Η ώρα της Εθνικής

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (21:45) ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ EUROBASKET 2022

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2022 20:30

Σήμερα Κυριακή στις 21:45 έρχεται η ώρα για την Εθνική Ελλάδας να δώσει το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του που είναι φαβορί για το βάθρο, ολοκλήρωσαν με πέντε στα πέντε την παρουσία τους στην α’ φάση (3ος όμιλος) και θέλουν να πάρουν γλυκιά «εκδίκηση» απέναντι στην Τσεχία, στον νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» για τις... πρόσφατες δύο ήττες. Η μία και μάλιστα επώδυνη ήττα ήταν στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά στη Βικτόρια του Καναδά. Τότε, η Εθνική είχε ηττηθεί με 97-92 στον τελικό, για να καταλάβει η Τσεχία την πρώτη θέση και να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Τσέχοι είχαν αφήσει και εκτός προημιτελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 την Eθνική επικρατώντας με 84-77.
Αυτά ωστόσο ανήκουν στο παρελθόν καθώς η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη φαίνεται να αποφασισμένη να διευρύνει το σερί της και να πετύχει τον στόχο της.
Εάν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεπεράσει το εμπόδιο των Τσέχων, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Γερμανία-Μαυροβούνιο την Τρίτη (13/9).
Εφόσον ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, θα παίξει στα ημιτελικά με μια από τις Ισπανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κροατία, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγει τη «σύγκρουση» με τις ισχυρές Σερβία και Σλοβενία μέχρι και τον τελικό (ή μικρό τελικό) της διοργάνωσης.
*Στα δύο πρώτα χθεσινά παιχνίδια της φάσης των «16» η Σλοβενία διά χειρός Λούκα Ντόντσιτς, νίκησε με 88-72 το Βέλγιο, προκρίθηκε στα προημιτελικά, απέναντι στον νικητή που θα προκύψει από τη σημερινή συνάντηση Ουκρανία – Πολωνία, ενώ η Γαλλία μετά από ένα ματς θρίλερ και αφού χρειάστηκε τον επιπλέον χρόνο της παράτασης και τον εκπληκτικό Ρούντι Γκομπέρ, νίκησε με 87-85 (77-77 κανονική διάρκεια) την Τουρκία και θα αγωνιστεί (14/9) με τη νικήτρια της σημερινής αναμέτρησης Σερβία-Ιταλία.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ουκρανία-Πολωνία    13:00
Φινλανδία-Κροατία    15:45
Σερβία-Ιταλία    19:00
Ελλάδα-Τσεχία    21:45
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Τρίτη 13/9
1. Ισπανία/Λιθουανία-Φινλανδία/Κροατία
2. Γερμανία/Μαυροβούνιο-Ελλάδα/Τσεχία
Τετάρτη 14/9
3. Σλοβενία/Βέλγιο-Ουκρανία/Πολωνία
4. Τουρκία/Γαλλία-Σερβία/Ιταλία
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Παρασκευή 16/9
Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass