Α...Χ...ρωμη η ΑΕΛ

ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (1-1) - ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΣΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ...ΓΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2022 21:03

Πρώτο φιλικό χθες για την ΑΕΛ στο γήπεδο Αλκαζάρ μπροστά στο κοινό της, όπου παρουσιάστηκε άχρωμη και αγχωμένη, με αποτέλεσμα να φέρει ισοπαλία με την Α.Ε. Κηφισιάς 1-1, ένα αποτέλεσμα που μάλλον αδικεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο πρώτο μέρος -με πρωταγωνιστή τον Τεττέι (χειροκροτήθηκε ιπποτικά απ’ όλους όταν έγινε αλλαγή)- κατάφεραν να προηγηθούν χάνοντας όμως πληθώρα ευκαιριών.

Στο δεύτερο μέρος υπήρξε ο Κούστα που έβγαλε ...γούστα και η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει με εκτέλεση πέναλτι του συγκεκριμένου παίκτη (56’), το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Σωτηράκο, ενώ θα μπορούσε να είχε κερδίσει στο 80’, αν ο Κούστα δεν σημάδευε το δοκάρι σε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή. Η αθηναϊκή ομάδα είχε προηγηθεί στο 36’ με γκολ του Σέις.
Βέβαια, μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος υπάρχει χρονικό περιθώριο δύο μηνών, οπότε κάθε συμπέρασμα είναι παρακινδυνευμένο για την αξία των νεαποκτηθέντων (τους περσινούς τους γνωρίζουμε), αλλά και για την τακτική τους.
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης είδαμε να εφαρμόζει και φέτος το γνωστό 4-3-3 (με εξαίρεση στο τελευταίο εικοσάλεπτο που έπαιξε 4-4-2), έχοντας ένα αμυντικό χαφ και δύο επιθετικά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα δεξιά ο Θανάσης Παπαγεωργίου και αριστερά ο Μαϊδανός. Στα σέντερ μπακ είχαμε το γνωστό δίδυμο Ηλιάδη-Γκοτζαμανίδη, ενώ αμυντικό χαφ ήταν ο Γαρουφαλλιάς.
Μπροστά του ήταν ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Ραμίρες, ενώ στην επίθεση κορυφή ο Όγκμποε και στα πλάγια ο Γλυνός (δεξιά) και ο Πεντρόσο (αριστερά).
Για τους νεαποκτηθέντες δεν θέλουμε να κάνουμε κριτική και αν κάποιος άρεσε περισσότερο, αυτός ήταν ο Θωμαΐδης στη θέση του αμυντικού χαφ. Από τον Πεντρόσο περιμέναμε περισσότερα…
Επίσης, εκτός του Κούστα, πνοή στην ομάδα έδωσε και ο νεαρός Μιλτιάδης που είναι θεαματικός παίκτης.
Από την Α.Ε. Κηφισιά, που φάνηκε πιο έτοιμη, ο Τεττέι είναι σπουδαία κλάση ποδοσφαιριστή, όπως και ο Σέις με τον Ταλάλ. Γενικά ήταν πιο «ομάδα», ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ διαμαρτύρεται και για ένα πέναλτι πάνω στον Τεττέι που υποστηρίζει ότι έκανε ο Θεοδωρόπουλος και δεν έδωσε ο Μπουρουτζίκας (το σκορ ήταν 0-1).
Πάντως, η ΑΕΛ πέρυσι στα φιλικά κέρδιζε τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο (έκανε μόλις μία ήττα σε είκοσι αγώνες), αλλά στο τέλος δεν ανέβηκε. Γενικά τα φιλικά μάλλον δεν αποτελούν κριτήριο.


Ο ΑΓΩΝΑΣ
Από την αρχή φάνηκε ότι η Α.Ε. Κηφισιάς ήταν καλύτερη και μόλις στο 11’ απείλησε με τον Τεττέι, αλλά τον πρόλαβε ο Παπαγεωργίου την τελευταία στιγμή και τον έκοψε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 13’ ο Παυλάκης μόνος με τον Θεοδωρόπουλο έστειλε την μπάλα άουτ.
Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ ήταν στο 23’, όταν το μακρινό σουτ του Μαϊδανού μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος.
Στο 23’ ήταν η σειρά του Σέις να αστοχήσει σε τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο, ενώ στο 35’, στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΛ, ο Γκοτζαμανίδης μετά την εκτέλεση από τον Κώστα Παπαγεωργίου έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 36’ γίνεται το 0-1, όταν ο Τεττέι δίνει πάσα στον αμαρκάριστο Σέις που δεν αστοχεί σε κενή εστία.
Η μόνη αντίδραση που είχε η ΑΕΛ ήταν ένα σουτ του Όγκμποε στο 42’ που κατέληξε άουτ, ενώ στο 44’ οι φιλοξενούμενοι πάλι απείλησαν με παράλληλη σέντρα του Ταλάλ.
Στο 50’ η Α.Ε. Κηφισιάς διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι του Θεοδωρόπουλου στον Τεττέι, αλλά στο 56’ αυτή που κερδίζει πέναλτι είναι η ΑΕΛ με τον Κούστα που σπρώχτηκε από τον Σωτηράκο.
Το εκτελεί ο ίδιος και έκανε έτσι το 1-1.
Από κει και πέρα, οι φάσεις ήταν λίγες και η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αν ο Κούστα στο 80’ δεν σημάδευε το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Υπήρξαν δύο ακόμα φάσεις, ένα σουτ του Μαυριά στο 70’ που απέκρουσε αμυνόμενος και ένα μακρινό του Θωμαΐδη που μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Για τον διαιτητή Μπουρουτζίκα υπάρχουν οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, ενώ ελαφρυντικό αποτελεί το σκληρό παιχνίδι των δύο ομάδων. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Δεδικούσης και Μάνος.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (60’ Σουλούκος), Θ. Παπαγεωργίου (67’ Κουλουτσικίδης), Μαϊδανός (67’ Κοσσονού), Γκοτζαμανίδης (76’ Γωγουβίτης), Ηλιάδης (46’ Μαξιμένκο), Γαρουφαλιάς (46’ Θωμαΐδης), Κ. Παπαγεωργίου (73’ Τσουμάνης), Ραμίρες (46’ Μαυριάς), Όγκμποε (46’ Κούστα), Πεντρόσο (67’ Μιλτιάδης), Γλυνός (46’ Νίνο).
ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Νικοκιράκης (90’ Δημοσθενιάδης), Να, Μαζουλουξής, Σωτηράκος (64’ Πρίτσας), Παπασάββας, Ταλάλ (90’ Σβώκος), Παυλάκης (73’ Κουιτουκίδης), Ιατρούδης (64’ Παναγιώτου), Σέις (64’ Μπαρμπόσα), Τεττέι (73’ Ποζατζίδης).

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass