Θ. Αδαμόπουλος: «Τι αλλάζει στο κολυμβητήριο»

1.350 ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΣΚΙΑΣΗ, ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ - ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΠΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2022 20:46

Του Σωτ. Κέλλα

«Όλα όσα μάθαμε από τις διοργανώσεις που μέχρι τώρα φιλοξενήσαμε , η τεχνογνωσία που αποκομίσαμε και η εμπειρία που αποκτήσαμε, σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια που εφαρμόζουμε ως Δήμος Λαρισαίων σε όλους τους τομείς, αξιοποιώντας και τον υψηλό δείκτη ποιότητας αθλητικών υποδομών, μας δίνουν τη ευκαιρία να φιλοξενούμε στο Ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας διοργανώσεις παγκόσμιο επιπέδου όπως το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων με συμμετοχή 13 χωρών. Το αντίστοιχο των παίδων θα γίνει στον Βόλο».

Αυτά τόνισε μιλώντας στην «Ελευθερία» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Θάνος Αδαμόπουλος με αφορμή το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης κοριτσιών κάτω των 16 ετών που θα γίνει στο Ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας από 20-27 Αυγούστου με συμμετοχή ομάδων των χωρών: Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Τουρκία, Ελλάδα, Αυστραλία, Ελβετία, Ισπανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.
Και συνέχισε λέγοντας: «Η εξωστρέφεια εντάσσεται στις προτεραιότητες του Δήμου Λαρισαίων και στον τομέα του αθλητισμού. Φιλοξενία διοργανώσεων και συνεργασίες με άλλες χώρες ενισχύουν το κύρος του Λαρισινού αθλητισμού αλλά και του αθλητικού τουρισμού. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, διοργανώσαμε τον διεθνή ποδηλατικό γύρο, το φάιναλ φορ υδατοσφαίρισης και θα διεκδικήσουμε και άλλες διεθνείς και πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες πρόκειται να αποτελέσουν πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες, λάτρεις των σπορ. Άλλωστε η συμβολή μιας αθλητικής διοργάνωσης στην τοπική οικονομία, την προβολή και την περιφερειακή ανάπτυξη μιας περιοχής, είναι εξαιρετικά σημαντική».
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών μας είπε και για τις αλλαγές που θα γίνουν στο κολυμβητήριο: «Ήδη, σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία , έχουμε με επιτυχία αλλάξει προς το καλύτερο τις αθλητικές υποδομές.
Στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο τοποθετούνται 1350 καθίσματα πλαστικά κάτι που πλέον δίνει άνεση στους θεατές. Επίσης θα υπάρχουν τέρματα πόλο διεθνών προδιαγραφούν που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ομάδες υδατοσφαίρισης.
Μεγάλωσε ήδη ο κλειστός χώρος της γραμματείας και έγινε ένα μπουθ 12 μέτρων, ενώ θα αναβαθμιστούν και τα δημοσιογραφικά θεωρεία και θα υπάρξει σκίαση σε αυτά.
Το σύνολο των έργων φθάνει τις 200.000 ευρω για τον Δήμο Λαρισαίων που επενδύει σε αθλητικές εγκαταστάσεις για να γίνουν μεγάλες διοργανώσεις.
Η προετοιμασία των Αγώνων το τελευταίο κρίσιμο διάστημα πριν την έναρξή τους και ο άριστος συντονισμός την περίοδο διεξαγωγής τους είναι ο στόχος μας και προσπαθούμε να γίνει με ιδιαίτερο επαγγελματισμό αν και το μεγάλο βάρος έχουν σηκώσει εθελοντές και υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων που θυσιάζουν μέχρι και τις άδειές τους , τεχνοκρατική προσέγγιση και προσήλωση στις Αρχές που διέπουν τις διοργανώσεις και το συμφέρον κυρίως των αθλητών.»
Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Η αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο και τη Λάρισα αντίστοιχα από 20-27 Αυγούστου, ξεκίνησε με την κλήρωση των ομίλων που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο.
Η Ελλάδα στα αγόρια κληρώθηκε στον Δ’ Ομιλο με αντιπάλους τις Ιαπωνία, Γεωργία και Ελβετία.
Στα κορίτσια κληρώθηκε στο Β’ όμιλο με Αυστραλία και Ελβετία.
Αναλυτικά οι όμιλοι στα αγόρια είναι:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Αυστραλία, Λετονία
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Σλοβενία, Αζερμπαϊτσάν
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Βραζιλία, Πολωνία
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Ιαπωνία, Γεωργία, Ελβετία
Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Αίγυπτος, Ουκρανία
ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΗΠΑ, Καζακστάν, Μάλτα
Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Τουρκία
Η’ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Γερμανία, Πορτογαλία.
Οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα συνεχίσουν στο δρόμο για το βάθρο και τα μετάλλια, και οι υπόλοιπες για τους αγώνες κατάταξης.
Οι όμιλοι στα κορίτσια είναι:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Τουρκία
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Αυστραλία, Ελβετία
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass