ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΛΙΣΗΣ

Εφυγε από τη ζωή ο πρώτος προπονητής του μπάσκετ της ΕΑΛ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2022 21:15
1970: Η ομάδα μπάσκετ της ΕΑΛ Παπαδημητρίου, Ναούμ, Ζιώγας, Καραπαλίσης, Καραναστάσης, Ματίκας, Κωστόπουλος, Μηλιώνης Ι., Πατσιούρας, Μιστάρας, Τσουγένης, Χαρισούλης, Καρυώτης, Παπουτσής, Μηλιώνης ΙΙ, Μπρουζιώτης, Γρηγορίου, Αγαπίου, Μόκιας. 1970: Η ομάδα μπάσκετ της ΕΑΛ Παπαδημητρίου, Ναούμ, Ζιώγας, Καραπαλίσης, Καραναστάσης, Ματίκας, Κωστόπουλος, Μηλιώνης Ι., Πατσιούρας, Μιστάρας, Τσουγένης, Χαρισούλης, Καρυώτης, Παπουτσής, Μηλιώνης ΙΙ, Μπρουζιώτης, Γρηγορίου, Αγαπίου, Μόκιας.

Μια ακόμα απώλεια καταγράφηκε για τον λαρισινό αθλητισμό και ιδιαίτερα για τον Σύλλογο της ΕΑΛ, αφού την τελευταία του πνοή άφησε ο Χάρης Καραπαλίσης.


Ο Χάρης υπηρέτησε την ΕΑΛ για αρκετά χρόνια, τόσο σαν αθλητής, αλλά και σαν προπονητής του τμήματος μπάσκετ και στη συνέχεια σαν μέλος του Δ.Σ. της. Η αθλητική του πορεία συνέπεσε ουσιαστικά με την ίδρυση της ΕΑΛ (1968) και την αρχική της πορεία. Μια πορεία δύσκολων χρόνων, αλλά και ενθουσιασμού προκειμένου να στηθεί και να έχει άνοδο ο Σύλλογος.
Έγραψε το ιδρυτικό μέλος της ΕΑΛ κ. Αρισ. Παπουτσής για την πρόσληψη του Χ. Καραπαλίση από την ΕΑΛ (1969).
«... Στο θέμα του προπονητή μπάσκετ ζητήσαμε από ένα παιδί απ’ τη Θεσσαλονίκη που υπηρετούσε τη θητεία του σαν σμηνίτης του Χάρη Καραπαλίση, ν’ αναλάβει και δέχτηκε.
Δεν μπορούσε ούτε αυτός ούτε εμείς να φανταστούμε ότι εκείνη τη στιγμή άλλαζε όλη η ζωή του και θα γινόταν Λαρισαίος. Η αμοιβή του ήταν 500 δρχ. τον μήνα και μόνοι μας την αυξήσαμε στις 1.000. Πολλοί θα γελάσουν μ’ αυτά τα ποσά και όχι αδικαιολόγητα, συγκρίνοντας το πάμπτωχο τότε με το πάμπλουτο σήμερα».
Ίσως αυτό δίνει το μέτρο και την έξαρση ενός ενθουσιασμού που έφερε την ΕΑΛ στην Α1 του βόλεϊ και τις πρώτες επαρχιακές δυνάμεις στο μπάσκετ, με μηδενικά ποσά...
Την ίδια εποχή (1969) που ο Χ. Καραπαλίσης ήταν προπονητής στην ΕΑΛ και υπηρετούσε στην Αεροπορία (110 Π.Μ.) ένας άλλος σμηνίτης ακολουθούσε τις προπονήσεις μπάσκετ της ΕΑΛ, άγνωστος τότε και πολύ γνωστός σήμερα, ο μετέπειτα πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Μερικοί αγώνες της ΕΑΛ μπάσκετ με προπονητή τον Χαρ. Καραπαλίση.
*Για την ανάδειξη του πρωταθλητή Θεσσαλίας.
4-7-1969 ΕΑΛ-ΓΣΛ    64-69
6-7-1969 ΕΑΛ-ΓΣΛ    77-62
8-7-1969 ΕΑΛ-ΓΣΛ    65-57
ΕΑΛ: Ναούμ, Oρ. Μηλιώνης, Δ. Μηλιώνης, Γρηγορίου, Χαρισούλης, Τσουγένης, Ρεμπάκης
ΓΣΛ: Κροντήρης, Χ. Γιούμης, Α. Γιούμης, Θωμαίδης, Αρσενόπουλος, Γρηγορίου, Ζαχαρακόπουλος, Λελούδας, Σιλιτζής
*Στο πανεπαρχιακό πρωτάθλημα του Αγρινίου η ΕΑΛ μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες προκρίνεται απ’ τον όμιλό της, ως πρώτη.
ΕΑΛ-Αγρίνιο    74-47
ΕΑΛ-Ιωάννινα    61-43
ΕΑΛ-Σέρρες    56-42
ΕΑΛ: Χαρισούλης, Τσουγένης, Ναούμ, Ρεμπάκης, Γρηγορίου, Αγαπίου, Καρυώτης, Ζιώγας, Πατσιούρας, Κωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Σταυροπιερρακος, Ψύλλας
«...Η πειθαρχική ενέργεια των νεαρών Λαρισαίων, καθώς και η άνευ τεχνικής ποινής συμμετοχή στους αγώνες, ήταν ο λόγος που η ΕΑΛ χαρακτηρίστηκε απ’ όλους η πλέον ηθική ομάδα. Ανεξάρτητα δηλαδή από τον άλλο τίτλο, που της απένειμαν σε εκπρόσωποι της ΕΟΑΠ, οι μπασκετμπολίστες των άλλων ομάδων και οι απεσταλμένοι των εφημερίδων δηλαδή ως η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ» έγραφε τότε ο Τύπος της Λάρισας (9-9-1969)*Άλλοι αγώνες της ΕΑΛ με προπονητή τον Χαρ. Καραπαλίση:
24-8-1969 ΕΑΛ-Γ.Σ. Αμαρουσίου    57-91
11-7-1970 ΕΑΛ-Ροδιακός    122-53
14-7-1970 ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ΕΑΛ    67-69
*Αναφέρθηκαν μερικές στιγμές από την αθλητική πορεία του Χ. Καραπαλίση. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα παιδιά του και όλους τους δικούς του ανθρώπους.
Ευχόμαστε όλους από καρδιάς, αιωνία του η μνήμη.
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass