MOTOGP

Ολα τα βλέμματα στο Motegi

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2022 8:08

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μεταφέρεται στην Ασία και ειδικότερα στην Ιαπωνία για τον 16ο γύρο της σεζόν στην πίστα του Motegi και σε μια σειρά τριών αγώνων για τους πιο απαιτητικούς αγώνες του Πρωταθλήματος των MotoGP, για το σερί τριών αγώνων της Ιαπωνίας, της

Αυστραλίας και της Μαλαισίας, πριν επιστρέψει για να κλείσει στην Ευρώπη!
Να σημειώσουμε ότι με τη διαφορά ώρας με την Ιαπωνία, οι αγώνες την Κυριακή θα ξεκινήσουν στις 6 το πρωί με της Moto3, στις 7.20 της Moto2, ενώ της Μεγάλης κατηγορίας MotoGP θα γίνουν στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας.
Το Circuit Twin Ring Motegi βρίσκεται στην επαρχία Tochigi στην πίστα του Motegi, που διακρίνεται για τα σημεία που απαιτούν πολύ έντονη επιβράδυνση, καθώς και άλλα που είναι ισχυρά στην επιτάχυνση και όλα αυτά, σε μία άσφαλτο που έχει πολύ καλή πρόσφυση. Η σχεδίαση της πίστας των 4.801 χλμ. περιλαμβάνει τέσσερις χαρακτηριστικές ευθείες. Έχει χωρητικότητα σχεδόν 100.000 θεατών. Αποτελεί μέρος του ημερολογίου του MotoGP χωρίς διακοπή, εκτός από τις σεζόν 2020 και 2021, όταν ακυρώθηκε λόγω του Covid-19.
Τις περισσότερες νίκες στο Motegi τις έχουν οι Marc Marquez, Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo, με τρεις νίκες ο καθένας. Ο τελευταίος που κέρδισε στο Motegi, το 2019, ήταν ο Marc Marquez , μπροστά από τους Fabio Quartararo και Andrea Dovizioso. Η τέταρτη νίκη του στη σεζόν κλείδωσε για την Ducati το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά έβαλε, επίσης, τον Ιταλό Enea Bastianini σε θέση διεκδικητή του τίτλου, καθώς, μετά από μια πτώση του επικεφαλής της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, η διαφορά του Bastianini από την κορυφή μειώθηκε στους 48 βαθμούς με πέντε αγώνες να απομένουν. «Η ομάδα μου είπε ότι ο Quartararo έπεσε μετά τον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν το ήξερα αυτό», είπε ο Bastianini όταν ρωτήθηκε αν θεωρούσε τον εαυτό του διεκδικητή του τίτλου τώρα. «48 βαθμοί για μένα είναι πάρα πολλοί για να κλείσω αυτήν τη διαφορά, αλλά θέλω να συνεχίσω σε αυτήν την κατεύθυνση για να είμαι ανταγωνιστικός στο τελευταίο μέρος του Πρωταθλήματος». «Θέλω να το πάω αγώνα με αγώνα. Έχω ένα καλό στήσιμο για το μέλλον μου και νομίζω ότι αυτό είναι θετικό. Το πρωτάθλημα είναι σημαντικό και τώρα είμαι πιο κοντά στον Fabio, στον Pecco, στον Aleix». Η μάχη αναμένεται συναρπαστική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass