Θρίαμβος της Λίβερπουλ επί της Σίτι με 3-1

Και «κόκκινη» η πρώτη κούπα της σεζόν

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2022 20:00

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το 16ο τρόπαιο του Community Shield (ή Charity Shield, όπως ονομαζόταν παλιότερα η διοργάνωση), θριαμβεύοντας επί της Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 στο «King Power» του Λέστερ, στην 100ή «έκδοση» της διοργάνωσης, και ξεκίνησε με το ...δεξί τη σεζόν, στέλνοντας από νωρίς «μήνυμα» στη μεγάλη αντίπαλό της.

Οι Αλεξάντερ-Άρνολντ (21’), Σαλάχ (με πέναλτι- 83΄) και Νούνιες (90’ +4) σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, ο Άλβαρεζ (70’) ισοφάρισε προσωρινά για τη Σίτι.
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χάαλαντ απ’ τα τρία μέτρα... κατάφερε να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι άουτ, με τον Αντριάν εξουδετερωμένο.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74’ Μίλνερ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (73’ Έλιοτ), Τιάγκο (85’ Κεϊτά), Ντίαζ (90’ Καρβάλιο), Σαλάχ (90’+6 Τζόουνς), Φιρμίνο (59’ Νούνιες).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (73’ Γκιντογκάν), Μαχρέζ (58’ Άλβαρεζ), Γκρίλις (58’ Φόντεν), Χάαλαντ.

 

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟ
Ένα τετράλεπτο ήταν αρκετό στην Πόρτο για να επιβεβαιώσει τη δεδομένη ανωτερότητά της απέναντι στην Τοντέλα και να βάλει τις βάσεις για την τελική επικράτησή της με 3-0 στο πορτογαλικό Super Cup, «σηκώνοντας» το τρόπαιο για 23η φορά στην Ιστορία της. Τα γκολ των Ταρεμί (30’) και Εβανίλσον (33’) απλοποίησαν τα πράγματα για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Ταρεμί στο 82’ (από ασίστ του Πέπε), κάνοντας ακόμα πιο εμφατική την επικράτησή της...

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΞΑΝΑ Η ΜΠΑΓΕΡΝ
Η απόλυτη κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου στο γερμανικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία, επιβεβαιώθηκε και στον τελικό του Super Cup, με τους Βαυαρούς να επικρατούν της Λειψίας με 5-3 στη «Red Bull Arena», σε έναν χορταστικό τελικό, που θα μπορούσαν να έχουν... καθαρίσει πολύ πιο εύκολα. Στο πρώτο «μεγάλο» παιχνίδι της στη μετά-Λεβαντόφσκι εποχή, η βαυαρική ομάδα (που έφτασε τις 10 κατακτήσεις Super Cup, εκ των οποίων οι τρεις σερί), ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων με τα γκολ των Μουσιάλα (14’), Μανέ (31’, πρώτο επίσημο με τη φανέλα της Μπάγερν) και Παβάρ (45’).
Η Λειψία δεν παράτησε τη ...μάχη, μείωσε στο 60’ με τον Χάλστενμπεργκ και μολονότι ο Γκνάμπρι στο 66’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, οι «ταύροι» συνέχισαν να πιέζουν και μείωσαν τη διαφορά στο ...γκολ, χάρη στα τέρματα των Ενκουκού (77’, πέναλτι) και Όλμο (89’).
Για να έρθει στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σανέ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και πλασέ και να διαμορφώσει το τελικό 5-3 υπέρ της Μπάγερν.
ΛΕΙΨΙΑ (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάσι, Σιμακάν (79’ Νοβόα), Όρμπαν, Χάλστενμπεργκ, Χάινρικς, Καμπλ (52’ Όλμο), Λάιμερ, Σζομποσζλάι (90’+1 Χαϊντάρα), Φόρσμπεργκ (52’ Σίλβα), Ενκουκού.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ (78’ Μαζραουί), Ουπαμεκανό (78’ Ντε Λιχτ), Ερνάντες, Κίμιχ, Γκνάμπρι (78’ Σανέ), Σάβιτσερ, Μουσιάλα (61’ Κομάν), Ντέιβις, Μίλερ (68’ Κράφενμπερχ), Μανέ.

 

Η ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ «ΣΗΚΩΣΕ» ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ
Η Αϊντχόφεν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ολλανδία, καθώς θριάμβευσε επί του Άγιαξ με 5-3 στον τελικό του ολλανδικού Super Cup έπειτα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στην «Johan Cruijff Arena».
Η ομάδα του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό της, στέλνοντας από νωρίς «μηνύματα» για τη μάχη των τίτλων στην Ολλανδία. Αυτό ήταν το 13ο Super Cup για την Αϊντχόφεν και δεύτερο σερί. Η PSV βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Μπερχβάιν στο 15’, όμως κατάφερε να «γυρίσει» γρήγορα το ματς με τα γκολ του Τιλ (32’, 45’+2). Ο Άγιαξ ισοφάρισε στο 54’ με τον Άντονι, όμως η Αϊντχόφεν μπροστά πετούσε ...φωτιές.
Ο Γκακπό στο 65’ και ο Τιλ με το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο 69’, έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στη PSV, για να μειώσει αμέσως στο 72’ ο Κούντους. Η αποβολή του Μπάσεϊ στο 76’ με απευθείας κόκκινη, έκοψε τη φόρα του «Αίαντα», για να διαμορφώσει το τελικό 5-3 ο Σίμονς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς...

 

«ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ» ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣ
Το δεύτερο τρόπαιό τους με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ πανηγύρισαν οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης, καθώς, μετά τον τίτλο του πρωταθλητή της περσινής σεζόν, «σήκωσαν» και το Σούπερ Καπ Τουρκίας, μετά το εμφατικό 4-0 επί της (περσινής Κυπελλούχου) Σίβασπορ του Δημήτρη Γούτα. Ο τελικός εξελίχθηκε σε ...παράσταση για έναν ρόλο, με τους περσινούς πρωταθλητές να «τελειώνουν» τον αγώνα με χαρακτηριστική άνεση χάρις στα γκολ του Κορνέλιους (37’, 51’) και του Στρίγκερ (64’), για να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα της κούπας ο Μπακασέτας με εύστοχο πέναλτι στο 75’, ενώ η Τραμπζονσπόρ έχασε πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκεντικλί. Ο Σιώπης έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε, ενώ ο Γούτας πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στο 82’.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass