Ο Καρανίκας καθιερώθηκε στη Ζίμπροου

*ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΛΔΑΒΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ *ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ, ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 21:05

Ο νυν διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ Τάσος Βενέτης ήταν ο πρώτος Λαρισαίος που έπαιξε σε ομάδα του εξωτερικού, στη Νταντί Γιουνάιτεντ, τον ακολούθησε ο Γκέκας με τον Κολοβέτσιο (συνεχίζει να παίζει στην τουρκική Καϊσερί) και στη σχετική λίστα (σε υψηλό επίπεδο) προστέθηκε και ο Νίκος Καρανίκας που εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ενταχθεί στη μολδαβική Ζίμπροου Κισινάου.
Στο πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε ως αλλαγή παίζοντας 32 λεπτά, στο δεύτερο αγωνίστηκε 45 λεπτά και στα δύο τελευταία βασικός. Στο τελευταίο μάλιστα έδωσε και μία ασίστ, ενώ κερδίζει και την αγάπη των φιλάθλων. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πρεσβευτή της θεσσαλικής πρωτεύουσας, αφού τους μιλάει για την πόλη της Λάρισας και την ΑΕΛ.
Το αδελφοποιημένο με την Πάτρα, Κισινάου είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Μολδαβίας. Έχει περίπου 800.000 και θεωρείται μία από τις πιο περιβαλλοντικές πόλεις της Ευρώπης. Στην πόλη εδρεύουν τριάντα έξι Πανεπιστήμια και η Ακαδημία Επιστημών της Μολδαβίας. Σήμερα η πόλη είναι πιο ζωντανή, ενώ το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο από τις περισσότερες αγροτικές περιοχές της χώρας.
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
«Πολλοί άνθρωποι που πάνε στο εξωτερικό ψάχνουν κάτι που δεν έχουμε εδώ. Έναν τόπο, όπου αρκεί να είσαι καλός στη δουλειά σου για να βρεις θέση». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Καρανίκα και συνεχίζει... «Δεν μου φαίνεται πλέον περίεργο που πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές πηγαίνουν στο εξωτερικό σε ομάδες και θέλουν να παίξουν κάπου απαλλαγμένοι από την εσωστρέφεια της ελληνικής ποδοσφαιρικής ζωής. Ούτε μου κάνει εντύπωση που νέοι παίκτες με προσόντα δεν έχουν καμία όρεξη να παίξουν στην Ελλάδα. Συμπαίκτες μου αυτήν τη στιγμή είναι άνεργοι και έχουν οικογένειες. Εγώ έκανα το άλμα στο εξωτερικό. Υπάρχουν παίκτες που ίσως να μη γυρίσουν ποτέ... Μπορεί όσοι φεύγουν έξω να αναζητούν μια στοιχειώδη αίσθηση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Για να γυρίσουν, πρέπει να μπορούν να τη βρουν και στον τόπο τους...
Σχετικά με την ομάδα, μας είπε: «Οι συμπαίκτες μου με αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα. Παρότι δεν έκανα προετοιμασία ενσωματώθηκα και τώρα παίζω βασικός. Δεν πηγαίνουμε καλά αφού είμαστε καινούργια ομάδα, καθώς είμαστε στην προτελευταία θέση, αλλά σύντομα η ομάδα θα βρει τον ρυθμό της.
Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, καθώς εκτός της Σέριφ όλες οι άλλες ομάδες παίζουν μεταξύ τους ντέρμπι.
Ο κόσμος βοηθάει τις ομάδες και χαίρομαι να κάνω βόλτα στην πόλη που έχει πολύ πράσινο, ενώ απολαμβάνω όταν έχω ρεπό το κρασί της χώρας. Η Μολδαβία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή κρασιού.
Σίγουρα υπάρχει άλλη νοοτροπία στη χώρα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγώνες γίνονται Σάββατο και δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για ξενύχτι το Σαββατόβραδο.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα...
Μετά τη «διαρροή εγκεφάλων» (Βrain drain) λέτε να άρχισε η διαρροή ποδοσφαιριστών; Αυτήν τη στιγμή είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα αγνοούνται και οι παίκτες ψάχνουν στο εξωτερικό ομάδες...

Ο Καρανίκας γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1992 στη Λάρισα και αγωνίζεται ως δεξιός μπακ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ΑΕΛ, πριν προωθηθεί στην ανδρική ομάδα. Το 2015 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο έμεινε για μία τριετία και μάλιστα αγωνίστηκε στα προκριματικά του Europa League. Τότε ο ΠΑΣ είχε αντιμετωπίσει τη Νορβηγική Οντ και την Ολλανδική Αλκμάαρ, με τον Έλληνα μπακ να βγάζει ασίστ και στα δύο ματς με τους Νορβηγούς. Έπειτα επέστρεψε στην ΑΕΛ, όπου και αγωνιζόταν μέχρι και τη σεζόν 2020-2021.
Μετρά 150 περίπου συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες, εκ των οποίων οι 98 στη Super League. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass