Χρυσός ο κόσμος, ασημένια η Εθνική...

*ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΜΕ 10-6 *ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2022 20:01

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ


ΦΩΤ.: ΚΩΝ. ΤΣΑΝΤΖΟΣ
«Εμείς μπορεί να είχαμε πέντε παίκτριες μικρότερες, αλλά η διαφορά ύψους ήταν καθοριστική για να κριθεί εύκολα το παιχνίδι». Αυτά ήταν τα λόγια του Ούγγρου προπονητή στην «Ε» μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδας-Ουγγαρίας 6-10 για το Platinum Round «Fina World Cadet U16 Women’s Water Polo Championship 2022», το οποίο κατέκτησαν οι Μαγυάροι εύκολα, όπως μαρτυράει το τελικό σκορ.
Ο κόσμος γέμισε για μία ακόμα φορά το κολυμβητήριο, με εξαίρεση θέσεις των VIP που ήταν άδειες, ενθάρρυνε τις παίκτριες, ειδικά τα νέα παιδιά, με στόχο να τις βοηθήσει να πάρουν την πρώτη θέση.
Όμως τα κορίτσια της Ουγγαρίας, που είχαν μαζί τους καμιά δεκαριά φιλάθλους αλλά και την αυστραλιανή ομάδα (είχε παράπονα από τη διαιτησία κόντρα στον ημιτελικό), από την αρχή προηγήθηκαν με 4-0 και έκαναν τον τελικό περίπατο.
Η ουσία είναι ότι το κολυμβητήριο αγαπήθηκε από τους Λαρισαίους, όλοι θέλουν να κολυμπήσουν σ’ αυτό και πιστεύουμε ότι ο κόσμος έμαθε και πόλο. Βέβαια, όπως μας έλεγε ο υπεύθυνος της γυναικείας ομάδας πόλο του ΝΟΛ, Χρήστος Τουλουμτζίδης, «ελάχιστοι ξέρουν ότι η Λάρισα έχει γυναικεία ομάδα πόλο στην Α1 που δεν μπόρεσε να παίξει στην Ευρώπη λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πόσοι φίλαθλοι θα ξαναέρθουν στο κολυμβητήριο για να βοηθήσουν και τα λαρισινά κορίτσια;». «Πέστα Χρήστο» του είπε κάποιος βλέποντας να μιλάει μαζί μας…
Πάντως ένα πρώτο βήμα, και μάλιστα μεγάλο, έγινε με ενθουσιασμό.
Ο τελικός στο αγωνιστικό μέρος δεν ξεκίνησε καλά για την Ελλάδα που βρέθηκε γρήγορα, όπως αναφέραμε, πίσω στο σκορ 4-0. Προσπάθησε να ψαλιδίσει τη διαφορά. Μείωσε με την Καραμπέτσου στην εκπνοή του οκτάλεπτου, και με την Μπέτα στο ξεκίνημα του δεύτερου, αλλά η Ουγγαρία βρήκε και πάλι γκολ (έστω και μετά από αρκετά λεπτά) για το 5-2. Το κρισιμότερο ίσως σημείο του μεγάλου τελικού ήταν στο ξεκίνημα του τρίτου οκτάλεπτου που μείωσε η Εθνική στο γκολ (6-5), αλλά δέχτηκε δύο τέρματα και η Ουγγαρία ξέφυγε πάλι. Η Αριάδνη Καραμπέτσου που αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά, στην εκπνοή με ένα υπέροχο γκολ μείωσε στα δύο (8-6) και η εξέδρα …πήρε φωτιά. Οι ελπίδες αναζωπυρώθηκαν.
Έμειναν όμως ελπίδες. Οι Ουγγαρέζες έσφιξαν πολύ την άμυνά τους, δεν δέχτηκαν γκολ στην τελευταία περίοδο. Νίκησαν δίκαια. Ο κόσμος τις χειροκρότησε. Τις Ελληνίδες τις αποθέωσε. Όλο το μέλλον είναι δικό τους.
Οκτάλεπτα: 1-4, 3-2, 2-2, 0-2
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ζίκε Ιοζέφ): Τόρνα, Ζαντλάιτνερ, Κάρντος, Χόρβατ, Σότι 1, Ν. Λεντβάι 1, Γκούλας – Όλνταλ, Χάιντου 2, Βάρο, Κάρντος, Ζ. Λεντβάι 2, Τίμπα 4, Βάργκα.
Διαιτητές: Κέσλερ (Αυστραλ.), Τσουζάκι (Ιαπωνία).
*Η Ισπανία που νίκησε 11-5 την Αυστραλία, κατέλαβε την τρίτη θέση στο Platinum Round και θα φύγει από τη Λάρισα με το χάλκινο μετάλλιο.
*Η Αριάδνη Καραμπέτσου αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κορασίδων Κ-16 στη Λάρισα.
Καλύτερη τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Λούκα Έμα Τόρμα της Ουγγαρίας.
Κορυφαία σκόρερ με 25 τέρματα ήταν η Σόκα Φουκούντα της Ιαπωνίας.
*Την απονομή στην Ελλάδα έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass