Με το δεξί ο Π.Ο.Ε.

ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΠΑΛΑΜΑ ΜΕ 3-1 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2022 22:00

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της φετινής περιόδου ο Π.Ο. Ελασσόνας, ο οποίος στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδας επικράτησε του Ατρομήτου Παλαμά με 3-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού (θα διεξαχθεί στις 11/9 με τη συμμετοχή των κυπελλούχων των ΕΠΣ που προκρίθηκαν από τα χθεσινά παιχνίδια).

Ο αγώνας διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ, λόγω εργασιών στο γήπεδο Ελασσόνας, με την ομάδα του Νίκου Φώλλα να είναι καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Η πρόκριση θα μπορούσε να είχε έρθει ακόμα πιο εύκολα για τη λαρισινή ομάδα, η οποία δημιούργησε ευκαιρίες και ήταν επικίνδυνη επιθετικά, απέναντι σ’ έναν αξιόλογο αντίπαλο, ο οποίος αν και κατά μία κατηγορία μικρότερος (υποβιβάστηκε πέρυσι από τη Γ’ Εθνική), διεκδίκησε με ανταγωνιστικό τρόπο το καλύτερο δυνατό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Π.Ο.Ε. ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την υπεροχή των κινήσεων και πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα, με τον Ιγγλέζο να έχει δύο σουτ στο πρώτο πεντάλεπτο, ενώ στο 11’ ο Μουλτσιάς δεν μπόρεσε να δώσει τελική πάσα για γκολ, για να χαθεί έτσι μία πολύ αξιόλογη ευκαιρία.
Τελικά το γκολ για τους «κυανόλευκους» ήρθε στο 13’, όταν μετά από φάουλ του Ματούλα, η μπάλα κατέληξε στον Νταμπώση που επιχείρησε σουτ, ο Τρούκης απέκρουσε και ο Μουλτσιάς που καραδοκούσε με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Π.Ο.Ε., όταν στο 39’ ο Μουλτσιάς με ωραίο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0).
Ο Ατρόμητος ωστόσο αντέδρασε άμεσα και στο 41’ μπήκε ξανά στο παιχνίδι, όταν ο Παράσχης με σουτ μείωσε σε 2-1, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, καθώς η κοντινή κεφαλιά του Μουλτσιά στις καθυστερήσεις δεν βρήκε στόχο.
Με επιθετική διάθεση ο Π.Ο.Ε. ξεκίνησε και στο β’ μέρος, χάνοντας στο 46’ σημαντική ευκαιρία με τον Γκαμπέτα που δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά την παράλληλη σέντρα του Μουλτσιά.
Στο 53’ ο Π.Ο.Ε. έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από φάουλ του Ματούλα, ο Σουγλής με κεφαλιά ψαράκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τρούκη, που απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στο 61’ ο Ματούλας έφυγε μόνος στον κενό χώρο, αλλά το πλασέ του δεν ήταν αποτελεσματικό.
Στο 66’ ο Ατρόμητος απείλησε με την ισοφάριση, όταν ο Αναγνώπουλος με εντυπωσιακό σουτ προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Π.Ο.Ε., αλλά ο Γούπος επενέβη με αποφασιστικότητα διώχνοντας σε κόρνερ.
Στο 67’ και στο 87’ χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Τόλιο και στο 88’ με τον Καραγκούνη, για να φτάσουμε στο 90’+2’, όταν ο Πανταζής έβαλε οριστικό τέλος στην αγωνία όλων, διαμορφώνοντας με άψογο τελείωμα (αξιοποίησε βαθιά μπαλιά του Γούπου) το τελικό 3-1.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Τασιόπουλος Γ. (Θεσσαλίας), που είχε βοηθούς τους κ. Σακκά και Τασιόπουλο Κ. (της ίδιας Ένωσης).
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Νίκος Φώλλας): Γούπος, Κακάμης Νταμπώσης (71’ Πανταζής), Λαγός, Περτζιόνι, Κοντοθανάσης (71’ Καραλούλης), Γκαμπέτας (83’ Σεμερτζίδης), Σουγλής, Μουλτσιάς, Ματούλας (61’ Καραγκούνης), Ιγγλέζος (61’ Τόλιος).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛΑΜΑ (Γιάννης Παφλιάς): Τρούκης, Κούρκουλας (71’ Κατσάρας), Εκίζογλου Χρ., Νταρακλίτσης, Τέλλιος, Ριζογιάννης, Μυργιώτης, Καράβας (46’ Διδάγγελος), Παράσχης (83’ Εκίζογλου Β.), Φώτης (59’ Πολύζος), Αναγνώπουλος.

 

 

PALAMAS_19.jpg

Ν. Φώλλας: Χαιρόμαστε με την πρόκριση και προχωράμε...

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του Π.Ο.Ε., Νίκος Φώλλας, δήλωσε στην «Ε» τα εξής:
«Είμαι ικανοποιημένος. Αυτό που κρατάμε είναι η πρόκριση. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και είχαμε αγωνία για το πώς θα παρουσιαζόταν η ομάδα. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο και δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Χρειαζόμαστε βελτίωση στην τελική πάσα. Ως προς την αμυντική λειτουργία ήμασταν μαχητικοί.
Θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και θα είμαστε πιο έτοιμοι στη συνέχεια. Χαιρόμαστε με την πρόκριση και προχωράμε».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΦΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

1ο Γκρουπ
Παναργειακός Άργους Ορεστικού-Απόλλων Παραλιμνίου 0-4
Α.Ε. Καλαμπακίου-Ιωνικός Ιωνίας 0-4
Αετός Βαρβάρας-ΠΑΟΚ Κρηστώνης 3-4 πέν. (2-2 κ.α., 3-3 παρ.)
Βύρων Καβάλας-Α.Σ. Γιαννιτσά 2-0
Πανθρακικός-Π.Ο. Αλεξανδρούπολης 1-0
Αστέρας Τριποτάμου/Νάουσα-Άρης Πετεινού 4-1

2ο Γκρουπ
Ελασσόνα-Ατρόμητος Παλαμά 3-1
Βατανιακός-Α.Ο. Υπάτου 4-2 πέν. (0-0 κ.α., παρ.)
Π.Ο. Φήκης-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 3-0
Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης-Αναγέννηση Άρτας 6-1
ΠΑΟ Κουτσελίου-Αστέρας Πετριτή 1-2 παρ. (1-1 κ.α.)
Α.Ε. Νέας Σελεύκειας-Αστέρας Σταυρού 0-2 παρ.

3ο Γκρουπ
Α.Ο. Κατασταρίου-Ναυπακτιακός Αστέρας 0-4
Ερμής Μελιγούς-Πανκαμαριακός 5-0
Απόλλων Ευπαλίου-Φοίνικας Νέας Επιδαύρου 1-0
Πανθουριακός-Διαγόρας Βραχνέικων 0-1 παρ. (0-0 κ.α.)
Τηλυκράτης-Μολαϊκός 3-0
Παλληξουριακός-ΠΑΟ Βάρδας (σήμερα, 12:00)

4ο Γκρουπ
Πανελευσινιακός-Απόλλων Αγίου Ιωάννη 1-0
Ποσειδών Καρδαμύλων-ΑΕΡ Αφάντου 0-7
Αετός Λουτρών-Αλμυρός Γαζίου ΑΝΑΒΟΛΗ
Ερμής Ζωνιανών-Ηλιούπολη ΑΝΑΒΟΛΗ
Άρης Βούλας-Νέα Αρτάκη ΜΑΤΑΙΩΣΗ
Άνευ αγώνα: Άγιος Νικόλαος

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass