ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

25 χρόνια από τον θάνατο του Μητσιμπόνα

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2022 12:00

Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές φυσιογνωμίες της Ελλάδας έφυγε σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και αυτός ήταν ο Γιώργιος Μητσιμπόνας.


Ως παίκτης του Τυρνάβου, στις τελευταίες του στιγμές στα γήπεδα και με τις μνήμες και τις δόξες μιας σπουδαίας καριέρας να τον συντροφεύουν, ο Μητσιμπόνας ήταν το θύμα της σύγκρουσης του αυτοκινήτου του με ημιφορτηγό έξω από τη Λάρισα. Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά και στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε, δεν κατάφερε να κερδίσει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του, γνωρίζοντας την πιο μεγάλη ήττα.
Ο Μητσιμπόνας γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1962 στην Τσαριτσάνη και δοκίμασε την τύχη του στην ομάδα του χωριού του, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ως σέντερ φορ έδειξε πως είχε μέλλον ως ποδοσφαιριστής και προκάλεσε το ενδιαφέρον της ΑΕΛ, όπου και μεταγράφηκε το 1981, ως επιλογή του προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη. Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός είχε αγωνιστεί στη Λάρισα (1981-89 και 1994-96), στον ΠΑΟΚ (1989-92) και στον Ολυμπιακό (1992-94), ενώ είχε και 27 συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας.
Όντας επί σειρά ετών αναντικατάστατο στέλεχος, αλλά και αρχηγός της ΑΕΛ, συνέβαλε τα μέγιστα στις ιστορικές επιτυχίες του συλλόγου στα ‘80s, φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου το 1982 και το 1984, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος την περίοδο 1982-83, κατακτώντας το Κύπελλο του 1985, με τον θρίαμβο επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 4-1 και κορωνίδα όλων η κατάκτηση του Πρωταθλήματος το 1987-88, όπου η λαρισινή ομάδα πήρε τυπικά τον τίτλο μία αγωνιστική πριν τη λήξη του Πρωταθλήματος με το δικό του υπέροχο γκολ στον αγώνα ΑΕΛ-Ηρακλή 1-0.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass