Ντέρμπι Λάρισας και Βόλου από τα παλιά…

ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ 1-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΓΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2022 21:03

Ντέρμπι από τα παλιά ήταν αυτό χθες στο Αλκαζάρ ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΝΠΣ Βόλου, αφού μόνο φιλική δεν ήταν η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια με 1-0 χάρη σε ένα αυτογκόλ του Σιέλη με την παρέμβαση του Κώστα Παπαγεωργίου σε σέντρα του Θωμαΐδη από δεξιά στο 5’. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από σκληρές μονομαχίες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Πλέγας στο 80’ (δεν έχει καμία επίπτωση σε επίσημους αγώνες), ενώ δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες κατά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου που έβλεπε το παιχνίδι από τα επίσημα μαζί με τον αδελφό του Αντώνη και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέα Νταβέλη.
Η λαρισινή ομάδα παρουσίασε καλή αγωνιστική εικόνα και σίγουρα δικαιολογεί τον τίτλο του φαβορί για άνοδο, απέναντι σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας, που ναι μεν είχε απουσίες, αλλά είναι πολύ προχωρημένη σε αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Ο τεχνικός στην ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης, όχι απλά κέρδισε τον αγώνα και τις εντυπώσεις, αλλά είχε και την ευκαιρία να δει όλους τους παίκτες και για πρώτη φορά τον Αργεντινό Αντράτα, ο οποίος αγωνίστηκε για είκοσι λεπτά και κάθε συμπέρασμα είναι παρακινδυνευμένο.
Αυτό που μας άρεσε είναι ότι δημιουργείται ανταγωνισμός στη μεσαία γραμμή από Πλέγα, Κώστα Παπαγεωργίου, Μιλτιάδη, αλλά και Θωμαΐδη, που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Ο Ηλιάδης δείχνει ότι θα είναι ο στυλοβάτης της άμυνας, ενώ βελτιωμένη εικόνα είχε ο Κοσονού.
Στην επίθεση ο Κούστα δείχνει ότι διεκδικεί τη θέση του βασικού από τον Όγκμποε, ενώ για ένα ακόμα παιχνίδι ο Τσουμάνης με τον Μαυριά ήταν πολύ καλοί. Ο Πεντρόσο, ενώ έκανε καλή εμφάνιση, έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες.
Σχετικά με την τακτική, το 4-3-3 δείχνει να είναι το σύστημα που επέλεξε για τη φετινή σεζόν ο Γκουτσίδης. Στο ξεκίνημα παρέταξε τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τον Καλουτσικίδη δεξιά, τον Κοσονού αριστερά, με τους Μαξιμένκο και Ηλιάδη ως σέντερ μπακ. Στη μεσαία γραμμή ο Θωμαΐδης ξεκίνησε ως αμυντικό χαφ και μπροστά του ο Κώστας Παπαγεωργίου με τον Μιλτιάδη. Στην επίθεση κορυφή ο Κούστα και στα πλάγια ο Πεντρόσο και ο Νικολιάς.
Το σκορ άνοιξε για την ΑΕΛ, με την πρώτη επίθεσή της -μόλις στο 5ο λεπτό- όταν ο Θωμαΐδης κάνει σέντρα από δεξιά  και ο Σιέλης, με την παρέμβαση του Κώστα Παπαγεωργίου, «στέλνει» την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Οι φιλοξενούμενοι στο 8’ επιχείρησαν να ισοφαρίσουν, όταν σε σέντρα του Ματίγια, ο Μπατόκιο δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα προ του Θεοδωρόπουλου.
Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου συνέχισε να πιέζει και στο 27’ όταν ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα.

 

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2-0
Στο 30’ η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Μιλτιάδης έκανε δύο ντρίπλες, τροφοδότησε τον Κώστα Παπαγεωργίου που έκανε θαυμάσια μπαλιά στον Πεντρόσο που βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας του ΝΠΣ Βόλου απέκρουσε.
Ο Κούστα στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη των ευκαιριών, καθώς στο 31’ είχε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε ακόμα ένα σουτ του στο 39’.
Ο Πεντρόσο ήταν πρωταγωνιστής και σε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ, όταν από λάθος αμυντικού του ΝΠΣ Βόλου μπήκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε την μπάλα άουτ.

 

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό, με τον Θεοδωρόπουλο να δείχνει ότι και φέτος θα είναι πρωταγωνιστής κάτω από τα δοκάρια, αφού στο 48’ νίκησε τον Τριανταφύλλου σε σουτ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Η ΑΕΛ λίγο νωρίτερα απείλησε με μια κεφαλιά του Όγκμποε που μπλόκαρε ο Κότνικ.
Στο 57’ ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Μαυριά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 64’ ο Κότνικ εξουδετέρωσε σουτ του Μαϊδανού στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στην εκτέλεσή του από τον Μαυριά, ο Θανάσης Παπαγεωργίου πιάνει κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Από το 70’ και μετά η ομάδα του ΝΠΣ Βόλου ανέβασε την απόδοσή της και τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο. Στο 74’ ο Πάουλο Φερνάντες σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
Στο 85’ η ΑΕΛ μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πλέγα, αλλά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση παρά τα συνεχή κόρνερ της ομάδας του Βόλου.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Μπουροτζίκας δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο και δέχτηκε πολλές διαμαρτυρίες από τους δύο αντιπάλους. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Στάικος, Μάνος (Λάρισας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Π. Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (52’ Σουλούκος), Καλουτσικίδης (46’ Θ. Παπαγεωργίου), Κοσονού (46’ Μαϊδανός), Ηλιάδης (77’ Γλυνός), Μαξιμένκο (46’ Γκοτζαμανίδης), Θωμαΐδης (52’ Ραμίρες), Παπαγεωργίου Κ. (46’ Πλέγας), Μιλτιάδης (52’ Αντράντα, 77’ Γαρουφαλιάς), Κούστα (40’ λ.τ. Όγκμποε), Πεντρόσο (52’ Μαυριάς), Νικολιάς (46’ Τσουμάνης).
ΝΠΣ Βόλος (Κ. Μπράτσος): Παπαδόπουλος (45’ Κότνικ), Τάχατος (26’ Εσκοβάλ), Σιέλης (46’ Τριανταφύλλου), Λυμπεράκης, Ματίγια, Γιούχα, Μεζκίδα (62’ Μπαριέντος), Μπατόκιο, Τσέλιος, Βίκτορ Φερνάντες (62’ Πάουλο Φερνάντες), Σταμένκοβιτς (76’ Τσελεμπάκης, 80’ Ίννος).

 

Επεισόδιο με Μπέο στο 80’

Μέρα του Αχιλλέα στο χθεσινό φιλικό, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας (Νταβέλης) φιλοξένησε τον δήμαρχο Βόλου και πρόεδρο του ΝΠΣ Βόλου Αχιλλέα (Μπέο). Συγκεκριμένα, προσκάλεσε αυτόν και τον αδελφό του Αντώνη να καθίσουν δίπλα του, αλλά στο ημίχρονο του αγώνα -όταν ο Μπέος αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια- οι Λαρισαίοι φίλαθλοι τον έβριζαν εν χορώ, ενώ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν φίλαθλοι κινήθηκαν εναντίον του στο 80’ και οι αποδοκιμασίες ήταν ακόμα πιο έντονες. Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Αχιλλέας Μπέος χρειάστηκε να παραμείνει για είκοσι λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, προκειμένου να φύγει ασφαλής.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ:
Θα πρωταγωνιστήσει η ΑΕΛ

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του ΝΠΣ Βόλου Κώστας Μπράτσος δήλωσε: «Έγινε ένα δυνατό φιλικό όπως το περιμέναμε και μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο σε επίσημο παιχνίδι.
Στο πρώτο μέρος ο αντίπαλός μας έκλεισε χώρους και υπήρχε πρόβλημα στην ανάπτυξή μας μέχρι να βρούμε τη χημεία. Στο δεύτερο μέρος έγιναν πολλές αλλαγές και δεν μπορούσαμε να έχουμε σαφή αξιολόγηση. Η ΑΕΛ θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία.
Το γκολ της λαρισινής ομάδας φάνηκε για αυτογκόλ αλλά θα είχα καλύτερη εικόνα αν το έβλεπα σε τηλεοπτικό δίκτυο».

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ βράβευσε πριν τον αγώνα τον Τζόρτζιο Βαγιέχο για την προσφορά του στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Στη φωτογραφία μαζί με τους παλαιμάχους της ομάδας Βαλαώρα, Αργυρούλη και Παραφέστα. Στο γήπεδο είδαμε και τον Θωμά Κυπαρίσση που ζει πλέον στην Κατερίνη.

* * *

Παρών και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος στη γνώριμή του θέση στα VVIP.
* * *

Ο πρώην παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Μίμης Τσακμακίδης στο γήπεδο με έναν πρώην διοικητικό, τον Λουκά Σάββα.

* * *
Τους ένωσε η φανέλα του Άρη, τον Κώστα Κολομητρούση και τον Αντώνη Σαπουτζή.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass