Τετραήμερο... δράσης για το Ράλι Ακρόπολις

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η «ΑΥΛΑΙΑ» ΣΤΟ ΟΑΚΑ (20:00)

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2022 18:40

Ξεκινάει σήμερα (8-11 Σεπτεμβρίου) το εορταστικό τετραήμερο για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς διεξάγεται το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο είναι ο 10ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Το «Ράλι των Θεών» πραγματοποιείται για δεύτερη διαδοχική χρονιά επί ελληνικού εδάφους με επίκεντρο τη Λαμία και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και –γι’ ακόμη μια φορά- στο Ολυμπιακό Στάδιο.


Το Ράλι Ακρόπολις καλείται να επιβεβαιώσει τον θρυλικό χαρακτήρα του και να μονιμοποιηθεί στο καλαντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για τα επόμενα χρόνια (ήδη έχει «κλείσει» θέση στο καλαντάρι του 2023).
Το αγωνιστικό μέρος του Ράλι Ακρόπολις αρχίζει σήμερα το βράδυ (20:00) με την υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ αύριο Παρασκευή θα διεξαχθούν έξι ειδικές διαδρομές (Λουτράκι 1 και 2, Χαρβάτι, Δάφνη, Λιβαδειά, Βωξίτες). Ακολουθούν το Σάββατο άλλες έξι ειδικές (Πύργος 1 και 2, Περιβόλι 1 και 2, «Ταρζάν» 1 και 2) και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές (Ελευθεροχώρι 1, Ελάτια – Ρεγγίνι και Ελευθεροχώρι 2), με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας, αφού ομάδες και οδηγοί διανύσουν 303,30 αγωνιστικά χιλιόμετρα.
Στο φετινό Ράλι Ακρόπολις είχαν δηλωθεί να «τρέξουν» 70 αυτοκίνητα από 31 χώρες, τα οποία καλούνται να κάνουν το καλύτερο δυνατό στις 16 ειδικές διαδρομές του αγώνα. Χωρίς αμφιβολία, το μεγαλύτερο όνομα μεταξύ των συμμετεχόντων είναι αυτό του εννέα φορές πρωταθλητή οδηγών του WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ, με τον πολύπειρο Γάλλο να επιλέγει το «Ράλι των Θεών» για να κάνει μια από τις επιλεγμένες εμφανίσεις του για φέτος. Είναι τρεις φορές νικητής του Ράλι Ακρόπολις και ετοιμάζεται για την τέταρτη εφετινή εμφάνισή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών Κάλε Ροβάνπερα έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς οι πέντε νίκες που έχει πανηγυρίσει στους προηγούμενους εννέα εφετινούς αγώνες τού έχουν χαρίσει προβάδισμα 72 βαθμών έναντι των ανταγωνιστών του. Εάν, μάλιστα, ο 21 ετών Φινλανδός «ανοίξει» την υπέρ του διαφορά πάνω από τους 90 βαθμούς, ήτοι πάρει τουλάχιστον 18 βαθμούς περισσότερους από τον Τάνακ και τρεις παραπάνω από τον Έβανς στο Ράλι Ακρόπολις, μπορεί να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στη Λαμία.
Οι βαθμολογίες στους οδηγούς και τους κατασκευαστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ύστερα από 9 αγώνες, έχουν ως εξής:
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
Οι δέκα πρώτοι στην βαθμολογία τω οδηγών είναι οι εξής:
1. Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota)     203 β.
2. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai)     131
3. Έλφιν Έβανς (Μ. Βρετανία/Toyota)     116
4. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai)     106
5. Τακαμότο Κατσούτα (Ιαπωνία/Toyota)     92
6. Κρέιγκ Μπριν (Ιρλανδία/Ford)     64
7. Εσαπέκα Λάπι (Φινλανδία/Toyota)     57
8. Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία/Ford)     35
9. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota)     34
10. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai)     34

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass