Τεχνικός διευθυντής ακαδημιών της ΑΕΛ ο Θοδωρής Ελευθεριάδης

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΕ «ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2022 20:00

Από την ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώθηκε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια, τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής και προπονητής μίας εκ των ομάδων Νέων, θα είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής, Θοδωρής Ελευθεριάδης.


Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1969 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro της ΕΠΟ και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα τμήματα υποδομών.
Κατέγραψε συνολικά 150 συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής ομάδων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Αστέρας Αμπελοκήπων, Καλαμάτα, Εράνη Φιλιατρών, Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας, ΑΕ Αμπελοκήπων) από το 1989 έως το 1996. Διετέλεσε διευθυντής Τεχνικών Λειτουργιών ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη στον Οργανισμό «ΑΘΗΝΑ 2004».
Δούλεψε στα 25 στον Αστέρα Αμπελοκήπων -«την ομάδα της καρδιάς του», όπως λέει σε μια συνέντευξή του- και πριν κλείσει τα 30 έγινε διευθυντής μιας τοπικής ακαδημίες στη Σταυρούπολη, την ΑΕ Ηλιούπολης. Το 2000 ήταν στις ακαδημίες του Ηρακλή του κ. Μυτιληναίου με τον Σεντελίδη και τον Τέλη Μπατάκη ως προϊσταμένους. Έμεινε 7 χρόνια, τα τελευταία δύο ως γυμναστής στην Α’ ομάδα επί Σάββα Κωφίδη και Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επανήλθε για έξι μήνες το 2011 με τον πρώην τεχνικό της ΑΕΛ Μαρίνο Ουζουνίδη όταν είχε φύγει από ΠΑΟΚ. Την περίοδο 2007-2010 εργάστηκε ως υπεύθυνος Ακαδημιών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προπονώντας και την Κ-20 για δύο χρόνια.
Στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου εργάστηκε ως συνεργάτης του κ. Γ. Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων από τον Νοέμβριο του 2011 και συνέχισε ως συνεργάτης του κ. Κ. Τσάνα στην ίδια ομάδα. Ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 2η θέση. Παράλληλα, υπήρξε για δύο χρονιές (2012-2014) προπονητής της νεοσύστατης Κ-15.
Την περίοδο 2014-2017 ο Θοδωρής Ελευθεριάδης είχε αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό. Κατόπιν ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.
Από τον Δεκέμβριο του 2017 έως το 2019 ήταν ο υπεύθυνος της νέας Εθνικής ομάδας U15 και συντονιστής στην ανάπτυξη όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων.
Από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον περασμένο Μάιο, κατείχε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στην Ακαδημία της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΕΛ…
Σε μια συνέντευξή του πρόσφατα σε ηλεκτρονικό μέσο (7 Ιουνίου 2022), ο Θόδωρος Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στην ΑΕΛ, επισημαίνοντας ότι δεν λειτουργεί πια ως φυτώριο συνεχούς παραγωγής. Είπε χαρακτηριστικά: «Ένας Πόντιος παλιός παράγοντας στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ, ο κ. Μιχαηλίδης, μου έλεγε «ό,τι δεν γίνεται με λεφτά, γίνεται με πολλά λεφτά». Εάν δεν επενδυθεί χρήμα, δεν μπορείς να μιλάς ούτε για concept ούτε για project. Όλοι ξέρουμε ποιες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν οικονομικά ως budget τις ακαδημίες, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και μετά είναι Ατρόμητος, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και στα Γιάννενα γίνεται δουλειά, έχουν τον coach της Κ19 τον Αγγέλη ο όποιος έχει δουλέψει σωστά και η Ακαδημία πάει πάρα πολύ καλά. Βρήκανε, φαίνεται, τον τρόπο αλλά και πάλι δεν κάνουν υπερβάσεις. Από κει και σε ομάδες που έχουν το μοντέλο όπως η Τρίπολη και ο Ατρόμητος, οι πρόεδροι έχουν τοποθετήσει ανθρώπους που το υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα, τον Κορακάκη, τον Αποστόλου, τον Νικολάου, δεν θα το αφήσουν ποτέ στην άκρη. Όπως και ο Παναιτωλικός.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν ομάδες όπως η ΑΕΛ, η Δόξα Δράμας, ο Πανσερραϊκός, η Καλαμάτα, η Παναχαϊκή που δεν λειτουργούν πια ως φυτώρια συνεχούς παραγωγής ταλέντων και δεν είναι στα ίδια group με τους υπόλοιπους στα Youth. Το ποδόσφαιρό μας δεν προάγεται όταν αυτές οι ομάδες δεν μετέχουν στην Κ15 ή στην Κ17».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass