Καλή για ένα ημίχρονο η Κ-19 του Απόλλωνα Λάρισας

*Αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αναγέννηση Καρδίτσας (1-1)

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2022 21:05

Καλή για ένα ημίχρονο ήταν η Κ-19 του Απόλλωνα Λάρισας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Μάνδρας, με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1.
Στο πρώτο μέρος, λοιπόν, οι «κυανόλευκοι», τα περισσότερα παιδιά των οποίων προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδας, απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.
Ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο 15’ με μια οργανωμένη ενέργεια, η οποία ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου, όταν ο Κούρτης τροφοδότησε τον Παρασκευούδη, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκαντή, όμως θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και η ενέργειά του έδειξε το πνεύμα ομαδικότητας που θέλει να περάσει ο νέος τεχνικός Αποστόλης Ευαγγέλου.


Πάσαρε αριστερά του στον Μπεκιαρίδη και εκείνος στην κενή εστία έκανε το 1-0.
Δέκα λεπτά αργότερα, στο 25’, ο Απόλλων Λάρισας έφτασε κοντά στο 2-0.
Με ωραία ενέργεια ο Διβανές βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, αντί να πασάρει στον Μόκα που ήταν αμαρκάριστος, προτίμησε να επιχειρήσει το σουτ, με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό της Καρδίτσας, που με προβολή απέτρεψε να παραβιαστεί για δεύτερη φορά η εστία των «κιτρινόμαυρων».
Λίγο αργότερα, στο 28’ ο Κολοκύθας για τους φιλοξενούμενους βγήκε τετ-α-τετ, όμως έστειλε την μπάλα άουτ και ο ίδιος παίκτης στο 29’ βρέθηκε απέναντι από τον Μπακαρό, αλλά ο ταλαντούχος πορτιέρο των «κυανολεύκων» απέκρουσε την μπάλα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλωνας και πάλι απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να πετύχει και δεύτερο γκολ.
Στην επανάληψη και οι δύο προπονητές έδωσαν ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά που ήταν στοn πάγκο, με την Αναγέννηση να δείχνει πιο δυνατή και στο 70’ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση (1-1), με δυνατό σουτ του Μπάνι, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του Απόλλωνα.
Από την πλευρά του Απόλλωνα, σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν στο 67’ με τον δραστήριο Παρασκεούδη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, στο 72’ με τον ίδιο παίκτη που δέχθηκε την πάσα από τον Βαλδούμα Αθ. μετά από κόρνερ του Κούρτη, αλλά πρόλαβε αμυντικός της Καρδίτσας να κοντράρει την μπάλα στο σουτ που έκανε, και στο 90’ πάλι ο Παρασκεούδης έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε ξυστά άουτ, από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κοντογεώργου, που είχε άξιους συνεργάτες τους κ. Δίχρη και Γιάννη Βαλιώτη.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣΚ-19 (Αποστόλης Ευαγγέλου): Μπακαρός, Τεμπεσίρης, Παπανικολάου, Τερζούδης, Γαρυφάλλου, Γκαντέλας, Διβανές, Μόκας, Μπεκιαρίδης, Κούρτης, Παρασκεούδης.
Αγωνίστηκαν και οι: Βαλδούμας Αθ., Βαλδούμας Κ., Αγριόδημος, Γκόγκος, Κεντερλίδης, Τζίμουλας, Μπιθιτζής, Θεοχάρης, Μιλίγγας. Στον πάγκο ήταν και οι: Γεωργίου, Ζαχόπουλος, Βαγενάς, Βλάχος.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΚ-19 (Γ. Ποντίκας, Κ. Νταβουλιάκος): Γκαντής, Στάθης, Βέρρο, Τσανάκας, Τίγκας, Λίλι, Τσατσαρώνης, Τσαχμακιώτης, Βελησιώτης, Μπάνι, Κολοκύθας. Αγωνίστηκαν και οι: Ραπάι, Μπούρας, Γιαβάζης, Φαφούλας, Γεωργαντζάς, Καραχρήστος, Κασάπογλου, Βαμβακάς.
*Η διοίκηση του ερασιτέχνη Απόλλωνα Λάρισας ευχαριστεί την κοινότητα της Μάνδρας για την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, προκειμένου τα τμήματα υποδομής του συλλόγου να πραγματοποιούν τις προπονήσεις και τα παιχνίδια όλη τη φετινή σεζόν.

 

APOLLON_2.jpg

Και πάλι επέστρεψε στη Λάρισα ο πρώην τεχνικός της Κ-19 του Απόλλωνα Θοδωρής Σκύφτας. Στη φωτογραφία με τον γνωστό γιατρό Χρήστο Τερζούδη, τον Μιχάλη Μπίζιο από την ΠΑΕ και τον …Καρδιτσιώτη φροντιστή Βαγγέλη Χατζηγιάννη.

 

APOLLON_1.jpg

Θυμήθηκαν τα παλιά οι δύο προπονητές, ο Τσαριτσανιώτης Αποστόλης Ευαγγέλου του Απόλλωνα και ο Ελασσονίτης Γιάννης Ποντίκας, της Αναγέννησης Καρδίτσας.
Την περίοδο 1988-89 βρέθηκαν αντίπαλοι αγωνιζόμενοι, ο πρώτος στον Οικονόμο και ο δεύτερος στον Ολοσσώνα. Χθες ήταν απλά αντίπαλοι στον πάγκο, αλλά η φιλία που έχουν παραμένει και με το ήθος τους προσπαθούν να οδηγήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στον σωστό δρόμο και να τους περάσουν το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass