Σύντομες Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2022 20:03

Στις 30/9 η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ


*ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΑΙ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για την Παρασκευή (30/9) μετατέθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όταν και θα ληφθούν αποφάσεις για τα θέματα Μητρώου Ερασιτεχνικών Σωματείων, αλλά και της υπόθεσης της ΕΠΣ Πειραιά. Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε κατά τη συνεδρίασή της, τις ακόλουθες αποφάσεις:
-Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 16ης Σεπτεμβρίου δεν θα διεξαχθεί λόγω αδυναμίας να παραβρεθούν σε αυτήν εκπρόσωποι των FIFA/UEFA. Συγκαλείται νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα.
-Οι αποφάσεις για τα θέματα του Μητρώου Ερασιτεχνικών Σωματείων και της υπόθεσης της ΕΠΣ Πειραιά, παραπέμπονται για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 30ής Σεπτεμβρίου».

Με την ΑΕΠ Κοζάνης κληρώθηκε ο ΠΟΕ
*ΣΤΗ 2η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την ΑΕΠ Κοζάνης, όπως είχε γίνει και πέρυσι, στην πρώτη φάση του ίδιου θεσμού, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας ο Π.Ο. Ελασσόνας, που συμμετέχει στο 1ο γκρουπ.
Στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, συμμετέχουν οι Κυπελλούχες/φιναλίστ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων που προκρίθηκαν από την 1η φάση και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα προκριθούν συνολικά 14 ομάδες.
Οι αγώνες της 2ης φάσης -η κλήρωση έγινε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ- θα είναι νοκ άουτ (παράταση, πέναλτι) και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα αγωνιστούν και οι ομάδες της Super League 2.
Χωρίς αγώνα προκρίνονται: ΠΑΟΚ Κρηστώνης, Τηλυκράτης, ΑΟ Αγίου Νικολάου και ο νικητής του αγώνα Πανθρακικός-Αλεξανδρούπολη.
Αναλυτικά τα δέκα ζευγάρια της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
1ο γκρουπ
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης - ΠΟ Ελασσόνας
Αστέρας Τριποτάμου - Ιωνικός Ιωνίας
Βύρων Καβάλας - ΠΟ Φήκης
Αστέρας Σταυρού - Βατανιακός
Αστέρας Πετριτή- Απόλλων Παραλιμνίου
* Πρόκριση άνευ αγώνα: ΠΑΟΚ Κρηστώνης, Πανθρακικός ή Αλεξανδρούπολη
2ο γκρουπ
ΑΕΡ Αφάντου - Διαγόρας Βραχνεΐκων
Αετός Λουτρών ή Αλμυρός Γαζίου - Απόλλων Ευπαλίου
Ερμής Ζωνιανών ή Ηλιούπολη - Ερμής Μελιγούς
Άρης Βούλας ή Νέα Αρτάκη - Ναυπακτιακός Αστέρας
ΠΑΟ Βάρδας - Πανελευσινιακός
*Πρόκριση άνευ αγώνα: Άγιος Νικόλαος, Τηλυκράτης Λευκάδας

Δανεικός στην Αλάνιασπορ ο Χασάν
Νέος δανεισμός του Αχμέντ Χασάν από τον Ολυμπιακό, ξανά στην Τουρκία, καθώς ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός των «ερυθρόλευκων» παραχωρήθηκε για έναν χρόνο στην Αλάνιασπορ. Ο τουρκικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του Αφρικανού σέντερ φορ, που έκανε καλό όνομα στη γειτονική χώρα παίζοντας πέρυσι σε μια άλλη ομάδα, την Κόνιασπορ, μετρώντας 11 τέρματα σε 33 εμφανίσεις.

Η ΚΕΔ όρισε τον Σιδηρόπουλο
στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες τους διαιτητές της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και για πρώτη φορά μετά έπειτα από σχεδόν μία τετραετία, όρισε Έλληνα διαιτητή στο κυριακάτικο (11/9, 21:30) ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, τον διεθνή ρέφερι, Τάσο Σιδηρόπουλο. Να σημειωθεί πως από το 2018 είχε καθιερωθεί σε όλα τα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές.
Αντιδρασεις για τον ορισμο Σιδηροπουλου
Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Super League η απόφαση του επικεφαλής της ΚΕΔ, Στέφεν Μπένετ να επαναφέρει τους Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο αθηναϊκό clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Μάλιστα η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα να υπάρξει επικοινωνία του Τάκη Μπαλτάκου με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, προκειμένου να του ζητήσει αντικατάσταση του Σιδηρόπουλου από ξένο ρέφερι στο αθηναϊκό clasico, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη Λεωφόρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι η ομοσπονδία δεν έχει σχέση με τον ορισμό του Έλληνα ρέφερι στο ντέρμπι. Για τον ορισμό του Άγγλου αρχιδιαιτητή αντιδρούν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ, ενώ έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον ΠΑΟΚ. Πιθανόν σήμερα να υπάρξει αντικατάσταση του Έλληνα ρέφερι με ξένο διαιτητή.
*Να σημειωθεί πως ο Λαρισαίος Θανάσης Τζήλος ορίστηκε 4ος διαιτητής στον αυριανό αγώνα Ιωνικός-Ατρόμητος(21:30), ενώ ο Δημήτρης Γκάγκας θα είναι παρατηρητής διαιτησίας στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Πέθανε ο Τάκης Χρυσικός
*ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ
Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Τάκης Χρυσικός, ο οποίος και κηδεύτηκε προχθές το απόγευμα. Διετέλεσε παράγοντας στην ποδοσφαιρική ομάδα Κίσσαβος, που ανέβηκε φέτος στην Α’ ΕΠΣΛ και ήταν γενικά ένας άνθρωπος αγαπητός στην κοινωνία του Συκουρίου, αλλά και της Λάρισας όπου διέμενε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass