Ανοίγει σήμερα η ...σκηνή των ομίλων

ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2022 20:30

Ακριβώς 101 ημέρες μετά τον τελικό στο Παρίσι, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης... φόρεσε το 14ο ευρωπαϊκό της στέμμα, νικώντας (1-0) τη Λίβερπουλ, ανοίγει σήμερα η σκηνή των ομίλων του Champions League, πλούσια σε φαβορί, σε ασυνήθιστα όμως συμπυκνωμένες παραστάσεις λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, σε ένα επικίνδυνο ημερολόγιο που αποκλείει κάθε λάθος. Συνηθισμένοι σε αυτά τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, να διεξάγονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οι μεγάλοι της Ευρώπης δεν θα πάρουν ανάσα αυτή τη φορά.

Η προοπτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (20 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου) κόβει τη σεζόν στα δύο, συμπιέζοντας την πρώτη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων του πλανήτη σε μόλις δύο μήνες. Μπαίνουν απευθείας στα βαθιά, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν των Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Μπαπέ και Νεϊμάρ, που υποδέχεται τη Γιουβέντους, σε μια από τις πρώτες μεγάλες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της σεζόν.
Κανένα ...δίχτυ προστασίας ούτε για συλλόγους που δεν βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, όπως η Μαρσέιγ, μέλος ενός ισορροπημένου ομίλου (4ος), με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Σπόρτινγκ Πορτογαλίας και την Τότεναμ, τον πρώτο της αντίπαλο αύριο Τετάρτη.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
5ος όμιλος
19:45 Ντιναμό Ζάγκρεμπ -Τσέλσι
22:00 Σάλτσμπουργκ - Μίλαν
6ος όμιλος
22:00 Σέλτικ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Λειψία - Σαχτάρ
7ος όμιλος
19:45 Μπορούσια Ντ. - Κοπεγχάγη
22:00 Σεβίλη - Μάντσεστρ Σίτι
8ος όμιλος
22:00 Παρί Σ. Ζερμέν - Γιουβέντους
22:00 Μπενφίκα - Μακάμπι Χάιφα
ΑΥΡΙΟ
1ος όμιλος
19:45 Άγιαξ - Ρέιντζερς
22:00 Νάπολι - Λίβερπουλ
2ος όμιλος
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο
22:00 Μπριζ - Λεβερκούζεν
3ος όμιλος
22:00 Μπαρτσελόνα - Πλζεν
22:00 Ίντερ - Μπάγερν Μονάχου
4ος όμιλος
19:45 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Σπόρτινγκ Λισ.
22:00 Τότεναμ - Μαρσέιγ
*** Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες της στη Βαρσοβία.
Ο τελικός:
Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, την έδρα της εθνικής ομάδας της Τουρκίας. Το γήπεδο που φιλοξένησε το συγκλονιστικό τελικό του 2005, όταν η Λίβερπουλ επέστρεψε από το 3-0 για να νικήσει στα πέναλτι τη Μίλαν... γράφοντας το «Θαύμα της Κωνσταντινούπολης».

 

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟ «ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ» ΟΦΣΑΪΝΤ
Λιγότερες διακοπές, αλλά και λιγότερες διαφωνίες: με την εισαγωγή του «ημιαυτόματου οφσάιντ» στο Champions League από σήμερα, η UEFA ελπίζει να εξορθολογήσει τους αγώνες της μεγαλύτερης ηπειρωτικής διασυλλογικής διοργάνωσης, «για χάρη του παιχνιδιού».
Αυτό το νέο εργαλείο, το οποίο λειτούργησε στις 10 Αυγούστου, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έχει στόχο να «βελτιώσει την πορεία του παιχνιδιού και τη συνέπεια στις διαιτητικές αποφάσεις», συνόψισε ο Ρομπέρτο Ροζέτι, πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.
Στην «τεχνολογία ημιαυτόματου οφσάιντ» η UEFA έχει τις ίδιες ελπίδες με τη FIFA, η οποία το δοκίμασε στο τελευταίο Κύπελλο Αραβίας, μετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και είναι έτοιμη να το χρησιμοποιήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (20 Νοεμβρίου-18 Δεκέμβριος).
Η τελική απόφαση θα ανήκει ακόμα στον κύριο διαιτητή, ειδικά επειδή ο ίδιος ο κανόνας οφσάιντ απαγορεύει την αυτοματοποίηση της εφαρμογής του. Αφού εξεταστεί η θέση των παικτών, μένει να εκτιμηθεί εάν ένας αντίπαλος μπόρεσε να επαναφέρει την μπάλα σκόπιμα στο παιχνίδι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass