ΑΘλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 18:30

Επετειακή εκδήλωση της Α.Ε. Βουναίνων
*ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΙΜΑ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΗ

Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας θα πραγματοποιήσει η Α.Ε. Βουναίνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και θα τιμηθούν οι Χρήστος Χατζηλιάδης, Γιάννης και Μίμης Τσακμακίδης, με καταγωγή από τα Βούναινα, που έχουν προσφέρει στην ομάδα από διάφορα πόστα.

 

Φιλική νίκη  του Απόλλωνα

Σε φιλικό παιχνίδι χθες στο Συκούριο ο Απόλλωνας Λάρισας κέρδισε τον τοπικό Κίσσαβο με 2-1, σε έναν αγώνα όπου ο Βαγγέλης Μόρας είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

 

Χοροεσπερίδα του Φαλανιακού

Σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στην Κεντρική πλατεία Φαλάνης θα πραγματοποιηθεί η ετήσια χοροεσπερίδα του Φαλανιακού, με τη συμμετοχή λαϊκοδημοτικής ορχήστρας. Η διοίκηση του συλλόγου καλεί τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να περάσουν μία όμορφη βραδιά.

 

Αλλαγή ώρας στον φιλικό  αγώνα των Ηρακλήδων

Αλλαγή σημειώθηκε στην ώρα διεξαγωγής της φιλικής αναμέτρησης της Κυριακής (4/9), ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρισας και τον ΠΟΤ Ηρακλή, στο AEL FC ARENA. Ο αγώνας, που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 18:00, θα αρχίσει μισή ώρα νωρίτερα (17:30).

 

ΕΠΟ
Φιλικό με την Ουγγαρία στις 20/11 η Εθνική ανδρών

Την Ουγγαρία εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση η Εθνική ανδρών, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου (21:15), όπως ανακοίνωσε χθες (1/9) η ΕΠΟ.
Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής:
«Την Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα η Εθνική Ομάδα Ανδρών τον προσεχή Νοέμβριο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί με την Ουγγαρία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στο Puskás Aréna της Βουδαπέστης, με ώρα έναρξης 21:15 (Ελλάδας).
Το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ουγγαρία είναι το 23ο στην ιστορία των δύο ομάδων. Η Εθνική Ομάδα υπερέχει με 10 νίκες έναντι έξι των «Μαγυάρων», μίας από τις μεγαλύτερες σχολές ποδοσφαίρου στο παρελθόν. Η πρώτη νίκη σε βάρος της Ουγγαρίας ήταν το 1978 στο Καυτανζόγλειο και εκείνο το 3-2 συνδυάζεται με τη μεγάλη πορεία για την πρόκριση στο Κύπελλο Εθνών του 1980.
Για τελευταία φορά, Ελλάδα και Ουγγαρία τέθηκαν αντιμέτωπες στο UEFA Nations League το 2018 και η κάθε ομάδα νίκησε στην έδρα της. Για τελευταία φορά αναμετρήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση τον Μάι Φεο του 2008, στο «Ferenc Puskas», πρώην Νεπ Στάντιον, το γήπεδο που έχει φιλοξενήσει την Ελλάδα τις περισσότερες φορές, οκτώ συνολικά. O αγώνας του Νοεμβρίου διεξάγεταιι στο Puskás Aréna, το νέο γήπεδο που είναι το «σπίτι» της Ουγγαρίας από το 2019.
Η Ουγγαρία παίζει στην Α’ κατηγορία του UEFA Nations League και κάνει εξαιρετική πορεία ως τώρα, αφού προηγείται στον όμιλό της, αφήνοντας πίσω Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία!».

 

Ο Γκοντίνιο διαιτητής στο Αρης - ΠΑΟΚ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε τον Λουίς Γκοντίνιο για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League. O 36χρονος Πορτογάλος διαιτητής είχε σφυρίξει και το Άρης-ΠΑΟΚ 1-0 τον περασμένο Απρίλιο, ενώ την περασμένη σεζόν σφύριξε επίσης τους αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 στην κανονική διάρκεια και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 στα πλέι οφ. Αναλυτικά οι διαιτητές της αγωνιστικής έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
17:45, Λαμία-Αστέρας: Αγγελάκης, Λ. Δημητριάδης, Σάββας, 4ος: Κατοίκος, VAR: Περράκης, Σαμοΐλης.
19:00, Ολυμπιακός-Ιωνικός: Διαμαντόπουλος, Παπαδόπουλος, Στάικος, 4ος: Τζοβάρας, VAR: Κουτσιαύτης, Πετρόπουλος.
20:30, Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: Τσαγκαράκης, Τζιουβάρας, Στεφανής, 4ος: Τσέτσιλας, VAR: Παπαδόπουλος, Χριστάκογλου.
ΚΥΡΙΑΚΗ
18:30, Ατρόμητος-Παναιτωλικός: Σιδηρόπουλος, Ψαρρής, Παγουρτζής, 4ος: Γκορτσίλας, VAR: Ζαμπάλας, Τριανταφύλλου.
19:00, Βόλος-ΟΦΗ: Παπαπέτρου, Κωσταράς, Απτόσογλου, 4ος: Τσιμεντερίδης, VAR: Γκάμαρης, Φωτόπουλος.
21:30, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: Μανούχος, Σινιοράκης, Δ. Βεργέτης, 4ος: Χρ. Βεργέτης, VAR: Κουμπαράκης, Μεϊντάνας.
21:30, Άρης-ΠΑΟΚ: Γκοντίνιο, Τεϊσέιρα, Μότα, 4ος: Φωτιάς, VAR: Φερέιρα, Θ. Μωυσιάδης.

 

Τρίτη σερί νίκη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι «μηχανές» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν αρχίζει να «ζεσταίνονται» για τα καλά. Μετά τις πρώτες δύο ήττες στο ξεκίνημα της Premier League η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ «τρέχει» ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών, μετά τη χθεσινή επί της ουραγού Λέστερ με 1-0 στο «Κινγκ Πάουερ».
Το γκολ του Σάντσο στο 23ο λεπτό από ασίστ του Ράσφορντ αποδείχθηκε αρκετό για τους «μπέμπηδες» να πάρουν ένα ακόμα «τρίποντο», το δεύτερο μακριά από το «Ολντ Τράφορντ», μετά το 1-0 επί της Σαουθάμπτον και να ανέβουν στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Το κακό ξεκίνημα των «αλεπούδων» δεν έχει τέλος, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να έχει μόλις έναν βαθμό μετά από 5 ματς.
Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:
Κρίσταλ Πάλας-Μπρέντφορντ     1-1
(59’ Ζαχά - 88’ Ουισά)
Φούλαμ-Μπράιτον     2-1
(48’ Μίτροβιτς, 55’ Ντανκ (αυτ.) - 59’ πεν. Μακ Αλιστερ)
Σαουθάμπτον-Τσέλσι     2-1
(28’ Λαβια, 45’+1’ Άρμστρονγκ - 23’ Στέρλινγκ)
Λιντς-Εβερτον     1-1
(55’ Σινιστέρα - 17’ Γκόρντον)
Μπόρνμουθ-Γουλβς     0-0
Αρσεναλ-Αστον Βίλα     2-1
(30’ Γκαμπριέλ Ζεσούς, 77’ Μαρτινέλι - 74’ Ντούγκλας Λουίζ)
Μάντσεστερ Σίτι-Νότιγχαμ Φόρεστ     6-0
(12’,23’,38’ Χάαλαντ, 50’ Κανσέλο, 65’,88’ Άλβαρες)
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ     1-1
(34’αυτ. Κέχρερ - 55’ Σούτσεκ)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ     2-1
(61’ Φιρμίνο, 90’+8’ Φιρμίνο - 38’ Ισακ)
Λέστερ-Μάντσεστερ Γ.     0-1
(23’ Σάντσο)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
Άρσεναλ    15
Μάντσεστερ Σίτι    13
Τότεναμ    11
Μπράιτον    10
Μάντσεστερ Γιουν.    9
Λίβερπουλ    8
Φούλαμ    8
Λιντς    8
Σαουθάμπτον    7
Τσέλσι    7
Νιούκαστλ    6
Μπρέντφορντ    6
Κρίσταλ Πάλας    5
Γουέστ Χαμ    4
Νότιγχαμ Φόρεστ    4
Μπόρνμουθ    4
Άστον Βίλα    3
Έβερτον    3
Γουλβς    3
Λέστερ    1

 

ΕΠΟ
Ο Μπαλτάκος εισηγείται αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Πειραιά

Την αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Πειραιά εισηγείται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, λόγω της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες η εν λόγω Ένωση, με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της Ελένης Λαμπαδαρίου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Η σχετική εισήγηση θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Η σχετική δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, όπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, έχει ως εξής: «Μετά την ακραία δυσφημιστική ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Πειραιά κατά της κυρίας Ελένης Λαμπαδαρίου, μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ, εισηγούμαι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Καταστατικού της ΕΠΟ, την αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Πειραιά, με όσα αυτό συνεπάγεται, λόγω παράβασης των άρθρων 7 και 13 του Καταστατικού της ΕΠΟ».
Η ανακοίνωσή της ΕΠΣ Πειραιά για το μέλος της ΚΕΔ / ΕΠΟ και υπεύθυνη στο κομμάτι των γυναικείων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (αναφέρεται ως Υπεύθυνη Διοργανώσεων Ποδοσφαίρου Γυναικών) έχει ως ακολούθως:
«H E.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ είναι πάντοτε απέναντι σε συμπεριφορές που ρίχνουν σκιές στο ποδόσφαιρο, το άθλημα που διακονούν όλοι οι ερασιτέχνες παράγοντες και τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Για τον λόγο αυτόν τονίζουμε ότι ουδεμία σχέση έχει πλέον η Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ με την κυρία Ελένη Λαμπαδαρίου, η οποία έχει αναλάβει χρέη προσωπικού εκπαιδευτή -και όχι μόνον-, του νέου αρχιδιαιτητή κ. Μπένετ.
Παράλληλα έχει αναλάβει και συνοδός του και είναι σε διαρκή στενότατη επαφή και σχέση τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Λυπούμαστε βαθιά που ένας άνθρωπος που έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τον Πειραιά, όπως εν προκειμένω η κα Λαμπαδαρίου, δεν κατανοεί ότι αυτή η πρόδηλη στενότατη επαφή, που ήδη συζητιέται στην ΕΠΟ και στους διαδρόμους της, εκθέτει επίσης ανεπανόρθωτα και την Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ, ειδικά σε μια εποχή που από ό,τι φαίνεται ο αρχιδιαιτητής ΜΠΕΝΕΤ δεν είναι παρά ένα απλό άβουλο ον, το οποίο προσπαθεί να φέρει σε πέρας τις εντολές που παίρνει.
Και οι εντολές που παίρνει, είναι από ανθρώπους του παραποδοσφαίρου, από υπηρέτες που θα καταστρέψουν το άθλημα που αγαπά η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων.
Λυπούμαστε βαθιά που ένας άνθρωπος που προέρχεται από την Ένωσή μας είναι το άλλο ...μισό του Μπένετ, στην προσπάθεια να μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μονοπάτια του παρασκηνίου και των ανθρώπων που έγιναν γνωστοί -  όχι για την προσφορά τους στο άθλημα, αλλά επειδή κράταγαν τα ...στοιχήματα άλλων παραγόντων σε περιοχές της Αττικής που είναι μακριά από τον Πειραιά γεωγραφικά και σε αξιοπρέπεια».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass