Θεσσαλική γιορτή υδατοσφαίρισης…

ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (21.15)

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2022 21:14

Μια πολύ μικρή «γεύση» από τους χαμένους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν σε Λάρισα και Βόλο (χάθηκαν λόγω των μνημονίων…) άρχισαν να παίρνουν από χθες οι δημότες του Βόλου και σήμερα έρχεται η σειρά των δημοτών της Λάρισας, με τη διεξαγωγή των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων παίδων και κορασίδων, που είναι μια κοινή συνδιοργάνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας της Περιφέρειας Θεσσαλίας του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Βόλου.


Στο πρώτο πρωτάθλημα συμμετέχουν 25 ομάδες στον Βόλο και στη Λάρισα 13 ομάδες. Η τελετή έναρξης έγινε χθες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας στην Παραλία, ενώ στη Λάρισα θα γίνει σήμερα στις 20.00 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.
Στη Λάρισα το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση των αποστολών και είσοδο των επισήμων, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διά ζώσης χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Λαρισαίων, Αποστόλη Καλογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πινακά, τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θα έχει βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό με θεσσαλικό χαρακτήρα, καθώς σοβαρές υποχρεώσεις τον κρατάνε εκτός Ευρώπης. Αναφέρει τα εξής: «Είναι μοναδική τιμή και χαρά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας να φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fina Youth Men (U16) Water Polo World Championship και Fina Youth Women (U16) Water Polo World Championship.
Βόλος και Λάρισα ενώνουν δυνάμεις σε μια απαιτητική, παγκόσμιας ακτινοβολίας, αθλητική διοργάνωση που υπόσχεται συναρπαστικό θέαμα στον υγρό στίβο, με τη συμμετοχή 25 εθνικών συγκροτημάτων παίδων να αγωνίζονται στον Βόλο και 13 εθνικών συγκροτημάτων κορασίδων στη Λάρισα.
Ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει διαχρονικά τη Θεσσαλία, ευχαριστώ για την άριστη, ειλικρινή και δημιουργική συνεργασία, ευχαριστώ για την έμπρακτη αναγνώριση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας στη διοργάνωση και φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Η Θεσσαλία βρίσκεται σταθερά στο καλεντάρι του παγκόσμιου πόλο και μέσω του αθλητισμού προβάλλεται και ταξιδεύει στις πέντε ηπείρους. Ο αθλητισμός μπαίνει στο dna των νέων παιδιών που γίνονται πρεσβευτές της πατρίδας μας σε όλη την υφήλιο.
Οι μεγάλες διοργανώσεις αφήνουν πίσω τους και μια μεγάλη παρακαταθήκη, με προστιθέμενη αξία και σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την τοπική αγορά και την οικονομία. Στις 20-27 Αυγούστου είμαστε όλοι εκεί, στα Κολυμβητήρια του Βόλου και της Λάρισας για να απολαύσουμε εντυπωσιακό θέαμα, να γιορτάσουμε το ευ αγωνίζεσθαι, να στηρίξουμε την πορεία των Εθνικών μας Ομάδων και να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των νέων αθλητριών και αθλητών που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια υδατοσφαίριση».

 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ
Από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ-16), που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα και τις αρμόδιες Αρχές που έχουν επιφορτιστεί για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, γίνονται γνωστά τα εξής:
• Η προσέλευση των θεατών στο Κολυμβητήριο θα γίνεται από την οδό Χατζηκυριάκου Γκίκα (από το πίσω μέρος των εγκαταστάσεων, δίπλα στο 15ο Γυμνάσιο).
• Ο αύλειος χώρος του ίδιου του σχολείου θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων των θεατών.
• Ο χώρος στάθμευσης μπροστά από το Κολυμβητήριο θα χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή μετακίνηση των Εθνικών ομάδων που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τα διαπιστευμένα οχήματα της διοργάνωσης.
Σημειώνεται ότι η είσοδος των θεατών στους αγώνες είναι δωρεάν.

 

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Τουρκία
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Αυστραλία, Ελβετία
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Αμερική, Ιαπωνία
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ισραήλ, Ρωσία

 

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ
09.00, Ιταλία-Κροατία
10.15, Ουγγαρία-Τουρκία
11.30, Αμερική-Ιαπωνία
12.45, Ολλανδία-Ρωσία
16.00, Ιταλία-Τουρκία
17.15, Ισπανία- Ιαπωνία
18.30, Ισραήλ-Ρωσία
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.15, Ελλάδα-Αυστραλία

 

Καμεραμάν σε «αετοφωλιά»

Ειδική …αετοφωλιά κατασκευάστηκε στο κολυμβητήριο για να εγκατασταθεί ο καμεραμάν για τη μετάδοση του αγώνα, αφού οι τεχνικές του προδιαγραφές δεν ευνοούσαν πουθενά αλλού την τοποθέτησή του. Βγαίνουν παιδικές …«ασθένειες» σε μια κανούργια εγκατάσταση.

 

«Είμαστε έτοιμοι..» Αυτά ήταν τα λόγια του τεχνικού της Εθνικής κορασίδων Γιώργου Τσόκα στην «Ελευθερία» χθες κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης πριν τους αγώνες και πρόσθεσε ότι …«Θεωρώ δυνατούς αντιπάλους Ουγγαρία, Ισπανία και Ιταλία. Στον Όμιλό μας θέλουμε την πρώτη θέση, ώστε να μας ευνοήσουν οι διασταυρώσεις και να πέσουμε πάνω στο Ισραήλ. Άλλωστε με τη βοήθεια του λαρισινού κοινού πάμε για μετάλλιο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΣ:
Στόχος το μετάλλιο
ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ

Η ελληνική ομάδα έκανε χθες την τελευταία προπόνηση ενόψει της σημερινής πρεμιέρας των αγώνων και είναι διψασμένη για μια διάκριση και φυσικά ένα μετάλλιο.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τσόκας, εμφανίζεται ιδιαίτερα ευτυχής και αισιόδοξος για την ομάδα του και τονίζει τα εξής: «Πρόκειται για μια διοργάνωση όπου επιδιώκουμε τη διάκριση. Διεξάγεται στην Ελλάδα, στη Λάρισα, κάτι που αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για εμάς και ειδικά δε σε μια περιοχή όπου καλλιεργείται η γυναικεία υδατοσφαίριση και η οποία μάλιστα έχει και μια ομάδα της στα σαλόνια της Α1, τον Ν.Ο. Λάρισας».
Αναφορικά με την προετοιμασία μέχρι στιγμής, ο κ. Τσόκας τονίζει ότι: «Ξεκινήσαμε από πολύ νωρίς την προπαρασκευή για να είμαστε πανέτοιμοι για αυτήν τη διοργάνωση. Πραγματοποιήθηκαν έξι καμπ, το πρώτο εκ των οποίων ήταν από τις 11 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου, ενώ ακολούθησε το μεγαλύτερο, από 18 Ιουλίου μέχρι την αναχώρηση για τη Λάρισα. Στο διάστημα αυτό, η προετοιμασία ήταν ποιοτική, διεξήχθησαν φιλικά παιχνίδια με την Κ-19 του Ισραήλ και με την Κ-19 της Ουγγαρίας, πολύ χρήσιμα ματς για εμάς. Ακολούθησαν κοινές προπονήσεις και προετοιμασία με την Εθνική νεανίδων που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο στο Βελιγράδι. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από τις κοπέλες του γκρουπ, που προετοιμάζονται εντατικά και κάνουν καθημερινά δύο προπονήσεις».
Ο στόχος της ομάδας; Σαφής. «Πρόκειται για μια ομάδα που το 2021 στο Ευρωπαϊκό της Ουγγαρίας πήρε την 4η θέση και έδειξε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο. Βέβαια, από τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο Ζέντες το 2021 λείπει η ομάδα που ξεχώρισε, η Ρωσία, που δε θα μπορέσει να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο για τους γνωστούς λόγους. Στόχος μας σίγουρα είναι το μετάλλιο, έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Φυσικά έχουμε ως πρωταρχικό στόχο της οκτάδα και βήμα-βήμα θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Διαθέτουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, δε στηριζόμαστε σε άτομα. αλλά είμαστε μια οικογένεια. Οι αντίπαλοι μας είναι λίγο-πολύ γνωστοί, παρότι δεν έχουμε εικόνα από ΗΠΑ και Αυστραλία, που γνωρίζουμε ότι πάντα έχουν ποιοτικό σύνολο. Θα παλέψουμε για τη μεγάλη διάκριση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΕ για την ευκαιρία να έχω τις τύχες της ομάδας αυτής στα χέρια μου. Τον πρόεδρο, Κυριάκο Γιαννακόπουλο και την προπονήτρια της γυναικείας ομάδας, Αλεξία Καμμένου».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass