Ενισχυμένο «βγήκε» το δρομικό κίνημα των Φαρσάλων

Μεγάλος νικητής του αγώνα ο Φάνης Κατσίκας - Δρομείς έτρεξαν στη Γιορτή του «9ου Αχίλλειου Άθλου» στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2022 20:05

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε χθες ο «9ος Αχίλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα, ο οποίος κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και κατέγραψε την αύξηση των Φαρσαλινών συμμετεχόντων στο δρομικό κίνημα.

Ο «9ος Αχίλλειος Άθλος» τελούσε υπό τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. και της ΕΟΣΛΜΑΥ.
Από νωρίς χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν οι αθλητές στο πάρκο Απιδανού, λαμβάνοντας τα νούμερα από την Οργανωτική Επιτροπή και κάνοντας το καθιερωμένο ζέσταμα. Ακολούθησαν 3 διαφορετικές εκκινήσεις. Πρώτοι εκκίνησαν οι αθλητές του ημιμαραθωνίου δρόμου των 21,1 χλμ. του «9ου Αχίλλειου Άθλου», στην συνέχεια οι αθλητές του «6ου Αγώνα Δρόμου 5,2 χλμ. και τελευταίοι οι μικροί μαθητές του «8ου Παιδικού – Εφηβικού Αχίλλειου Άθλου του 1 χλμ.
Για ακόμα μία φορά οι αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας τίμησαν με την παρουσία του τον «Αχίλλειο Άθλο», ωστόσο καταγράφηκε ενισχυμένο το Φαρσαλινό δρομικό κίνημα, που χρόνο με τον χρόνο «γεννά» νέους αθλητές που συμμετέχουν και ενισχύουν με την παρουσία τους τον τοπικό αγώνα.
Πρώτος στον ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. τερμάτισε ο Φάνης Κατσίκας, με χρόνο 1:23:20, δεύτερος ο Φαρσαλινός Θωμάς Μουτκανάς, με 1:24:47 και τρίτος ο επίσης Φαρσαλινός αθλητής Fejzo Klevis, με 1:25:43.
Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Δήμητρα Γιουλούλη από τον «Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου» με χρόνο 1:40:20, δεύτερη η Γεωργία Μπαρούτα του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων με 1:40:59 και τρίτη η Βάνα Σπύρου του Συλλόγου Δρομέων με 1:41:45.
Σε ό,τι αφορά τον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων, πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Φράγκος με χρόνο 19:02 από τον Κένταυρο Βόλου, δεύτερος ο Σωτήριος-Παΐσιος Φωτογιάννης 19:37 από τα Φάρσαλα και τρίτος ο Μιλτιάδης Καραπιπέρης με 20:45.
Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελένη Οικονόμου του Πελασγού Λάρισας με χρόνο 22:06, δεύτερη η Τόνια Τσιρογιάννη του ΣΔΥΒ με 27:12 και τρίτη η Κατερίνα Πουτσ με χρόνο 28:30.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στον «8ο Παιδικό – Εφηβικό Αχίλλειο Άθλο» του 1 χλμ. Χρήσιμη η συμβολή στον αγώνα της Οργανωτικής Επιτροπής, των εθελοντών του ιατρικού προσωπικού, αλλά και των υπαλλήλων του Δήμου.
Για την προσφορά της στον αθλητισμό τιμήθηκε από τον Δήμο η Φαρσαλινή δισκοβόλος Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΜΝΛ Απόστολος Γούλας είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει τρέξει όλους του ημιμαραθώνιους στα Φάρσαλα από τη γέννησή τους. Επίσης, για ακόμα μία χρονιά συμμετείχε και τερμάτισε σε χρόνο 3:03:00 o 86χρονος Γεώργιος Θέμελης από τα Τρίκαλα, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Την εκφώνηση του αγώνα έκανε ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας. Ακολούθησαν οι απονομές, ενώ τον αγώνα παρακολούθησε πλήθος κόσμου και επισήμων.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Αχίλλειος Άθλος είναι ένας αγώνας δρόμου που πλέον όχι μόνον έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή, αλλά έχει μπει και στο καλεντάρι της χώρας μας ως ένας από τους πλέον ελκυστικούς αγώνες για αθλητές. Είναι ένα αθλητικό γεγονός που για όλους εμάς είναι μία ετήσια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Μία γιορτή που προβάλλει ευρύτερα την επαρχία Φαρσάλων και ενισχύει το δρομικό κίνημα, προωθεί τις αξίες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα αποτελεί και σημαντικό πόλο έλξης αθλητών και επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει ιδιαίτερη αξία να εργαζόμαστε για τέτοιες εκδηλώσεις σε μία εποχή όπου τα στρεβλά πρότυπα κυριαρχούν. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και προάγει το σώμα και το πνεύμα. Δημιουργεί πρωταθλητές στα τερέν και στη ζωή. Παραδείγματα προς μίμηση και υγιή πρότυπα, όπως η δικιά μας, η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες για την προσπάθεια, αλλά και στους εθελοντές, στους εκπρόσωπους διαφόρων φορέων και φυσικά στους δικούς μας εργαζόμενους, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να στεφθεί με επιτυχία ο αγώνας».
Νίκος Λιούπας (Περ. σύμβουλος - εκπρόσωπος Περιφέρειας Θεσσαλίας): «Είμαστε στα Φάρσαλα στον «9ο Αχίλλειο Άθλο», έναν αγώνα ο οποίος έχει γίνει θεσμός στο δρομικό κίνημα. Η Περιφέρεια και ο Δήμος Φαρσάλων στηρίζουν όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, δεν θα μπορούσαν να λείπουν σήμερα από εδώ, είναι η γιορτή του αθλητισμού, βλέπουμε κόσμο πολύ, χαμόγελα πολλά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου θα είμαστε εδώ».
Απόστολος Γούλας (Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας (ΣΝΜΛ): «Για 9η φορά στην πλατεία των Φαρσάλων στο άγαλμα του Αχιλλέα τερματίσαμε στον ιστορικό αγώνα, τον «Αχίλλειο Άθλο», έναν αγώνα ο οποίος έχει αγαπηθεί από όλους τους δρομείς της Ελλάδας, το αποδεικνύουν αυτό κάθε χρόνο οι συμμετοχές που είναι εντυπωσιακές. Εμείς σαν «ΣΜΝΛ» είμαστε εδώ, με περισσότερους από 110 αθλητές για να τιμήσουμε τον αγώνα της πόλης των Φαρσάλων, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass