Ακυρο το Super Cup, αναστέλλεται η πρεμιέρα σε Α’ ΕΠΣΛ και Κύπελλο

«ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ - ΜΟΝΟ 33 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΓΓΑ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2022 20:00

Ο αγώνας με τον οποίο θα ξεκινούσε επίσημα η φετινή αγωνιστική σεζόν αναβλήθηκε. Ο λόγος για το Super Cup ανάμεσα στον πρωταθλητή Δωτιέα Αγιάς και τον κυπελλούχο Π.Ο. Ελασσόνας, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα στο στάδιο Αλκαζάρ, ο οποίος δεν θα διεξαχθεί, καθώς η ομάδα της Αγιάς δεν έχει εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και ως εκ τούτου δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε επίσημη διοργάνωση.

Χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΣΛ έφτασε ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείο, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση που οποιαδήποτε ομάδα μη εγγεγραμμένη στο μητρώο της ΓΓΑ αγωνιζόταν σε επίσημη διοργάνωση, τότε θα υπήρχαν ποινικές ευθύνες στον πρόεδρο και τα μέλη της οικείας Ένωσης. Έτσι, λοιπόν, η Ε.Ε. της ΕΠΣΛ αποφάσισε χθες να αναβάλει μέχρι νεωτέρας το παιχνίδι του φετινού Super Cup.
Πρόβλημα, ωστόσο, και μάλιστα πολύ σοβαρό τίθεται και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, τα οποία μπαίνουν στον πάγο μέχρι νεωτέρας. Συγκεκριμένα, η πρεμιέρα τόσο της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ όσο και του 1ης φάσης του Κυπέλλου, που ήταν προγραμματισμένες για τις 24-25 του μηνός, αναβάλλονται και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της ΕΠΟ στη Γ.Σ. της 30ής Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA.
«Κάποιοι θέλουν να σταματήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι αποφάσισαν να σταματήσουν την αγωνιστική δράση των σωματείων» είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης του Super Cup και πρόσθεσε τα εξής: «Είμαστε υπέρ του μητρώου, αλλά οι κυρώσεις σε όποια σωματεία δεν είναι εγγεγραμμένα να μην είναι αγωνιστικές, αλλά οικονομικές. Το να αφήνεις εκτός αγωνιστικής δράσης τα σωματεία, αυτό μας ξεπερνά. Επίκειται η Γ.Σ. της ΕΠΟ, παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA, στην οποία θα δούμε πώς θα αντιδράσει το ποδόσφαιρο.
Επειδή ο Δωτιέας Αγιάς δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής του στο μητρώο της ΓΓΑ και για να είμαστε σύννομη μετά και την ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου που μας απεστάλη, αποφασίσαμε τη μη διεξαγωγή του Super Cup» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν τακτοποιηθεί το θέμα της εγγραφής του Δωτιέα Αγιάς στο μητρώο της ΓΓΑ θα βρεθεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του Super Cup, καθώς πρόθεση της ΕΠΣΛ είναι να γίνει ο συγκεκριμένος αγώνας που αποτελεί γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο και παράλληλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε ευαγές ίδρυμα.

 

Ο ΔΩΤΙEΑΣ ΑΓΙΑΣ
Σχετικά με τον Δωτιέα Αγιάς θα πρέπει να τονιστεί ότι η ομάδα έστειλε στις 10 Αυγούστου τον φάκελο με τα σχετικά έγγραφα για την αθλητική αναγνώριση, την οποία παρέλαβε ηλεκτρονικά προχθές. Οι άνθρωποι του σωματείου κινήθηκαν αμέσως για την εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ, ωστόσο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα. Οι υπεύθυνοι του σωματείου πιστεύουν ότι μέχρι την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

 

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Μετά από αυτές τις εξελίξεις γίνεται κατανοητό ότι τα φετινά πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ βρίσκονται στον αέρα, καθώς μόνο 33 σωματεία είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ, ενώ για άλλα 33 υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν. Είναι, λοιπόν, πολύ μικρός ο αριθμός των ομάδων που με τα σημερινά δεδομένα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν, πρόβλημα που δημιουργεί έντονο πονοκέφαλο στη διοργανώτρια αρχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι περιμένουν τις αποφάσεις της Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass