Αλλάζουν δομή τα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΛ

Καταργούνται οι Κ-13 και Κ-15 - Δημιουργούνται πρωταθλήματα «Δυνατών» και «Αδυνάτων»

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2022 20:20

Ριζικές αλλαγές θα λάβουν χώρα τη νέα αγωνιστική σεζόν στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΛ.

Με στόχο τα «μικρά» πρωταθλήματα του νομού να αναβαθμιστούν, να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και να μην επαναληφθούν κάποια αρνητικά φαινόμενα της περσινής περιόδου, η διοργανώτρια αρχή θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το γενικότερο πλάνο αρχικά αναμένεται να καταργηθούν οι ηλικιακές κατηγορίες Κ-13 και Κ-15. Στις υπόλοιπες κατηγορίες Κ-12, Κ-14 και Κ-16 θα δημιουργηθούν δύο πρωταθλήματα. Ένα των ισχυρών ομάδων που θα διεξάγεται κάθε Σαββατοκύριακο και ένα των αδύνατων ομάδων που θα διεξάγεται κάθε 15 ημέρες. Τα σωματεία θα μπορούν να δηλώσουν ομάδες ή στο πρωτάθλημα των ισχυρών ή στο πρωτάθλημα των αδυνάτων ή και στα δύο πρωταθλήματα. Θα κατατεθούν καταστάσεις ποδοσφαιριστών για κάθε συγκεκριμένη ομάδα, οι οποίοι δεν θα μπορούν να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του ίδιου σωματείου. Δεν θα επιτρέπεται δηλαδή η μεταφορά παικτών από μία ομάδα σε άλλη ομάδα του ίδιου σωματείου. Αλλαγές παικτών στις ομάδες θα μπορούν να γίνουν μόνο κατά τη μεταγραφική περίοδο.
Επίσης μία ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά στο ότι φέτος όλα τα σωματεία θα πληρώσουν παράβολο για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα υποδομής. Το ύψος του παραβόλου ακόμη δεν καθορίστηκε, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να εξαρτάται από το πόσες ομάδες θα δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα υποδομής το κάθε σωματείο.
Αλλαγές σημειώθηκαν και στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΣΛ, καθώς τη θέση του Δημήτρη Καρκατσέλα στην προεδρία ανέλαβε ο Γιάννης Έξαρχος, ενώ ως μέλη τοποθετήθηκαν οι κ. Τσακίρης και Γκουτζαμάνης (η συγκεκριμένη επιτροπή θα πλαισιωθεί και μη διοικητικούς).
Πάντως για τις αλλαγές, αλλά και τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΠΣΛ θα γίνουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass