Νέα αρχή επιχειρεί ο Φαλανιακός

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2022 21:05

Σε μια χρονιά μεγάλων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση-τεχνική ηγεσία-έμψυχο δυναμικό), ο Φαλανιακός προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει το στίγμα του στον χώρο της μεγάλης τοπικής κατηγορίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» επί της ουσίας δημιουργούν μία νέα ομάδα και ξεκινούν από την αρχή (περισσότεροι από 14 παίκτες αποχώρησαν) σε μία πολύ απαιτητική χρονιά γι‘ αυτούς. Ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι, έχοντας τον έμπειρο Τάκη Παραφέστα στον πάγκο τους, να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα και να θέσουν γερές βάσεις για το μέλλον, αξιοποιώντας τα νεαρά παιδιά από τα οποία αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό το ρόστερ της νέας ομάδας.FALANH-21.jpg
«Είναι μία πολύ δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά για μας μετά την αποχώρηση 14 σχεδόν ποδοσφαιριστών. Προσπαθούμε με την επιστροφή των παιδιών με καταγωγή από τη Φαλάνη και το Δασοχώρι που έπαιζαν σε άλλες ομάδες του νομού, με την προώθηση ταλέντων από τα τμήματα υποδομής, αλλά και με κάποιες άλλες μεταγραφές να χτίσουμε τον νέο Φαλανιακό», επισήμανε ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Λυγούρας και πρόσθεσε:
Παρά τη δυσκολία της κατάστασης, η εμπειρία της ομάδας, η θέληση των παιδιών, αλλά και η παρουσία του έμπειρου προπονητή Τάκη Παραφέστα, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταθούμε αξιοπρεπώς στην κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή από τους νεαρούς για να «χτίσουμε» ένα καλό σύνολο» κατέληξε ο κ. Λυγούρας.

FALANH-2.jpg


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Μετά από μία σχεδόν δεκαετία ο Τάκης Παραφέστας επιστρέφει στον πάγκο του Φαλανιακού, στον οποίο θήτευσε και ως ποδοσφαιριστής στα πρώτα του βήματα στον χώρο. Όπως επισημαίνει, εκείνο που απαιτείται αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο η κριτική, αλλά η ενθάρρυνση και η παρότρυνση των παικτών για να επιτευχθεί ο στόχος.
«Είναι μια εκ διαμέτρου αντίθετη προσπάθεια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ένα δύσκολο εγχείρημα με νεαρούς ποδοσφαιριστές και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Σχεδόν η ομάδα είναι καινούργια. Ξεκινάμε από την αρχή» επισήμανε ο τεχνικός του Φαλανιακού και πρόσθεσε:
«Εκείνο που χρειάζεται είναι υπομονή, δουλειά και συνέπεια. Στόχος μας είναι να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία και να πετύχουμε μια άνετη παραμονή.
Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει με την παρουσία του, αλλά και με την παρότρυνση και ενθάρρυνση των παιδιών γιατί έχουν δύσκολο έργο. Πρέπει να βάλουν δύο καρπούζια σε μία μασχάλη ήτοι τις σχολικές τους υποχρεώσεις και τις ποδοσφαιρικές τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να είναι σωστά στις σχολικές τους υποχρεώσεις, αλλά και στις προπονήσεις. Πάντως μέχρι τώρα είμαστε ικανοποιημένοι, υπάρχει καλή διάθεση και το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο. Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο μεταγραφικό γίγνεσθαι, ο Αχιλλέας Φαρσάλων και το Κιλελέρ, θα έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Από κει και πέρα σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα γιατί το ερασιτεχνικό της Λάρισας έχει επίπεδο, με καταξιωμένους προπονητές και αξιόλογους παίκτες που δημιουργούν ανταγωνιστικές ομάδες. Η πορεία θα δείξει. Η προσπάθεια και η διάρκεια» κατέληξε ο Τάκης Παραφέστας.

Οι αλλαγές στο ρόστερ
Αποκτήθηκαν: Δ. Παπαγεωργίου (επιθετικός από Σμόλικα Φαλάνης), Ι. Αλατάς (επιθετικός από Παναγροτικό), Αχ. Αλατάς (αμυντικός από Δασοχώρι), Σωτ. Κυρίτσης (επιθετικός από Αμπελωνιακό), Ε. Καρακίτσιος (μέσος από Βλαχογιάννι), Δ. Ζουρλαδάνης (μέσος από Σμόλικα Φαλάνης), Ε. Σκόμπας (αμυντικός από Ν. Πολιτεία), Ι. Πάνου (αμυντικός από Αμπελωνιακό), Κ. Ξεσφίγγης (αμυντικός από Δασοχώρι), Αντ. Κωνσταντίνου (τερματοφύλακας από Παναγροτικό).
Παράλληλα προωθήθηκαν στη μεγάλη ομάδα αρκετοί νεαροί από τα τμήματα υποδομής, όπως οι Θ. Κουτσούκης, Ι. Γκανάτσας, Αντ. Καρυώτης, Ε. Τσιλοφύτης κ.ά.
Αποχώρησαν: Γ. Παπαδάκος, Φ. Καραμπούζης, Δ. Σιάτρας, Β. Λάιος, Αθ. Παπαγεωργίου, Μούτσα Μπλέντι, Ι. Αντωνόπουλος, Ηρ. Γκιουρσάνης, Απ. Νάστας, Αθ. Γιαννακόπουλος, Β. Αναστασίου, Απ. Γαρυφαλόπουλος, Ηλ. Παναταζής και Σέσι Μπλέντι.

Το νέο Δ.Σ.
Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου απαρτίζουν οι κ. Κ. Λυγούρας (πρόεδρος), Ν. Κακανούλιας (αντιπρόεδρος), Π. Γκόλτσος (γεν. γραμματέας), Γ. Θεοδοσίου (ταμίας), Δ. Ντανίκας (έφορος υλικού), Αθ. Μπιζιώτας (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων), Ν. Βαρσάμης, Β. Φραγκογούλας (γεν. αρχηγοί) και Αντ. Κολοβός (μέλος).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass