Θετικό το αγωνιστικό τεστ για τον Απόλλωνα

ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΑΛΜΩΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΜΕ 1-0 - ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΣΙΑΤΡΑΒΑΝΗΣ ΣΤΟ 37’ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ - ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΤΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2022 21:13

Θετικό πρόσημο είχε το χθεσινό αγωνιστικό τεστ για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος νίκησε στο γήπεδο Φιλιππούπολης τον Αλμωπό Αριδαίας με 1-0.

Ήταν ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το φετινό Πρωτάθλημα της Super League 2 και μία καλή ευκαιρία για τους δύο τεχνικούς να δοκιμάσουν αγωνιστικούς σχηματισμούς και παίκτες. Για την ομάδα της Λάρισας το χθεσινό παιχνίδι ήταν το πρώτο για τον νεοαποκτηθέντα αριστερό αμυντικό από τη Βενεζουέλα, Κοντρέρας.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Βαγγέλης Μόρας ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1, με τον Μελί κάτω από τα δοκάρια, τους Γιαννίτση και Κλιγγόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τους Αυλωνίτη και Κοντρέρας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τους Χατζή και Χαλάτση αμυντικά χαφ, τον Γκαρσία επιτελικό μέσο, τους Ζιάκα και Σιατραβάνη δεξιά και αριστερά στην επίθεση, αντίστοιχα, και «φουνταριστό» τον Ντε Αγκουστίνο.
Η λαρισινή ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την εδαφική υπεροχή, ήλεγξε τον ρυθμό και κινήθηκε επιθετικά. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Σιατραβάνης θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, καθώς βρέθηκε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε σε κόρνερ.
Οι προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα Λάρισας έλαβαν σάρκα και οστά στο 37’, όταν ο Γκαρσία επιχείρησε δυνατό σουτ, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, αλλά ο Ντε Αγκουστίνο που κυνήγησε τη φάση ανετράπη από τον Σέχου κερδίζοντας πέναλτι. Ο Σιατραβάνης ήταν εύστοχος, γράφοντας έτσι το 1-0 για την ομάδα της Λάρισας.
Ο Αλμωπός απείλησε στο 39’ με το δυνατό σουτ του Κέρθι, αλλά ο Μελί μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 51’ ο Γκαρσία είχε ένα καλό διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 58’ μετά από σέντρα του ίδιου, ο Ντε Αγκουστίνο με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Στη συνέχεια, ο Αλμωπός ισορρόπησε την κατάσταση και απείλησε στο 63’ με τον Τσιπούρα, ενώ στο 64’ ο Σιατραβάνης έφυγε στην κόντρα και επιχείρησε δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 66’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα ευκαιρία με τον Πέλκα, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 86’ με το σουτ του Μπεκιαρίδη, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Ο Απόλλωνας στάθηκε άτυχος στο 81’, όταν ο Φυτόπουλος κυνήγησε μία προωθημένη μπαλιά, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας στην προσπάθειά του να διώξει με τα πόδια, τον τραυμάτισε σοβαρά στον αστράγαλο. Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή η σοβαρότητα του χτυπήματος για τον παίκτη των «κυανολεύκων».
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ντελέζος με βοηθούς τους κ. Νάκα και Μίχο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ε. Μόρας): Μελί (61’ Οικονομόπουλος), Γιαννίτσης, Κλιγγόπουλος, Αυλωνίτης (79’ Ποτόσογλου), Χατζής, Χαλάτσης (69’ Ζαχαράκης), Κοντρέρας (59’ Φουρκιώτης), Ζιάκας, Γκαρσία (59’ Φυτόπουλος, 82’ λ.τ. Παρασκευούδης), Σιατραβάνης (69’ Μπεκιαρίδης), Ντε Αγκουστίνο (69’ Κοτσιανούλης).
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γ. Τυριακίδης): Γιακιμόφσκι (72’ Τεντζέρης), Σουλιώτης (75’ Μπρένκα), Σέχου, Γιαλαμούδης (69’ Σέριφ), Παρασκευάς, Τσιμπούκας, Παπαδόπουλος (57’ Τούλης), Πόποβιτς, Πέττας (69’ Καρυπίδης), Έππας (57’ Τσιπούρας), Κέρθι (46’ Πέλκας).

 

Ε. Μόρας: Η ομάδα αποκτά ταυτότητα

Την ικανοποίησή του από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του εξέφρασε ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Βαγγέλης Μόρας αμέσως μετά το χθεσινό φιλικό. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είμαι ικανοποιημένος γιατί πρέπει να φορτσάρουμε και να έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα ενόψει της πρεμιέρας. Με χαροποιεί που είδα τον Σιατραβάνη και τον Γκαρσία να ανεβάζουν ρυθμούς, ενώ ο Κοντρέρας είναι πίσω γιατί μόλις ήρθε από ταξίδι.
Πιέσαμε ψηλά από την αρχή κι αυτό μου άρεσε και πρέπει να το κρατήσουμε σαν στοιχείο. Η ομάδα αποκτά την ταυτότητα που θέλουμε, δηλαδή να παίζει καλό ποδόσφαιρο με κατοχή και κυκλοφορία και να προσαρμόζεται στο αποτέλεσμα».

 

Συζητήσεις με Βίγια

Σε συζητήσεις με τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό Βίγια (αγωνίστηκε πέρυσι στη λαρισινή ομάδα) βρίσκεται ο Απόλλων Λάρισας, προκειμένου να επιστρέψει στη Φιλιππούπολη και να στηρίξει και τη φετινή προσπάθεια των «κυανολεύκων». Όπως είναι γνωστό, ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός είχε καταθέσει προσφυγή κατά του Απόλλωνα, ωστόσο η νέα διοίκηση προσπαθεί να βρεθεί η χρυσή τομή και ο παίκτης να ξαναφορέσει την κυανόλευκη φανέλα.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass