F1: Στον «ναό» της ταχύτητας, στη θρυλική πίστα της Monza...

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2022 14:08

Μετά τον δραματικό αγώνα της Ολλανδίας οι ομάδες μεταβαίνουν στην Ιταλία για τον 16ο γύρο του πρωταθλήματος. Η πίστα που θα τον φιλοξενήσει δεν είναι άλλη από τη θρυλική Monza.

Η Ferrari αποφάσισε να γιορτάσει τα 75 χρόνια συμμετοχής της στους αγώνες με ένα επετειακό livery σε μονοθέσια και προσωπικό. Το giallo Modena (το κίτρινο της Modena δηλαδή) θα κυριαρχεί στις στολές οδηγών και μηχανικών.
Σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό τομέα η Scuderia επιθυμεί όσο τίποτε άλλο μία καλή εμφάνιση εντός έδρας έπειτα από τα άσχημα αποτελέσματα σε Βέλγιο και Ολλανδία. Το ιταλικό GP μπορεί να είναι ο εντός έδρας αγώνας της Ferrari. Ωστόσο, η χάραξη της πίστας θα λέγαμε ότι ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά της RB18 παρά της F1-75. Συνεπώς, ο Verstappen είναι το λογικό φαβορί και για αυτόν τον αγώνα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την υστέρηση της Mercedes σε σχέση με τις Red Bull και Ferrari στη Monza. Σίγουρα η W13 δεν θα μπορεί να είναι το ίδιο ανταγωνιστική όπως στην Ολλανδία. Όμως, εάν βρίσκεται κοντά στην F1-75 σε συνθήκες αγώνα, τότε θα έχουμε μία επιβεβαίωση της βελτίωσης του γερμανικού μονοθέσιου. Ανταγωνιστική θα πρέπει να περιμένουμε και την McLaren, η οποία πέρσι είχε σημειώσει το 1-2 στην Ιταλία.
Λόγω του ότι πρόκειται για μία πίστα η οποία ευνοεί τα προσπεράσματα θα είχε νόημα για πολλούς οδηγούς να “φορτωθούν” με ποινές λόγω νέων στοιχείων PU. Πρόκειται για την ταχύτερη πίστα στο πρόγραμμα. Δεν είναι τυχαίος, άλλωστε, ο χαρακτηρισμός “Ναός της ταχύτητας” που της προσδίδεται. Το πέρασμα από τα δύο αργά σικέιν της πίστας δοκιμάζει τη μηχανική ευστάθεια των αυτοκινήτων, ενώ οι δύο Lesmo με την Parabolica την αεροδυναμική. Ιδιαίτερα τεχνικό είναι το πέρασμα από την Ascari, ενώ η μεγάλη πρόκληση για τους οδηγούς είναι να επιτύχουν υψηλές ταχύτητες εντός των στροφών ενώ φέρουν πολύ λίγο φτερό. Όμως, η Monza ήταν ανέκαθεν το σιρκουί για τους κινητήρες. Η πίστα-δυναμόμετρο στην οποία μία ισχυρή PU μπορεί να σε βάλει στη διεκδίκηση της νίκης. Δεν είναι λίγες οι φορές που είχαμε νικητές-έκπληξη στην Ιταλία. Συνήθως, ο αγώνας βγαίνει με μία στάση στα pits. Θα έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε εάν φέτος αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί με συνδυασμό soft-medium. Ας απολαύσουμε μια μεγάλη μάχη. Στις 16:00 ο αγώνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass