλλας (δέχθηκε πολλές ερωτήσεις αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με δεδομένη τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα δημοτικά δρώμενα), Στέλλα Μπίζιου και Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Βασίλης Πινακάς, οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων κ.κ. Θάνος Αδαμόπουλος, Ντίνος Διαμάντος, Κοσμάς Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Αναστασίου και Παναγιώτης Νταής, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τσακνάκης (ήταν και διαιτητής της αναμέτρησης), ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Ζαούτσος, Θόδωρος Καφφές, Θανάσης Μαμάκος, Θανάσης Δριστέλλας, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας κ. Γιάννης Κουρδής, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης (με πατερίτσες λόγω προβλήματος στο πόδι), οι πρώην διοικητικοί της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος (με τον φίλο του Στέφανο Τσελώνη), Γιάννης Παπαμιμίκος, Βαγγέλης Παλάσκας, ο διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ Τάσος Βενέτης, ο προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης με τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Βεργώνη, και άλλοι.
Το αγωνιστικό μέρος ήταν ευχάριστο με ωραίες στιγμές όπου κάποιοι παλαίμαχοι έδειξαν ότι δεν έχουν ξεχάσει την τέχνη τους. Από την ΑΕΛ ήταν οι (κρίμα που δεν υπήρχε ένας εκφωνητής ή κάποιος υπεύθυνος για να ενημερώνει τον κόσμο για τις συνθέσεις των ομάδων): Μιχαήλ, Κυριακούλης, Σελιώνης, Παραφέστας, Κατσάρας, Νεμπεγλέρας, Βαλαώρας, Δράμαλης, Τσώτσος, Τσιώλης, Βασιλείου, Δράμαλης, Τζιότζιος, Λιάπης, Αλεξούλης, Γκαλίτσιος, Πλίτσης Γ., Πλίτσης Φ., Κολομητρούσης, Βαγιέχο, Αργυρούλης, Ανδρεούδης, Μαλουμίδης, Ζιάγκας Αβραμούλης, Τέας, Τσιανάκας, Απόστολου, Μπεριτζάς, Τόλιας (πρώην αστυνομικός διευθυντής Λάρισας), Βουτυρίτσας, Παπαντωνίου, Γκόλαντας, Βλαχούλης, Τσιτσιλής, Ντόσας, ενώ είδαμε με πολιτικά τον Παγκαρλιώτα και τον Γιάννη Γκαλίτσιο.
Με τα φανέλα του ΠΑΟΚ έπαιξαν δύο πρώην παίκτες της ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Νάστος και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ είδαμε τους: Γκουερίνο, Λαγωνίδη, Αλεξανδρίδη, Μαλλιούφα, Καραγεωργίου και Καπετανόπουλο που τώρα προσφέρει υπηρεσίες στον Ηρακλή Λάρισας.
Από τον Άρη υπήρχαν γνώριμοι όπως οι πρώην προπονητές της ΑΕΛ Γιώργος Φοιρός, Δημήτρης Σίτσας και ο κυπελλούχος παίκτης του 2007 Παναγιώτης Κατσιαρός. Επίσης είδαμε τους Μπουγιουκλή, Σαπουτζή, Πετράκη, Βένο, Κουμαριά και άλλους.
Διαιτητές ήταν οι: Τσακνάκης, Κοντογιώργος, Δίχρης, Σουπεκιώτης.
Στο τουρνουά έδωσε το παρών και το Σωματείο Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών ν. Λάρισας με τον πρόεδρό του Μανώλη Γαραζανάκη και αντιπροσωπεία μελών όπου έδωσαν τιμητική πλακέτα στους παλαίμαχους της ΑΕΛ.
Ο ΠΑΟΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑ
Η ομάδα του ΠΑΟΚ επιφύλαξε μια έκπληξη καθώς τίμησε τη μνήμη του Γιώργου Μητσιμπόνα που έγραψε ιστορία και με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, εκτός της κατάκτησης του Κυπέλλου το 1985 και του Πρωταθλήματος το 1988 με τη φανέλα της ΑΕΛ.
Πρόσφερε δια χειρός Καραγεωργίου μια φανέλα με το όνομά του στη γυναίκα του Βάσω και την κόρη του Πωλίνα .
Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Νίκος Καραγεωργίου είπε : «Ξέρουμε πως στη Λάρισα είχατε όλοι την ευκαιρία να τιμήσετε πολλές φορές αυτόν τον παλίκαρο . Εμείς χαιρόμαστε που μας δίνετε η ευκαιρία να δώσουμε αυτό το συμβολικό δώρο και να σας πούμε πως δεν τον έχουμε ξεχάσει στις συζητήσεις μας. Ήταν ένας συγκλονιστικός παίκτης και άνθρωπος».
*Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων σε όλους τους παλαίμαχους που αγωνίστηκαν.

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

BETERANOI_33.jpg

BETERANOI_41.jpg

BETERANOI_75.jpg

BETERANOI_52_copy.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass