Στο θρυλικό σιρκουί του Spa

Η FORMULA 1 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2022 15:30

Στο δάσος των Αρδεννών συναντάμε το αγαπημένο σιρκουί αρκετών οδηγών και πολλών θεατών, το περίφημο Spa-Francorchmps, όπου από παράδοση η Formula 1 επιστρέφει στη δράση, μετά τις θερινές διακοπές. Πρόκειται για το μακρύτερο σιρκουί της σύγχρονης Formula 1, με μήκος γύρου που οριακά ξεπερνά τα 7 χλμ., μολονότι είναι το μισό από την αρχική χάραξη του 1924.


Φέτος θα είναι η 55η φορά που το Spa φιλοξενεί αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 –μόνο το Silverstone, το Monaco και η Monza έχουν περισσότερους αγώνες. Η πίστα δέχτηκε μια σειρά από βελτιώσεις, σε σχέση με πέρσι, συνολικού κόστους 80 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων έπεσε νέος ασφαλτοτάπητας σε 5 στροφές. Ο νέος τάπητας αναμένεται να κάνει τη διαδρομή 2 δευτερόλεπτα ταχύτερη ανά γύρο, οπότε θα καλύψει τα 2 δευτερόλεπτα που είναι πιο αργά τα φετινά αυτοκίνητα. Αναμένουμε λοιπόν ρυθμό γύρου εφάμιλλο των αμέσως προηγούμενων ετών.
Το 2000 εδώ παρακολουθήσαμε ίσως την πιο συναρπαστική προσπέραση στην ιστορία της Formula 1, του Mika Hakkinen επί του MIchael Schumacher.
Εκτός όμως από τις πολλές συναρπαστικές στιγμές, εδώ είχαμε επίσης και τον περσινό αγώνα - φιάσκο όπου, λόγω βροχής, τα αυτοκίνητα απλώς ακολούθησαν το αυτοκίνητο ασφαλείας για λίγους γύρους. Προτιμήθηκε αυτή η «λύση» έναντι της αναβολής του αγώνα για τη Δευτέρα, που βελτιωνόταν ο καιρός, για καθαρά οικονομικούς λόγους, αφού τα τηλεοπτικά συμβόλαια απαιτούσαν ό,τι γίνει να γίνει. Πάλι για οικονομικούς λόγους, αν δεν τα βρουν οι ιδιοκτήτες της Formula 1 με τους διοργανωτές του αγώνα, ίσως φέτος είναι η τελευταία φορά που το Spa φιλοξενεί αγώνα της Formula 1, προοπτική που δικαίως έχει αναστατώσει τους πιο πιστούς φίλους του αθλήματος. Ο Domenicali, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι η παραμονή του Spa-Francorchamps στο καλεντάρι του 2023 είναι εξαιρετικά πιθανή. Το τελικό πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε θα συνεχιστούν, καθώς φαίνεται, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους διοργανωτές του βελγικού αγώνα και της F1. Πρόκειται επίσης και για ένα από τα πιο επικίνδυνα σιρκουί. O αγώνας, το Βελγικό Grand Prix θα ξεκινήσει στις 16:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass