Η Δύναμη Α.Σ. Λάρισας στη Γερμανία

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2022 20:15

Για 12 ημέρες (από τις 18 έως τις 30 Αυγούστου) η Δύναμη Α.Σ. Λάρισας συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) με 12 νέους και νέες ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η αποστολή του Συλλόγου πραγματοποίησε ταξίδι από τη Λάρισα στο Ασάφενμπουργκ της Γερμανίας για κοινές δραστηριότητες με τον Σύλλογο Tus Damm eV Aschaffenburg που βρίσκεται νότια της Φρανκφούρτης.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε κοινές προπονήσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης με head coach τον προπονητή της Λάρισας, κ. Στέφανο Αμπελακιώτη, ιστορία του πινγκ-πονγκ με τον Γερμανό coach Mario Materne και κοινές δραστηριότητες, όπως τραμπολίνο σε κλειστό πάρκο, σκοποβολή με μπάρμπεκιου σε σκοπευτικό όμιλο, νεροτσουλήθρες και επίσκεψη στη Φρανκφούρτη σε ζωολογικό κήπο και στον πιο ψηλό ουρανοξύστη της πόλης με θέα στα 200 μ. ύψος.
Μετά την υποδοχή από τον Δήμαρχο της πόλης τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο κέντρο, αλλά και στο κάστρο του Ασάφενμπουργκ. Επίσης, για δύο μέρες υπήρχε μουσικό φεστιβάλ στην πόλη με μπάντες που έπαιζαν μουσική σε διάφορα μέρη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά όμορφο κλίμα διασκέδασης, αντίστοιχο του Φεστιβάλ Πηνειού της Λάρισας. Η κοινή αποστολή των 24 Ελλήνων και Γερμανών παιδιών και συνοδών έπαιξε για πρώτη φορά μίνι γκολφ σε συνθήκες νυχτερινού φωτισμού, αλλά και lazer tag με κοινές ομάδες.
Έλληνες και Γερμανοί δοκίμασαν αμφότεροι φαγητά και από τις δύο χώρες, γνωρίζοντας τη διατροφή, τον τρόπο ζωής της άλλης πλευράς, αλλά και τη γλώσσα μέσα από παιχνίδια γλωσσικής εμψύχωσης.
Το πρόγραμμα στέφτηκε με επιτυχία, αφού τα παιδιά, οι οργανωτές και οι συνοδοί ανέφεραν ότι είχαν πιο πολλά πράγματα να τους ενώνουν παρά να τους χωρίζουν. Ο υπεύθυνος της γερμανικής πλευράς, κ. Albrecht Baume, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά του εντυπωσιάστηκαν από την υψηλού επιπέδου προπόνηση στο άθλημα που αγαπάνε, αναπτύχθηκε δυνατά το αίσθημα φιλίας μεταξύ των παιδιών και αναμένουν με αγωνία να ανταποδώσουν την επίσκεψη του χρόνου το καλοκαίρι στη Λάρισα. Χαρακτηριστική ήταν η συγκίνηση όλων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι την τελευταία μέρα.
Την ευθύνη της οργάνωσης του προγράμματος για την ελληνική πλευρά την είχε ο προπονητής και αρχηγός της αποστολής της Δύναμης Λάρισας, κ. Στέφανος Αμπελακιώτης, όπου συνόδεψε τους νέους Έλληνες μαζί με τη συνοδό-εκπαιδευτικό κ. Σωτηρία Μακρυγιάννη.
Ο Α.Σ. Δύναμη συγχαίρει και ευχαριστεί «από καρδιάς τους δύο συνοδούς για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την ασφάλεια, την εκπαίδευση, τις όμορφες και δυνατές εμπειρίες που απέκτησαν τα παιδιά. Επίσης, ευχαριστούμε το Ελληνογερμανικό Ινστιτούτο, την ΕΘΝΟΑ και την DSJ για την υποστήριξη».
Το πρόγραμμα επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας και μέρος των εξόδων από τους γονείς των παιδιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass