Ανατροπή στα σχέδια της ΠΑΕ ΑΕΛ

ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΝΩ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2022 21:07

Το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 έφερε ανατροπή στα σχέδια της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς το Πρωτάθλημα αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα η πρώτη συγκέντρωση αντί για 1η Αυγούστου να γίνει στις 25 Ιουλίου, ενώ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο Καρπενήσι.


Τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα, κάτι που ανάγκασε ακόμη και τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, δεδομένης της συζήτησης που έλαβε χώρα κατά τη Γενική Συνέλευση της SL2 στις 6/7, περί αναβολής της πρεμιέρας για 25/9, σε ανακοίνωσή της να τονίσει ότι …«καταφέραμε τον πλήρη επαναπρογραμματισμό της δέουσας επαγγελματικής προετοιμασίας των 7 εβδομάδων, για να ισορροπήσουμε τα δεδομένα και ήμασταν έτοιμοι να προβούμε σε σχετική ενημέρωση του κόσμου, προκύπτει σήμερα η απόφαση του Δ.Σ. της SL2, για πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και πάλι στις 11/9.
Ασφαλώς και ως οφείλουμε απέναντι στις πεποιθήσεις μας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ως άνθρωποι που φέρουμε την ευθύνη μιας ιστορικής ομάδας που ακολουθείται από χιλιάδες φιλάθλους, θα κάνουμε και πάλι ό,τι είναι δυνατό για επαναπροσαρμογή του προγράμματος της προετοιμασίας μας, ώστε η ομάδα μας να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην έναρξη του Πρωταθλήματος.
Αυτό ωστόσο δεν μας απαγορεύει να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι λίγη παραπάνω σοβαρότητα στην ταλαιπωρημένη Λίγκα μας δεν θα έβλαπτε κανέναν...».
Η απάντηση της SL2 προς την ΠΑΕ ΑΕΛ ανέφερε τα εξής: «Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πού αντλεί τις πληροφορίες της η ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία απουσίαζε τόσο από τη Γενική Συνέλευση της 6ης.7.22 όσο και από το σημερινό Δ.Σ. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας ουδέποτε λήφθηκε απόφαση για αλλαγή ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος στις 25.9.22. Εξαρχής η ημερομηνία που αποφασίστηκε ήταν η 11η.9.2022, κάτι το οποίο επισήμανε ο πρόεδρος κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων αναρτώνται αποκλειστικά στην επίσημη σελίδα της Διοργανώτριας Αρχής και μόνο εκεί».

 

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝ ΕΝΑ
Σε θέση μάχης θα βρεθούν η Super League 2 με τη Super League 1, καθώς η πρώτη στην προκήρυξή της προβλέπει άνοδο δύο ομάδων και μία ακόμα να διεκδικεί άνοδο μέσω μπαράζ με τη 12η ομάδα της Super League 1, ενώ η δεύτερη στην προκήρυξή της προβλέπει άνοδο μίας ομάδας και μία να τη διεκδικεί μέσω αγώνα μπαράζ με τη 13η ομάδα της στη Super League 1.
Αναλυτικά οι χθεσινές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 έχουν ως εξής:
1. Β’ Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά).
2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022, ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022.
3. Στην προκήρυξη του Πρωταθλήματός της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο.
4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ. (κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά).
5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης, αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινίσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.ά.».

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ
Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε χθες η ΠΑΕ ΑΕΛ, με την οποία επισημοποίησε τη συνεργασία με τους διευθυντές Τάσο Βενέτη, Στάθη Ταυλαρίδη και το τεχνικό τιμ Παναγιώτη Γκουτσίδη, Αλέξανδρο Βεργώνη και Λουίτζι Τσενάμο.
Για τους δύο πρώτους η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την ένταξη στο οργανόγραμμα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, των πρώην ποδοσφαιριστών της, Τάσου Βενέτη και Στάθη Ταυλαρίδη. Ο Λαρισαίος και κυπελλούχος το 2007 με την ΑΕΛ, Τάσος Βενέτης, επιστρέφει από την Κέρκυρα, όπου δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του επικεφαλής Τεχνικού Διευθυντή, ενώ ο Στάθης Ταυλαρίδης, εκ των κορυφαίων στο είδος του στην Ελλάδα, αναλαμβάνει καθήκοντα Αθλητικού Διευθυντή και υπευθύνου Scouting. Η συνεργασία της ΠΑΕ ΑΕΛ και με τα δύο προαναφερόμενα στελέχη θα έχει κατ’ αρχάς τριετή διάρκεια», ενώ για το τεχνικό τιμ σημειώνεται ότι: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει τη συμφωνία ένταξης στο τεχνικό επιτελείο της του προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη, του βοηθού προπονητή και αναλυτή αγώνων, Αλέξανδρου Βεργώνη και του προπονητή τερματοφυλάκων, Λουίτζι Τσενάμο.
Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας μετά από πάροδο λίγων μηνών απ’ την περσινή επιτυχημένη διαδρομή του και θα είναι ο προπονητής της για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ανάλογης διάρκειας είναι η συμφωνία και με τους άμεσους συνεργάτες του, Αλέξανδρο Βεργώνη, ο οποίος επίσης επιστρέφει στην ομάδα που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής κατά τις περιόδους 2007-09 και Λουίτζι Τσενάμο, που επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία, για να συμμετάσχει επίσης στο νέο project της ομάδας μας.
Για να ολοκληρωθεί η στελέχωση του τεχνικού team, θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες αντίστοιχες συμφωνίες με δύο γυμναστές, φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης».

 

Περί Πλέγα ο λόγος…

Πληροφορίες από την Πάτρα θέλουν ο Κώστας Πλέγας να είναι η πρώτη μεταγραφή του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος και αν τελικά ανακοινωθεί, εκτός από σημαντική προσθήκη (σίγουρα στους κορυφαίους της περσινής σεζόν στη Super League 2), αποτελεί και έναν παίκτη που έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία…
Η μεταγραφή του τον Ολυμπιακό από την Παναχαϊκή ήταν η αιτία που αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια και του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Τότε ο Πλέγας ήταν ένα βήμα πριν υπογράψει αντί του ποσού των 380.000 ευρώ στην Αταλάντα!

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass