ΑΕΛ: Με νίκη άνοιξε η αυλαία των φιλικών

*ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΜΕ 1-0 *ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ Π. ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2022 20:50

Θετικό ήταν το πρόσημο του χθεσινού πρώτου φιλικού της προετοιμασίας για την ΑΕΛ, η οποία επικράτησε του Αιολικού Μυτιλήνης με 1-0 στο Καρπενήσι. Το γκολ πέτυχε στο 72’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κ. Παπαγεωργίου.


Η πρώτη εικόνα για τους «βυσσινί» κρίνεται ικανοποιητική, παρά το γεγονός ότι η ομάδα μόλις προχθές έφτασε στο Καρπενήσι και ουσιαστικά βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω ως προς την προετοιμασία της. Όμως η αγωνιστική σοβαρότητα και η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν, επιβεβαιώνοντας ότι η ΑΕΛ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης έδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, δηλαδή το 4-3-3, το οποίο κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιήσει στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος της Super League 2.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με τους Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Καλουτσικίδη, Μαϊδανό, Ηλιάδη και Μαξιμένκο στην άμυνα, Γαρουφαλιά, Ραμίρεζ και Πλέγα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους Μιλτιάδη, Μαυριά και Όγκμποε στην επίθεση.
Σε γενικές γραμμές η εικόνα της ΑΕΛ ήταν ισορροπημένη και στα δύο ημίχρονα, παρά τις αλλαγές που έγιναν. Οι «βυσσινί» πίεσαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στον αντίπαλο, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 9ο λεπτό με τον Όγκμποε μετά από σέντρα του Μαυριά, όμως ο Πιττάτζιης απέκρουσε, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μιλτιάδη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Το δεκάλεπτο 20’-30’ ο ρυθμός της ΑΕΛ έπεσε. Κάποια λάθη των «βυσσινί» είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του κέντρου, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αιολικός, που άρχισε να πιέζει, χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκει στον Αιολικό με τον Γκίκα, αλλά ο Σουλούκος δεν ανησύχησε.
Στην επανάληψη η 11άδα της ΑΕΛ άλλαξε σχεδόν εξ ολοκλήρου, με τον Σουλούκο να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, τους Θ. Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδη, Γωγουβίτη και Κοζονού στην άμυνα, τους Θωμαΐδη, Κ. Παπαγεωργίου και Νινίκα στο κέντρο και τους Γλυνό, Νίνο και Τσουμάνη στην επίθεση.
Η ΑΕΛ είχε και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού και την πρωτοβουλία των κινήσεων, η οποία απέδωσε καρπούς στο 72’, όταν ο Κ. Παπαγεωργίου με ωραία εκτέλεση φάουλ (το είχε κερδίσει ο Κούστα) έγραψε το τελικό 1-0.
Νωρίτερα στο 51’ και στο 57’ χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Νίνο και Τσουμάνη αντίστοιχα, ενώ στο 82’ ο Κούστα από πολύ κοντά πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία για το 2-0.
Εν κατακλείδι, ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες στον χρόνο που τους αναλογεί και προσπάθησε από το πρώτο κιόλας φιλικό να «χτίσει» την τακτική της ομάδας, που είναι και το βασικότερο στοιχείο. Η ομάδα σε γενικές γραμμές ήταν παραγωγική, είχε καλό τρανζίσιον, αγωνιστική σοβαρότητα και σωστές σκέψεις, ωστόσο παρατηρήθηκαν κάποια ατομικά, αλλά και ομαδικά λάθη, κυρίως στο διάστημα 20’-30’ του α’ ημιχρόνου, τα οποία ωστόσο θα προσπαθήσει να διορθώσει στη συνέχεια της προετοιμασίας της.
Όσον αφορά τον Κοζονού, είναι ακραίος αμυντικός, προέρχεται από την Ακτή Ελεφαντοστού και βρίσκεται υπό δοκιμή στην ΑΕΛ.
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (30’ Σουλούκος), Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (30’ Κοζονού), Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γαρουφαλιάς, Ραμίρεζ, Πλέγας, Μιλτιάδης, Μαυριάς, Όγκμποε (30’ Τσουμάνης).
Β’ ημίχρονο: Σουλούκος (65’ Αντωνόπουλος), Θ. Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης, Γωγουβίτης, Κοζονού (72’ Ζησούλης), Θωμαΐδης, Κ. Παπαγεωργίου, Νινίκας, Τσουμάνης (65’ Κούστα), Γλυνός, Νίνο (72’ Κούκος).
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γιακαλής): Πιττάτζιης, Κανελλόπουλος (77’ Μαγκράντζε), Παστρικός (84’ Τσουκαλάς), Χάιδος, Μπιμπισίδης, Στεφάνοβιτς (89’ Κάμπελ), Γκίκα (59’ Μωυσίδης), Δερμιτζάκης, Μπιέλομπρεκ, Ζότο (59’ Μυτάκης), Χατζηστάμου (46’ Σκαθαρούδης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass