Στη Μολδαβική Ζίμπρου ο Νίκος Καρανίκας

*ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2022 21:05

Στη Ζίμπρου της Μολδαβίας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Νίκος Καρανίκας που παίζει στην Α’ Εθνική της χώρας της και έχει κατακτήσει επτά Πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα στη χώρα της. Επίσης έξι φορές πήρε τη δεύτερη θέση και τέσσερις φορές ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο. Μία φορά πήρε το Σούπερ Καπ.


Λίγο μετά την υπογραφή του δήλωσε στην «Ε» τα εξής: «Είναι κάτι διαφορετικό για μένα και ήθελα να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού. Οι συνθήκες είναι πολύ υψηλού επιπέδου και μια ευκαιρία να απολαύσω τις στιγμές μου ως ποδοσφαιριστής.
Ο στόχος μου είναι να διεκδικήσω ό,τι καλύτερο σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Νιώθω χαρούμενος διότι στη Μολδαβία το Πρωτάθλημα βρίσκεται στην τρίτη αγωνιστική, ενώ πολλοί συνάδελφοί μου στην Ελλάδα είναι στην αβεβαιότητα.
Είμαι περήφανος που ό,τι έχω καταφέρει στη ζωή μου, το έχω καταφέρει μόνος.
Εύχομαι ολόψυχα επίσης στην ομάδα της πόλης μου, την ΑΕΛ, να επιστρέψει σύντομα στη μεγάλη κατηγορία, γιατί εκεί της αξίζει να βρίσκετε.
Καλή σεζόν με υγεία!».
Στην ίδια ομάδα παίζει ένας ακόμα Έλληνας, ο τερματοφύλακας Νίκος Γιαννακόπουλος, με θητεία σε Παναιτωλικό, Κέρκυρα, Πανιώνιο και άλλες ομάδες.
Ο Νίκος Καρανίκας γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1992 στη Λάρισα και αγωνίζεται ως δεξιός μπακ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ΑΕΛ, πριν προωθηθεί στην ανδρική ομάδα. Το 2015 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο έμεινε για μία τριετία και μάλιστα αγωνίστηκε στα προκριματικά του Europa League. Τότε ο ΠΑΣ είχε αντιμετωπίσει τη νορβηγική Οντ και την ολλανδική Αλκμάαρ, με τον Έλληνα μπακ να βγάζει ασίστ και στα δύο ματς με τους Νορβηγούς. Έπειτα επέστρεψε στην ΑΕΛ, όπου και αγωνιζόταν μέχρι και την περίοδο 2020-21.
Στη συνέχεια πήγε στην Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου αγωνίστηκε για έναν χρόνο (2021-22).
Μετρά 120 συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες, εκ των οποίων οι 98 στη Super League. Να σημειωθεί επίσης πως διετέλεσε αρχηγός και στον ΠΑΣ, αλλά και στην ΑΕΛ.

Του Σωτ. Κέλλα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass