ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ:

Καθοριστικός ο ρόλος των Ζήση και Ντικούδη

ΓΙΑ ΤΟ «ΧΤΙΣΙΜΟ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2022 20:35

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μιλώντας στην media day για την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket 2022 τόνισε τον ρόλο που είχαν Νίκος Ζήσης και Δήμος Ντικούδης στο «χτίσιμο» της ομάδας, αλλά και για τον στόχο που πρέπει να επιτευχθεί βήμα-βήμα.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, βρέθηκε στο πλευρό της Εθνικής και έγινε κομμάτι της media day αναφερόμενος σε όσα οδήγησαν στη διαμόρφωση του παρόντος ρόστερ, αλλά και στο Eurobasket του Σεπτεμβρίου με την ομάδα να πηγαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι.
Αρχικά, ο κ. Λιόλιος, είπε: «Είναι η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο τουρνουά. Θα προσπαθήσουμε ως διοίκηση να υποστηρίξουμε την ομάδα, να εργαστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Έπειτα κλήθηκε να αναφερθεί στον μεγάλο στόχο τονίζοντας: «Ξεκινάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το βασικό είναι να είμαστε υγιείς όλοι για να πάμε καλά. Πάμε παιχνίδι - παιχνίδι για να δέσει ομάδα και να μπορέσει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις».
Αλλά και μία πιθανή διάκριση στη διοργάνωση: «Λέμε παιχνίδι με παιχνίδι. Παίζουν ομάδες που έχουν πολύ υψηλό επίπεδο παικτών και μακρά παράδοση σε επιτυχίες. Εμείς έχουμε πολύ καιρό να πετύχουμε μια διάκριση. Είμαστε συνειδητοποιημένοι και πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όποιος λέει πολλές κουβέντες κάνει λάθος. Εμείς ως διοίκηση είμαστε δίπλα για να βοηθήσουμε την ομάδα. Βλέποντας και κάνοντας».
Για το ποιον ρόλο είχε η διοίκηση στη διαμόρφωση της ομάδας, επισήμανε: «Δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο και η διοίκηση. Το ήθελαν οι ίδιοι οι παίκτες. Εμείς δημιουργήσαμε τις συνθήκες για να έρθουν εδώ. Δεν έγινε κάτι σημαντικό από μένα και τη διοίκηση. Ο Νίκος Ζήσης και ο Δήμος Ντικούδης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό κλίμα και όλοι ήθελαν να είναι εδώ».
Ενώ μίλησε και για το επερχόμενο φιλικό με την Ισπανία και τον κόσμο που περιμένουν στο ΟΑΚΑ: «Πωλούνται ακόμα εισιτήρια. Υπάρχει μεγάλη προπώληση. Θεωρώ ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Δίνουμε φιλικό απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Είναι μια μακρά περίοδος που ξεκινάει μαζί με τα προκριματικά. Περιμένουμε έναν υπέροχο Σεπτέμβρη στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας. Ελπίζω να είμαστε υγιείς και από εκεί και πέρα να δώσει ο Θεός να πάνε όλα καλά».

 

ΣΕΡΙ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ... ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπιασε αμέσως δουλειά στο παρκέ του ΟΑΚΑ και ξεκίνησε τα σουτ έχοντας πάρει... φωτιά από την περιφέρεια. Η «ατομική» του προπόνηση περιείχε μία γκάμα από σουτ από το ρεπερτόριο του Greek Freak.
Η media day της Εθνικής δεν ήταν ικανή για να κρατήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αρκετή ώρα μακριά από έξτρα ώρες δουλειάς. Ο Έλληνας σούπερ σταρ λίγο μετά τις δηλώσεις που παραχώρησε έπιασε την μία πλευρά του παρκέ και ξεκίνησε... την ατομική του προπόνηση.
Μάλιστα, ευστόχησε σερί από τρίποντα δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το πρόγραμμά του περιείχε μία μεγαλύτερη γκάμα από σουτ με τον βοηθό των Μιλγουόκι Μπακς και μέλος του τεχνικού επιτελείου του Δημήτρη Ιτούδη, Τζος Οπενχάιμερ.
Μερικές στιγμές αργότερα, όλοι οι «γαλανόλευκοι» μαζεύτηκαν στο κέντρο του παρκέ και μετά από μία μικρή ομιλία έκαναν το «ζντο» για να ορίσουν την έναρξη της προπόνησης...

 

ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ
Ο Κώστας Σλούκας ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην χθεσινή προπόνηση , κάνοντας αγώνα για να αγωνιστεί μεθαύριο Τρίτη (9/8) στο φιλικό με την Ισπανία.
Άλλωστε ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε στις δηλώσεις του πως η προπόνηση της ομάδας ενόψει Euro Basket, θα γίνει με απουσία τριών παικτών, αφού ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί ακόμα στην ομάδα από την έναρξη της προετοιμασίας, ενώ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ακολούθησε ατομικό.
Για τον Σλούκα πλέον γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να προλάβει το πρώτο μεγάλο τεστ της Ελλάδας, απέναντι στην Ισπανία. Αυτά θα είναι και τα αποκαλυπτήρια της Εθνικής μπροστά στο κοινό της ενόψει των «παραθύρων» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά του Euro Basket.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass